Wedstrijd tegen SDC verloren 1-2

Datum: 27 augustus 2012

De wedstrijd tegen SDC'12 uit Denekamp ging vanmiddag jammerlijk verloren. Het missen van goeie kansen en pech met de tegendoelpunten (eigen goal ) zorgden ervoor dat SDC met de winst huiswaarts ging. Een tegengoal werd nog gemaakt door een benutte penalty van Bart de Jong.

Verslag

Na de kansloze nederlaag tegen Dieze West moest AJc'96 aantreden tegen SDC'12. Beide ploegen begonnen afwachtend aan de wedstrijd. SDC'12 zakte in en gokte op de omschakeling en AJc'96 wilde het spel wel maken, maar was te vaak onrustig in de passing om echt gevaarlijk te worden. De eerste mogelijkheden waren voor SDC'12 en uit een corner van Ruud Ottenhof is het Jeroen Kamphuis die de bal ongelukkig in eigen doel verlengd. Na de achterstand probeert AJc'96 snel de gelijkmaker te forceren en daarvoor kreeg het een aantal goede mogelijkheden. De grootste mogelijkheid was voor Johnny Khanou die na een voorzet van zijn schot via de beide doelpalen weer in de handen van de keeper ziet komen. Ondanks de mogelijkheden aan beide kanten is de ruststand ook 0-1.

In de 2de helft wordt AJc'96 nog sterker. Na een goede actie van Sander van der Meer heeft Nick Voogtsgeerd de bal voor het inschieten. Maar helaas schiet hij tegen een van de 2 spelers die op de doellijn staan. Na 20 minuten in de 2de helft wordt SDC'12 verder in het zadel geholpen door de scheidsrechter. Rob Teders verdedigt door met een sliding de bal voor de voeten van de rechtsbuiten weg te glijden, helaas ziet de scheidsrechter hier als enige een overtreding in. Tot overmaat van ramp toont hij ook nog de rode kaart, omdat het om een doorgebroken speler zou gaan.

Ondanks de numerieke minderheid blijft AJc'96 druk zetten op de gasten uit Denekamp. Vlak na de rode kaart krijgt het daar toe de mogelijkheid door een makkelijk gegeven strafschop. Bart de Jong benut deze mogelijkheid. Na de 1-1 komt SDC'12 weer wat vaker door en na een voorzet van de linker kant verwerkt Martin Kamphuis de bal niet goed en is het Ruud Ottenhof die de 1-2 maakt.
Zo is SDC'12 de gelukkigste in een matige wedstrijd. Voor AJc'96 staat aankomende zondag Luctor op het programma. Vorig jaar zorgde deze wedstrijd voor een belangrijke ommekeer in het seizoen. Ook dit seizoen bevind AJc'96 zich in een positie waarin het zich niet wil bevinden en kan de wedstrijd tegen Luctor hopelijk wederom voor een ommekeer zorgen.

Verslag laatste wedstrijd

AJc'96 is in de 2de uitwedstrijd van het seizoen wederom tegen een nederlaag aangelopen. In Zwolle werd het 4-0 voor Dieze West. De wedstrijd begon met een afwachtend AJc'96 en een redelijk makkelijk combinerend Dieze West. De thuisploeg beschikt over een aantal snelle en technisch vaardige spelers en hier had AJc'96 de handen vol aan. Ondanks dat de tegenstander makkelijk combineert wordt het niet echt gevaarlijk in het eerste half uur. Het is zelfs AJc'96 dat de grootste kansen krijgt. De grootste is voor Nick Voogtsgeerd, maar zijn schot wordt uiteindelijk door de keeper tot corner verwerkt. De Lossernaren komen er nog een aantal keren gevaarlijk uit, maar telkens is de eindpass niet goed genoeg om echte kansen te creëren.
Na 35 minuten spelen valt de 1-0. Na een aanval van AJc'96 schakelt Dieze West razendsnel om en komt de rechtsbuiten 1-1 met Jeroen Kamphuis. Na een goede passeerbeweging wordt de bal onhoudbaar achter Koen Brinkman geschoten. Ondanks een prachtige pegel van Gijs Kattenpoel Oude Heerink op de lat is de 1-0 ook de ruststand.

In de 2de helft probeert AJc'96 wat meer druk op de tegenstander te zetten. Echter zorgt dit ook voor meer ruimte achter de verdediging. Dieze West maakte hier dankbaar gebruik van. En door een penalty en een prachtig afstandschot is het vrij snel 3-0 en is de wedstrijd gespeeld. Uiteindelijk wordt het nog 4-0 als Jeroen de bal tegen zich aangeschoten krijgt en daarna ziet dat de bal daardoor precies in de loop van een Dieze West speler terecht komt. Daarna voor de speler een koud kunstje om de bal langs Koen te schieten.

Na een redelijke 1ste helft werd AJc'96 de 2de helft weg gespeeld. Volgende week de thuiswedstrijd tegen SDC'12 zaak om de 3 punten in eigen huis te houden om aansluiting met de bovenste ploegen in de 2de klasse J te behouden.