19 maart 2014
Jorrit Bomers volgend seizoen trainer van de 2e selectie Met ingang van het nieuwe seizoen zal Jorrit Bomers de nieuwe trainer van de 2e selectie worden. Op voetbalgebied is de naam Bomers in Groenlo een bekende voetbalnaam. Jorrit zelf is 33 jaar en geboren en getogen in Groenlo. Hij woont nu in Lichtenvoorde en heeft één dochter van 4 jaar. Als voetballer heeft hij ervaring op een behoorlijk hoog niveau. Als speler voetbalde hij in de jeugd van SV Grol en De Graafschap. Bij de senioren heeft
Lees verder »

Bentelo wint 3e wedstrijd op rij!!
Bornerbroek 1 ? Bentelo 1: 1-2: na 2 overwinningen en een mooi gaatje met de onderste plaatsen moest Bentelo in de 20e speelronde naar Bornerbroek. Bij winst zouden de benteloërs echt afstand nemen van de degradatie zone en stevig aankloppen bij de middenmoot. De meeste toeschouwers zullen de eerste doelpunten niet gezien hebben want na 90 seconden stond er al 1-1 op het scorebord. Remco Baumeister rondde een vlotte aanval van Bentelo binnen 45 seconden doeltreffend af en de ?brookers? profiteer

Berghuizen scoort op belangrijke momenten en wint van Borne
Een belangrijk duel om degradatie in de 3e klasse A. Beide teams staan op een plek waar ze liever niet willen staan. Daan Groothuis kon helaas niet spelen in de warming-up werd al duidelijk dat Daan Groothuis niet fit genoeg was, hij werd vervangen door Joost Broeker. De beginfase van de wedstrijd was het aftasten en een gelijk opgaande wedstrijd met over en weer kleine mogelijkheden voor zowel Berghuizen als Borne. De grootste kans was ervoor Borne om op 1-0 te komen, in de 22e minuut kopte een

Bon Boys 1 laat twee gezichten zien maar wint in en van sv E
Bon Boys heeft de op voorhand als lastig betitelde uitwedstrijd tegen sv Enter uiteindelijk winnend afgesloten. Een late treffer van Mathijs Wevers zorgde voor veel vreugdetaferelen bij de Haaksbergenaren. Dat Bon Boys het in de tweede helft nog lastig zou krijgen, was na het eerste deel van de wedstrijd opvallend. Na een moeizaam begin op het werkelijk prachtige, topklasse-waardige complex van Enter, namen de gasten na 10 minuten het initiatief en domineerden de wedstrijd. Met bij vlagen prim

Bornerbroek onmachtig tegen effectief Bentelo
Na de dramatische partij van vorige week wilden de mannen van trainer Vincent Morsink zich in deze volgende belangrijke wedstrijd revancheren. Het gat met Bentelo was 6 punten en daarom moest er gewonnen worden om in de achtervolging te blijven. Vanaf het begin leek het echter weer een dramatische partij van Bornerbroekse kant te worden en dit vertaalde zich na 2 minuten al in een 0-1 achterstand, toen een Bentelo-spits vanuit een ingooi zomaar de 16 in mocht en kon uithalen. De thuisploeg was

Competitie : Suryoye-Mediterraneo FC - AJC '96
Vooraf waren de belangen van de wedstrijd tegen Suryoyo duidelijk. Bij een overwinning van AJc'96 zou de competitie weer spannend kunnen worden en bij een gelijkspel of nederlaag was de kampioensstrijd voor AJc voorbij. AJc'96 begon goed aan de wedstrijd en had een licht veldoverwicht, echter tot uitgespeelde kansen kwam het niet. Een kopbal van Laurens Huitink uit een vrije trap en een vrije kopbal van Ron Naafs (die verkeerd timede) waren de enige wapenfeiten van AJc'96 in de eerste helft. Sur

Competitie : SVV '91 - Almelo
SVV'91 - Almelo 1-3 (1-1). Rolefes 0-1, Ramrekha 1-1, Schorn 1-2, Boompaal 1-3. Hekkensluiter SVV ging op eigen veld terecht onderuit. Almelo was beter, maar had in de eerste helft moeite dit in de score tot uitdrukking te brengen. SVV kon zich niet terugknokken in de wedstrijd. Bron: De Twentsche Courant Tubantia Voor een uitgebreider verslag, zie www.svalmelo.nl

Competitie : TVO - Hengelo
Verslag van vandaag en vorige week (voor de geïnteresseerden) komt nog door teammanager Maikel Aalders.

De Tukkers verzuimt te profiteren van puntverlies BWO
ALBERGEN ? Na de zwaarbevochten overwinning op Fleringen (2-3), kwam afgelopen zondag TVV naar Albergen. Tegen de Turkse voetbalvereniging werd eerder dit seizoen tegen het eerste puntverlies aan gelopen. Een ploeg met een hele goede nummer tien en een sterke spits. Om koploper BWO niet uit het oog te verliezen in de titelstrijd moest er gewonnen worden. Dit gebeurde echter niet. De bezoekers uit Enschede trokken aan het langste eind en gingen met een 1-2 overwinning huiswaarts. Voor de thuispl

Eilermark verliest thuis van de Tubanters: 1-2 (0-1)
In de stadsderby tegen de Tubanters kon Eilermark opnieuw niet winnen. Zo gemakkelijk als nog in de heenwedstrijd werd gewonnen met 0-3 bleek de huidige vorm van Eilermark 1 ontoereikend om deze uitslag thuis te herhalen en ging de wedstrijd op zondag 16 maart helaas verloren met 1-2. Bij rust was voor Eilermark, dat eindelijk weer kon beschikken over Kenneth Cooper en Hassan Bako, de achterstand met 0-1. Eilermark werkte hard maar momenteel lijkt alles tegen te zitten en zijn de doelpunten scha

EMMS verliest van KOSC
In een leuk gelijk opgaand duel waren de bezoekers uit Ootmarsum het meest gelukkig, EMMS speelde gedisciplineerd maar trok toch aan het kortste eind. Met het terugkeren van diverse spelers was de keuze voor Trainer Henk van Klinken ruimer dan de afgelopen weken, het moest alleen nog Robert-Jan Nibourg en Rob Vermeltfoort missen. Erik Kosse keerde terug als ?breker? op het middenveld en Erik Hein startte in de punt van de aanval en deed dat deze middag goed. EMMS begon sterk aan het duel, Emiel

FC Aramea-Zenderen Vooruit 0-3
Amusementswaarde: 8. Voetbal is leuk als er sprake is van veel kwaliteit of veel beleving. Vanmiddag liet onze ploeg zien maximale beleving te kunnen brengen. Ons elftal wilde de off day van vorige week tegen Almelo uitwissen. Scheidsrechter: 8. De man nam de juiste beslissingen en bleef boven de partijen staan. Bovendien kon hij alles goed belopen. Ook kon hij de humor van onze leider/verzorger Louis Lammers goed waarderen toen hij deze, voor de wedstrijd, opdracht gaf de namen voor te lezen

FC Het Centrum wint stadsderby van EVV Phenix
Vandaag werd er gespeeld tegen Phenix ,op voorhand een beladen derby zoals vaker in het verleden is gebleken . Maar eigenlijk viel het in deze editie wel mee , van het woord beladen was weinig terug te vinden . De 1e helft was in het begin aftasten , Phenix had zich ingegraven en kwam er sporadisch uit met een counter en wij moesten daar dus een antwoord op vinden en dat deden we . We bleven rustig de bal rondspelen wachtend op een gaatje of een foutje van hun en die kwamen er ook . Na een paar

FC Suryoye drie punten rijker, AJC?96 illusie armer.
FC Suryoye-Mediterraneo heeft zondag in het duel met concurrent AJC?96 uitstekende zaken gedaan in de strijd om het kampioenschap in de derde klasse A. Onder het toezicht oog van ongeveer 350 toeschouwers op Sportpark Wesselerbrink-midden stond er na 90 minuten een 2-0 eindstand op het scoreformulier. De thuisploeg had in de beginfase van het duel moeite met het fysieke spel van de tegenstander. Zonder echt kansen te creeren, had AJC?96 het betere van het spel. Naarmate de wedstrijd vorderde,

Klein Dochteren en GSV'63 in evenwicht
GSV'63 1 ? Klein Dochteren 1 Een wedstrijd in de onderste regionen van het amateurvoetbal met niets meer op het spel dus twee ploegen die frank en vrij kunnen voetballen, voor eigen plezier en het plezier van het publiek. Ik zou dan zeggen: doe dat dan ook! Mede door de slechte gesteldheid van het veld (Tja, als de boer niet zwemmen kan dan ligt het aan het water) was het voetbal in de eerste helft niet best. Er was inzet maar de bal een keer of drie in de ploeg houden zat er niet in. Er waren

KOSC wint in Slagharen
KOSC boekte een zwaarbevochten overwinning op EMMS. In Slagharen, onder de rook van het attractiepark, werd het 2 ? 1 voor de Ootmarsumse equippe. Dat gebeurde dankzij het openingsdoelpunt van Ruben Baanstra en de winnende van Martijn Engbers. Tussendoor maakte EMMS vlak na rust gelijk. KOSC boekte zonder tot goed voetbal te komen een zwaarbevochten, maar verdiende overwinning. In de beginfase van de wedstrijd kreeg EMMS na een paar minuten al een grote kans om op voorsprong te komen, maar de

Lucky Fleringen - RSC met een terechte remise 1- 1 (1-0)
RSC was ook afgelopen seizoen twee keer over competitie tegenstander van de Fleringers. Als kampioen van de vijfde klasse was RSC de betere van beide ploegen. Toch waren beide duels prachtige en spannende duels. RSC werd in mei thuis kampioen in een prachtige ambiance waar Fleringen zeker niet de mindere was en mede voor een uitermate spannende ontknoping zorgde. Uiteindelijk na een tumultueuze slotfase resulterend in een 4-2 eindstand in het voordeel van de Rossumers. Vandaag telde dat allemaal

Manderveen verliest van Losser
Vandaag stond de westrijd Losser - Manderveen op het programma. Het fluitsignaal klonk om 14:30. beide teams gingen vanaf minuut 1 voor de volle buit. Op deze beste voetbalmat begonnen beide teams fel aan de wedstrijd. Met name VVM 1 begon fel aan de wedstrijd, dus de eerste grote kans waren ook voor de roodhemden. Rick Stopel nam de bal uitstekend aan na een corner, hij schoot de bal goed op goal maar de bal belandde op een medespeler. Na deze kans hadden de Manderveners door dat er in Losser w

NEO pakt de draad weer op door verdiende zege bij GFC: 2-4
Het verhaal van NEO 1 in het seizoen 2013-2014 loopt parallel met veel afslankpogingen van (met name) vrouwen. Het zogenaamde jojo-effect. Na de nogal teleurstellende vertoning tegen TVO vorige week tapte de formatie van Manuel Sanchez Torres deze zondag uit een heel ander vaatje. Voor rust, toen de basis werd gelegd voor de overwinning, werd er heel behoorlijk gespeeld, heel gedisciplineerd en met een behoorlijke dosis inzet. De wapens waarmee TVO vorige week de punten pakte. Natuurlijk zat ook

Puntendeling voor Dedemsvaart tegen Oldenzaal ( 1-1)
Dedemsvaart heeft aan de uitwedstrijd in en tegen Oldenzaal een punt over gehouden. In een matige wedstrijd, op een slecht bespeelbaar veld was een puntendeling terecht te noemen. Op meer hadden beide ploegen ook geen recht. Het was een wedstrijd met veel irritatie, dit was mede te danken aan het warrige fluiten van scheidsrechter Hulsmeijers, die uiteindelijk vier gele kaarten aan spelers van Dedemsvaart gaf. Invaller Patrick Vos scoorde het enige doelpunt voor Dedemsvaart. In vergelijking me

Reutum verlies thuis van Barbaros
Voor Reutum stond er vandaag weer een thuiswedstrijd op het programma en Barbaros was de tegenstander. Reutum begon in dezelfde opstelling als vorige week tegen de Lutte. Niek Brunninkhuis was niet 100% fit, maar doorstond de warming up en begon in de basis. In de 6e minuut leek Niek Brunninkhuis, na een goede pass van Maddi van der Aa, voor het eerst vrije doortocht te hebben richting de doelman van Barbaros, maar hij werd onterecht afgevlagd. Niet Niek Brunninkhuis, maar Stijn Slaghekke bevond

Sallandia vergeet te scoren tegen TKD
In een spannende derby tussen Turkse Kracht en Sallandia verzuimde het team van De Zandweerd het krachtsverschil te vertalen in treffers, zodat de stadsderby onbeslist bleef: 0-0. Het duel had zomaar in 5-5 kunnen eindigen. Turkse Kracht kreeg twee goede kansen in het begin van de wedstrijd, waar Sallandia behoudender speelde en met een paar snelle uitvallen wat kansen kreeg. Doordat beide ploegen de aanval durfden te zoeken, bleef het een spannende en zeer sportieve wedstrijd. Patrick Maneschi

SV Vasse 1 wint derby van Langeveen 1
Sv Vasse trad vandaag aan tegen langeveen. Trainer Stokkingreef kon vandaag niet beschikken over Bjorn Egberts, Stef Boerrigter, Rob Wenneger (allen geblesseerd) en Erik Rijsman was afwezig vanwege werk. Vasse begon feller dan de tegenstander en creëerde een paar kansen. in één van die aanvallen kwam de bal bij Niek spit, in combinatie met Rik Wiefferink ging hij alleen op doel af maar helaas was de keeper een sta in de weg. Niet veel later kwam toch de 0-1 uit een corner. Het was Jordy Blankenv

Tubanters 1 met veel strijd en vechtlust naar driepunter
Na een teleurstellende remise (1-1) thuis tegen Victoria stond er deze zondag een uitwedstrijd op het programma. Het altijd lastige uitduel bij Eilermark. De ploeg uit Glanerbrug kent ook niet de beste periode, dus zeker kansen voor de ploeg uit enschede Zonder de geschorste Jordi en de geblesseerden Kevin, Erhan en Maurice werd er om 14:00 uur afgetrapt. Tubanters en Eilermark waren in de beginfase gelijkwaardig aan elkaar. Beide ploegen probeerden een opening te vinden, maar het spel speelde

TVO doet zichzelf tekort na sterke tweede helft
Het was weer zo?n wedstrijd met twee gezichten. Weliswaar een obligate tekst, maar die deed afgelopen zondag zeker opgeld voor de partij tussen TVO en Hengelo. De nijpende spelerssituatie was Hengelo vooruitgesneld; enkele schorsingen van veel scorende spelers. Waaronder ex-TVOer Jorn van Laar, die vanaf de tribune toekeek. Achteraf bekende grensrechter Hans ten Voorde van de blauwwitters, dat Hengelo vooraf weinig fiducie had op een gunstige score. Maar bij de eindbalans kon de volle winst toch