Achilles Enschede O21 - AJC'96 O21 (0-0) 3-4

Doel: Timmo Bulters (15) (Nigel Wunnick 17)

Vedediging: Mats Pereboom (20) , Mark Nijland (21) , Matthijs Notkamp (18) (Jacco Verheyen -15) , Bryan Benschop (20) (Youri Belt -16 )

Middenveld: Teun Golbach (17) , Luuk Niemeyer (18) , Nick Visser (17)  (Damian Lange- 18) ,                 Kilan van Essen (21)

Aanval:, Joel Kerseborn (20)  , Thom Volker  (18)

Met een gemiddelde leefttijd van 18,06 jaar (!!!!) traden we vandaag aan tegen Achilles uit Enschede. Deze ploeg had ,net als ons, een winst en een verliespartij tegen repectievelijk SDC en Kosc gespeeld. Om ons wat lucht te verschaffen was winst dus noodzakelijk. In de beginfase was er van beide kanten wel wat dreiging maar werden echte kansen niet genoteerd. Het spel speelde zich voornamelijk af op het middenveld waar zowel Achilles als AJC te slordig waren in de einpass zodat de spitsen niet konden worden bereikt. Verder dan wat schoten uit de 2e lijn kwamen we dan ook niet. Na een 20 tal minuten vloog zomaar de vlam in de pan. De spits van Achilles was door het strakke verdedigen al geïrriteerd en na een lichte overtreding op hem ,van Kilan, op het middenveld vlogen de stoppen erdoor. Hij vloog Kilan naar de keel en maakte slaande beweging(en) waarop Kilan ook reageerde door hem van zich af te duwen. De scheidsrechter trok daarop rood voor beide heren en kon het tactisch plan van beide teams de prullenbak in. Zowel Achilles als wij hadden daarna moeite met de ontstane situatie en er gebeurde in het verloop van de 1e helft weinig noemenswaardig van beide kanten. In de rust werd er wat omgezet door van een 1-4-4-2 in een 1-3-3-3 te gaan spelen. Gewaagd, omdat je moet afwachten hoe de tegenstander het gaat oppakken. Binnen 10 minuten had het succes. Joel werd de diepte ingestuurd vanaf de zijkant en kon de bal prima afleveren bij de meegelopen Teun. Deze had geheel vrijstaand in de 16 geen moeite om de openingstreffer te maken. Achilles speelde met 10 man in een 1-4-2-3 opstelling dus moesten we achterin scherp blijven. Dat was even niet het geval. Binnen 5 minuten stond de gelijkmaker op het bord namelijk. Een schot op doel van een mtr of 25 kwam bij toeval terecht bij de linksbuiten welke de bal mooi in de verre hoek krulde. 2 minuten later kwamen we zelfs op achterstand. Mats werd binnen de 16 tegen de arm aan geschoten (en had ze langs het lichaam) , maar de scheids wees resoluut naar de stip. De penalty werd feilloos benut en keken we plotseling tegen een achterstand aan. We lieten ons niet van de wijs brengenen bleven de voetballende oplossing zoeken. De gelijkmaker kwam echter door een prima lange bal van Nigel. Hij zette Joel 1 op 1 met de keeper en maakte beheerst de 2-2. Het spel golfde nu op en neer waarbij er niet heel goed werd gevoetbald maar het voor de toeschouwers best vermakelijk was. In de 30e minuut kwamen we dan ook weer op voorsprong. Damian zette goed druk en veroverde de bal op het middenveld. Hij stuurde Thom de diepte in , hij kwam wat naar binnen en speelde op de inlopende Luuk in die ons weer op voorsprong schoot. 2-3 ! Toch wist Achilles weer langszij te komen. Een slaapmomentje van onze verdediging, bij een ingooi zorgde ervoor dat een aanvaller van de gastheren de 3-3 kon aantekenen. Met nog 8 minuten op de klok konden we dan toch nog de winnende maken. Thom maakte een goed duel van het middenuit en kon na veroveren van de bal voorzetten. De voorzet belande voorbij de 2e paal bij Joel. Die legde de bal prima af op de ikomende Damian die de 3-4 in het doel schoot. Achilles speelde nu alles of niets in de laatste minuten. Ook ging de keeper mee maar de mogelijkheid voor ons om daarvan gebruik te maken bleef uit. Evenals de gelijkmaker en dus was de 2e winstpartij een feit ! een goed resultaat gehaald onder soms lastige omstandigheden en we hebben ons niet van de wijs laten brengen na een achterstand en dat is een dik plupunt bij onze jonge spelers !! Over 3 weken spelen we de uitwedstrijd tegen KOSC.                De wedstrijd is op maandag 16 November om 20.15 uur in Oomarsum.  Tot dan !!