wedstrijdverslagen

Vervelend middagje voetbal in Diepenheim

Zaterdag 27 maart: Diepenheim A1 - AJc'96 A2 3-0 (1-0)

Na een tijdje afwezigheid is hier dan eindelijk weer een verslag van een wedstrijd van de A2. Nadat het lang heeft geduurd voor dat de competitie dan eindelijk weer begonnen was, hebben we er ondertussen al weer 5 wedstrijden opzitten. Dat in tegenstelling tot andere teams, die nog maar 2, 3 of 4 wedstrijden hebben gespeeld. Voor AJc'96 A2 begon de competitie voortvarend. Uit de eerste 2 wedstrijden werden 6 punten gehaald. Het eerste slachtoffer was FC Eibergen A2. In Eibergen werd met 2-1 gewonnen van de plaatselijke trots. Grote man deze wedstrijd was Michael, die met 2 juweeltjes van doelpunten hoogstpersoonlijk voor de overwinning zorgde. Een week later reisden de mannen van AJc'96 A2 af naar Borculo voor de wedstrijd met DEO A1. In Borculo werd eenvoudig gewonnen van DEO. AJc won de wedstrijd uiteindelijk met 4-1. Goals deze middag werden gemaakt gemaakt door Michael (3), en Sjoerd. Na dit goede begin van de competitie zakte de ploeg helemaal weg Eerst werd in de derby tegen Sportclub Overdinkel thuis pijnlijk met 5-2 verloren, en een week later was AJc ook niet in staat om het matige Haaksbergen A1 te verslaan. Er werd met 3-1 verloren, wederom op ons eigen Hannekerveld.

Vandaag werd het dan dus eigenlijk wel weer een keer tijd voor een drie-punter. AJc;96 stond voor de wedstrijd op een 4e plek, terwijl Diepenheim tot nu toe de trotse koploper was. AJc en Dienpenheim begonnen beiden voorzichtig aan de wedstrijd. AJc had een licht veldoverwicht, zonder dat dit leidde tot grote kansen. Na ongeveer 20 minuten spelen kwam dan de eerste grote kans van de wedstrijd. Na een mooie aanval van AJc belandde de bal bij Michael die niet twijfelde en direct uithaalde. Het schot was goed, maar werd gekeerd door de keeper, en als het balletje breed werd gelegd was het 100% zeker een doelpunt geweest. Na deze grote mogelijkheid leek het of Diepenheim A1 wakker was en kwam het beter in de wedstrijd. Dit leidde na zo'n half uur spelen dan ook voor de eerste goal van de wedstrijd. Een steekpass van de aanvoerder van Diepenheim werd slecht verdedigd voor AJc en de rechtsbuiten schoot de bal beheerst binnen: 1 - 0. AJc speelde tot aan dat moment goed en bleef ook daarna goed spelen. Milan was even later dan ook dicht bij de gelijkmaker, maar zijn vrije trap belandde op de lat. Even later had AJc recht op een penalty nadat Michael onderuit werd gehaald in de zestien, deze de penalty werd echter niet gegeven. Vlak voor rust ontsnapt AJc aan een grotere achterstand. Na een flitsende counter van Diepenheim kwam de bal voor de voeten van de spits van Diepenheim, maar het lukte hem om de bal voor een leeg goal over te schieten.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld eigenlijk niet. AJc bleef de sterkere ploeg zonder dat het echt hele grote kansen kreeg. Toch was het Luuk die zo'n 10 minuten na de rust dicht bij de gelijkmaker was. Helaas vloog zijn puntertje net voorbij de kruising. Naar mate de wedstrijd vorderde, begon de scheidsrechter de wedstrijd steeds meer te beïnvloeden. Zo werden enkele 100%  overtredingen van Diepenheim op AJc-spelers weggewuifd en had AJc voor de 2e keer deze middag recht op een penalty. Deze werd echter weer niet gegeven. Omdat de scheidsrechter steeds meer in het voordeel van Diepenheim ging fluiten begonnen de frustraties bij de AJc'ers steeds meer toe te nemen. Dit leidde dan ook eigenlijk tot de 2 - 0. Onoplettendheid bij AJc leidde de eenvoudige goal in voor de Diepenheimers en de beslissing in de wedstrijd. Omdat de scheidsrechter vrolijk verder ging maar mee hij bezig was, namelijk het verzieken van de wedstrijd, gaf hij ook nog een penalty aan Diepenheim. Het was een terechte penalty, want Milan trok aan het shirtje van zijn tegenstander, maar onredelijk is het wel. De penalty werd eenvoudig ingeschoten en de nederlaag was een nu wel een feit. Helaas is dit al weer de derde nederlaag op rij, en dat zijn we dit seizoen niet gewend. Volgende week wacht er opnieuw een lastige kluif. Dan moet AJc'96 A2 naar Haaksbergen voor de moeilijke uitwedstrijd tegen HSC'21/Carparc A2.

Achilles'12 kampioen 3e klasse D

Zaterdag 21 oktober: Achilles’12 A3D – AJc’96 A2 6-0 (2-0)

Na de afgelaste wedstrijd van vorige week tegen BWO moest AJc op bezoek bij de nummer 1: Achilles’12 A3D. Vooraf aan de wedstrijd was het al duidelijk: het zal een moeilijke middag worden. Met 70 (!) goals in slechts 9 wedstrijden was het dan ook wel duidelijk waarom zij eerste stonden. Als Achilles’12 vandaag minimaal 1 punt zou behalen, zijn zij de kampioen. AJc begon vol goede moed aan de wedstrijd. Toch kreeg Achilles direct in bet begin van de wedstrijd enkele goede kansen, maar de spits faalde steeds op de heel goed keepende Patrick. Na dit stormachtige begin lijkt AJc wakker en begint het zowaar mee te voetballen met Achilles. Toch laat de 1-0 niet lang op zich wachten. Nadat de spits van Achilles vrij is gekomen voor Patrick zat er voor Jeffrey O.S. maar 1 ding op: shirtje trekken. Een penalty werd gegeven, al hoewel het leek alsof de overtreding buiten het zestienmetergebied werd ingezet. De penalty werd hoe dan ook feilloos ingeschoten en Achilles leidde met 1-0 en de eerste fakkels werden al ontstoken. Hierna ging de wedstrijd gelijk op maar bleven de beste kansen toch voor Achilles’12. Toch was het steeds weer Patrick die ene na de andere redding verrichtte. Ook AJc krijgt enkele kansen, zo schoot Youri de bal na een mooie vrije trap op de lat. Ook Michael zag een schot op de lat uiteen spatten. Omdat AJc de gelijkmaker niet kon maken, ging Achilles op zoek naar de 2-0. Deze kwam er dan ook. Na een mooie aanval over vele schijven was het de spits die de bal koelbloedig afmaakte. Dit was tevens de ruststand.

AJc begon vel aan de tweede helft en was de eerste 10 minuten ook de betere ploeg. Toch kan AJc de aansluitingstreffer niet maken. Zo werd er onder andere voor de 3e keer deze middag de lat geraakt en kon Sjoerd een mooie steekpass van Michael net niet afronden. Hierna kreeg AJc de deksel op de neus, want na een uur spelen werd de beslissende 3-0 gemaakt. Wederom een mooie aanval met goede combinaties waarbij AJc alleen maar kon toekijken. Hierna is het verzet van AJc gebroken en loopt Achilles eenvoudig uit naar 6-0. Dat deze uitslag niet groter uitviel deze middag, hebben we allemaal te danken aan Patrick die op sommige momenten de meest memorabele reddingen verrichtte. Na het laatste fluitsignaal van de keeper was het 1 groot feest in Hengelo voor Achilles’12 A3D. De AJc’ers beseften dat Achilles de beste ploeg van de competitie was en dat zij gewoon onverslaanbaar waren voor elk team. AJc’96 A2 feliciteert Achilles’12 A3D  met het behaalde kampioenschap in de 3e klasse D.

Cijfer:  8,5

Het klinkt misschien een beetje raar als je 6 tegengoals krijgt, maar Patrick hield er ondanks   de 6 tegengoals heel veel ballen uit vandaag op een soms geweldige manier.

Zure nederlaag in Hengelo

Zaterdag 7 oktober: ATc’65 A2 – AJc’96 A2 5-4 (0-2)

Een goed spelend AJc'96 pakte na 45 minuten voetbal een comfortabele 2-0 voorsprong. Nadat ATc’65 na rust knap langszij was gekomen, was het toch weer AJc dat weer een marge van 2 doelpunten maakte: 2-4. In de slotfase ging het toch nog hopeloos mis voor de AJc’ers. Drie doelpunten van ATc’65 zorgde voor extase in Hengelo: 5-4.

Mooie winst in spannende derby

Zaterdag 31 oktober: AJc’96 A2 – Sportclub Overdinkel A1 3-2 (1-1)

Na een rustweek in de competitie stond er een ware clash op het programma: Sportclub Overdinkel A1 kwam op bezoek in Losser. AJc’96 stond voor dit duel op de 3e plek. Overdinkel stond voor deze derby op een teleurstellende 5e stek. Al met al reden genoeg voor een mooie pot voetbal. Overdinkel begon furieus aan de wedstrijd en dit leverde al binnen 10 seconden een goede kans op. Wouter speelde de bal direct na de aftrap zo maar in de voeten van één van de aanvallers van Overdinkel, maar de aanvaller rondde niet goed genoeg af. Na deze kans drukte Overdinkel door en AJc kwam nauwelijks aan voetballen toe in de openingsfase. Dit leidde dan ook al snel in de 0 – 1 voorsprong van Overdinkel. Overdinkel kon zo maar in de as van het veld combineren en Mike schoof de bal oog in oog met Patrick beheerst in de rechter hoek. Na deze goal lijkt het wel alsof AJc eindelijk was wakkergeschut. Beetje bij beetje neemt AJc steeds meer het initiatief in handen. Dit leidde dan ook tot enkele kansjes voor de ingevallen Michael, hij verving Sven die geen potten kon breken tegenover de verdediging. Deze kansjes werden echter niet benut. Even later was het wel raak. Michael wordt vrij gezet voor de keeper en speelt de keeper mooi uit en rond de bal keurig af: 1 – 1.  Na de gelijkmaker ging AJc op zoek naar de voorsprong. Er werd goed gevoetbald maar het bleef 1 – 1 na 45 minuten voetbal.

In de rust werden er enkele tactische wissels gedaan. Ook Overdinkel had gewisseld. Zo werd onder andere spits Marko erin gebracht, die normaal zijn wedstrijden voetbalt in Overdinkel 1. Het was AJc dat beter uit de startblokken kwam in de tweede helft. Eerst werden er nog grote kansen gemist via onder andere Thomas, die na een fenomenale rush de bal net niet kon afronden. Even later was het wel raak. Na een mooie aanval via de linkerkant wordt de bal mooi op Frank gespeeld en hij schiet de bal onhoudbaar achter de keeper van Overdinkel: 2 – 1. na deze goal ging AJc vrolijk verder met aanvallen en niet veel later zorgde dit voor het 3e doelpunt van AJc. Michael weet de bal vanaf een moeilijke hoek toch in het goal krijgen, al was er misschien wat hulp van de keeper voor nodig. Niemand van AJc die hier om maalde, want de 3 – 1 stond gewoon op het scorebord. Toen het eenmaal 3 – 1 was geworden werd Overdinkel weer wakker en gingen ze zich realiseren dat er wat gedaan moest worden. In de laatste 20 minuten kwam AJc er niet meer aan te pas en was het Overdinkel dat aanval na aanval produceerde, zonder dat dit leidde tot grote kansen. En als er al een bal op goal kwam dan was het Patrick die op de goede plek stond. Patrick keepte vandaag een prima wedstrijd en hield ons in moeilijke fasen in de wedstrijd overeind. Overdinkel scoorde in de slotfase nog wel de aansluitingstreffer. Na een goede aanval door het centrum schoot de spits van Overdinkel de bal tegen Patrick op en ging de bal met een rare boog de goal in. Verder dan deze 3 – 2 kwam Overdinkel niet. AJc’96 A2 wint voor de 6e keer in 7 wedstrijden en blijft goed meedraaien in de 3e klasse. Volgende week wacht ATc’65 A2 in Hengelo. Hier gaat AJc opnieuw voor de volle pond!

AJc’96 is ook Vogido de baas

17 oktober 2009: Vogido A2 - AJc’96 A2 3-6 (2-1)

Laat in de middag moest AJc’96 proberen om de goede lijn in de competitie door te zetten. Na een matige eerste helft werd er toch nog met ruime cijfers gewonnen: 6-3. De goals werden deze middag gemaakt door Frank (3), Michael (2) en Thomas. Verslag volgt.

3-6 speler Vogido

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

AJc’96 na rust ruim langs Juliana’32

10 oktober 2009: AJc’96 A2 – Juliana’32 A2 4-0 (1-0)

Na de eerste nederlaag van de competitie moest AJc'96 de draad weer proberen op te pakken. Dit moest dan gebeuren tegen de hekkensluiter van de competitie: Juliana'32 A2. Na de blamage van vorige week (6-3 verlies) hadden de AJc'ers wel wat goed te maken. AJc'96 begon dan ook vel aan de wedstrijd. Toch was de eerste grote kans voor Juliana'32. Na een foutje van Wouter in de defensie schoot de spits van Juliana de bal op de paal. Hiermee gaf Juliana gelijk haar visitekaartje af. In de beginfase van de wedstrijd waren beide teams aan elkaar gewaagd. AJc had een licht veldoverwicht, dit leidde ook tot enkele kansjes. Zo was Lars dichtbij de openingstreffer na een ingedraaide hoekschop. Na zo'n 25 minuten krijgt AJc'96 haar eerste uitgespeelde kans. Michael bereikt na een mooie actie de achterlijn en geeft de bal perfect voor op Emil. Emil kan deze kans niet missen en doet dat dan ook niet, en zo leidt AJc dik verdiend met 1-0. Na de treffer drukt AJc'96 door en krijgt het genoeg kansen om de score te verdubbelen. Michael schoot met een harde pegel de bal vol op de lat. Even later had ook Steve pech, hij schoot de bal net naast de kruising. AJc verzuimde voor rust al afstand te nemen van Juliana'32, de ruststand was dan ook 1-0.

In de tweede helft veranderde het speelbeeld niet. Het was alleen maar AJc'96 die de aanval zocht. In het begin van de tweede helft werden er enkele grote kansen gemist door AJc, de grootste kans werd gemist door Thomas. Na deze gemiste kansen ontsnapte AJc aan de gelijkmaker. De spits van Juliana'32 speelde zich knap vrij en schoot met een fraaie curve de bal op de kruising. Hierna bleef AJc doorzoeken naar de verlossende tweede treffer en deze kwam er uiteindelijk ook. Na een mislukte aanval belandde de afvallende bal voor de linker voet van Michael en hij haalde onberispelijk uit: 2-0. Hiermee was de wedstrijd beslist en het verzet van Juliana'32 gebroken. Enkele minuten later was het Sven die de wedstrijd definitief besliste. Na een goede uitgespeelde aanval had Sven de bal voor het intikken: 3-0. Na de 3-0 regende het nog legio kansen, maar hiervan werd de 1 na de ander op knullige wijze verprutst. Zo kreeg ook Jeffrey de bal niet in de goal na een open schietkans. Hierdoor laat het kratje bier nog altijd op zich wachten. Toch werd er in de slotfase nog wel één van de kansen verzilverd. Serkan produceerde met een handig lobje over de keeper voor een aantrekkelijk slot van de wedstrijd: 4-0. Dit was tevens de eindstand. Met deze 3 punten blijft AJc'96 A2 gedeeld op de tweede plek staan samen met Hector A1.

Eerste nederlaag een feit

3 oktober 2009: Victoria'28 A2 - AJc'96 A2 6-3 (4-1)

Na de sterke start in de competitie waarin 3 keer achter elkaar werd gewonnen wachtte er op papier een sterke tegenstander: Victoria'28 A2. Twee weken geleden moesten we ook naar Victoria, toen tegen de A3. Deze wedstrijd werd gewonnen met 4-2. Na een saai begin van de wedstrijd waarin beide teams weinig risico namen, was het AJc'96 dat de eerste kans kreeg in de wedstrijd. Michael zette Emil vrij voor de goal, maar Emil schoot de bal helaas op de keeper. Na dat moment was het eenrichtingsverkeer, Victoria zocht constant de aanval. Dit leidde dan ook al snel tot de 1-0 na zwak verdedigen van AJc. Na deze goal zocht AJc de gelijkmaker en deze kwam er ook snel. Na een corner van Sjoerd was het Emil die de bal mooi inkopte. Na de goal veranderde het spelbeeld niet, Victoria bleef verreweg de sterkere ploeg, mede door zeer zwak spel van AJc'96. Victoria liep makkelijk uit naar 3-1 door wederom slecht verdedigen. Toen beide teams al aan de theepauze dachten werd het allemaal nog erger. Vlak voor rust werd het ook nog 4-1 na een mooie aanval van Victoria.

Voordat de meeste supporters al weer terug bij het speelveld waren voor de tweede helft, scoorde Victoria vrolijk verder. Binnen de minuut werd de 5-1 op het scorebord genoteerd na een mooie en vlotte aanval.  Hierna besefte AJc dat er iets gedaan moest worden. AJc'96 ging eindelijk voetballen en scoorde vlak na die 5-1 het volgende doelpunt van de middag. Nadat Milan een grote kans miste kwam de bal voor de voeten van Frank en haalde verwoestend uit: 5-2. Hierna werden er nog enkele grote kansen gemist door Michael, die vandaag helaas het visier niet op scherp had staan. Hierdoor kwam de spanning niet terug in de wedstrijd. Steve was ook nog dichtbij een doelpunt met een mooie pegel.

Na deze gemiste kansen had AJc de moet wel opgegeven en scoorde Victoria de al dan niet de beslissende 6-2. Dat Michael 10 minuutjes voor tijd nog de 6-3 liet aantekenen, was slechts voor de statistieken.

Verdediging: Daniel, Collin, Jeffrey O.S en Steve(c)

Negen uit drie

26 september 2009: AJc'96 A2 - GFC A2 3-1 (2-1)

Na twee gewonnen wedstrijden tegen respectievelijk Hector A1 (2-1) en Victoria'28 A3 (4-2) was het nu de beurt om de jongens van GFC A2 proberen te verslaan. Met dus 6 punten uit 2 wedstrijden begonnen we vol vertrouwen aan de wedstrijd. GFC had tot nu toe 3 punten bij elkaar gesprokkeld. Al snel in de wedstrijd kregen we een paar halve kansjes, maar daar bleef het ook wel bij. De openingsfase van de wedstrijd was duidelijk voor de jongens uit Goor. Na een kwartiertje spelen kwam AJc'96 dan eindelijk in de wedstrijd. Niet veel later leidde dit dan ook tot de openingsgoal van de wedstrijd. Steve stuurde Emil met een mooie steekpas weg en Emil rondde de bal knap af: 1 - 0. Enkele minuten later was het de spits van GFC die met een harde pegel vol de paal raakte. Hierna nam AJc'96 het heft weer in handen en kreeg Serkan een kansje met als gevolg een hoekschop. Uit de genomen hoekschop van Sjoerd schoot Milan de bal beheerst in het doel: 2 - 0. Hierna geloofde AJc'96 het wel voor de eerste helft en zakte het steeds meer terug. Dit leidde tot halve kansjes voor GFC, maar zij wisten deze kansen niet te benutten. Vlak voor rust krijgt GFC een penalty na een lichte overtreding van Lars. Discussie alom, maar de penalty werd gegeven. De spits van GFC ging achter de bal staan en schoot de bal hard in de linker hoek en Jeffrey was kansloos: 2 -1. Dit was tevens de ruststand.

In de tweede helft bakten beide teams er niet meer zoveel van. Er was een licht veldoverwicht voor GFC, maar zij wisten hier opnieuw niet van te profiteren. Na enkele wissels kwam er weer een beetje leven in de wedstrijd en probeerde AJc'96 de wedstrijd te beslissen. Grote kansen bleven echter uit, alleen Milan schoot uit een vrije trap nog op de lat. Hierdoor mocht GFC nog blijven hopen op een gelijkspel. AJc'96 kon gedurende een kwartier alleen maar tegenhouden en kwam er zelfs nauwelijks meer uit. Nadat GFC het in de slotfase een beetje had opgegeven, scoorde Frank het verlossende doelpunt voor AJc'96. Uit een mooi genomen vrije trap van Milan schoot hij de bal achter de keeper: 3 - 1. Hiermee komt AJc'96 op 9 punten uit 3 wedstrijden. Hiermee zijn we nog steeds gedeeld koploper met Achilles'12. Alleen is het doelsaldo van Achilles'12 wat beter. De volgende wedstrijd is volgende week tegen de huidige nummer 6: Victoria'28 A2. Deze wedstrijd begint om 14:30 op sportpark het Wesselerbrink Zuid in Enschede. Steun ons allen!

'85 3-1 Frank

19 september 2009: Victoria'28 A3 - AJc'96 A2 2-4 (1-2)

Na een uitstekend begin waarin we snel op 0-2 kwamen zakte ons spel als een kaartenhuis in elkaar. Na rust werd er orde op zaken gesteld en trokken we de wedstrijd als nog na ons toe: 2 - 4.

Goals: Michael, Frank, Thomas en Serkan.

12 september 2009: Hector A1 - AJc'96 A2 1-2 (1-1)

Na een sterkte wedstrijd van beide kanten was AJc de gelukkigste van de twee en trok het de wedstrijd na zich toe. DIt betekende een goede start in de competitie voor de AJc'ers.

Goals: Michael en Steve (pen).