Wedstrijd is afgelast vanwege te weinig spelers bij AJc'96.

Hert beloofde vandaag een zonnige dag te worden. Het KNMI verwachte temperaturen tussen de 22 en 26 graden celcius.
Dat het op het veld ook er heet aan toe zou gaan was vooraf al duidelijk. De jongens van Avanti waren, op een enkeling na, ruim een kop groter dan de mannen van AJc.
Ook onze leiders zagen dat en de moed zonk hen al in de schoenen. Tegenwoordig gaat de enthousiasmeren andersom. De jongens trekken de leiders er door.
De meeste van de jongens hebben vrede met het idee dat ze waarschijnlijk toch gaan verliezen maar zij willen wel hun best doen. Die instelling lukt bij de leiding nog niet helemaal, maar de verwachting is dat de jongens hen er wel door heen zullen slepen.

De verwachtingen van de jongens werden al snel werkelijkheid. Binnen 2 minuten na de aftrap stond de stand al 2-0. Net als tegen Emos was ook Avanit duidelijk een maatje te groot voor onze jongens. Zowel fysiek als voetbaltechnisch konden we het niet redden.
Toch pakte AJc de draad goed op na de 2-0. Ze werden ook nu feller in de verdediging en zaten korter op de tegenstander. Dit wierp een aantal keren zijn vruchten af doordat we toch redelijk dicht bij een scoringskans kwamen.Het scheelde niet veel of jongens scoorden de aansluitingstreffer. Ondanks dat dit tegen de verwachtingen in zou zijn was het wel verdiend geweest. Onze jongens knokten hard tegen beter weten in.Avanti wist het doel beter te treffen, met de rust stond het 5-0 in het voordeel van de thuisploeg.

In de rust moeten redelijk veel Losserse knapen naar het toilet, niet beseffende dat de scheidsrechter zich aan een strak tijdsschema moet houden. Het gevolg is dus dat we met een 7 tegen 5 situatie beginnen. De resterende spelers komen echter aangesneld om hun ploeggenoten te helpen.

Het helpen krijgt ook in de tweede helft dezelfde invulling als in de eerste helft. Avanti is heer en meester. Uiteindelijk eindigt de wedstrijd in 13-0.

Maar ook nu hebben heeft AJc'96 hard geknokt en verlaten de spelers redelijk opgelaten het veld. Dat zal voor dit najaarsseizoen wel de belangrijkste uitdaging worden, de lol er in houden en er met z'n allen sterker van te worden.

Marco.

Woensdag 28 september 2023

AJc'96 F2 - Emos F1 (0-12)

De wedstrijd begon om 18.00 uur onder de bezielende leiding van Marcel.
Onze trainers Jord en Yordi waren bij de wedstrijd aanwezig en coachden onze jongens.

Vanaf het eerste moment werd al direct duidelijk dat het verschil tussen Ajc'96 en Emos wel heel erg groot was, in ons nadeel. De spelers van Emos waren duidelijk een paar stappen verder dan onze jongens. Desondanks het grote verschil werd er door AJc hard geknokt voor de bal. Vooral de achterhoede spelers met keeper Stan hadden het zwaar.

De 0-1 liet dus ook niet zo lang op zich wachten. Vanuit de drukte voor het doel van Stan schiet de bal in de 4e minuut al in het net. In de 7e minuut scoord Emos de 0-2.

Vanaf de 10e minuut krijgt AJc het spel wat beter op de rij. Jord en Yordi verdelen zich strategisch over het veld om alle spelers snel en persoonlijk te kunnen coachen. Ondanks het spelverschil weet AJc zich daardoor toch steeds beter te weren, en verdedigen feller op de bal. Hierdoor weten onze jongens toch een groot aantal keren doelrijke kansen voor Emos te keren.
Hier en daar komen we zelfs voor het doel van Emos.

De eerste helft eindigd met een een 0-5 achterstand, gezien het spelbeeld absoluut niet verkeerd van de Losserse mannen.

Vanzelfsprekend ziet de tweede helft er niet anders uit dan de eerste, zij het dat de jongens van AJc zich nog meer terug laten zakken bij Stan voor het doel. Hierdoor wordt het allemaal wat rommeliger.Jord is ondertussen naast het doel gaan staan om zo zijn aanwijzingen te geven. Yordi neemt het halverwege het veld over van Jord waardoor de jongens van voor tot achter geholpen worden.

De stand wordt door Emos echter snel opgevoerd naar 0-9. Toch weet AJc zich een enkele keer vrij te maken uit de greep van Emos. Bas krijgt een schitterende kans voor het doel van Emos. De keeper van Emos komt met zijn laatste stukje vingertoppen bij de bal waardoor wij helaas op de "0" blijven.

De 0-9 wordt uiteindelijk nog 0-12 maar de laatste drie doelpunten kunnen we op eigen konto schrijven, dat waren eigen doelpunten.

Ondanks dat de eindstand anders doet vermoeden hebben onze jongens enorm hun best gedaan en hun huid duur verkocht. Het verschil met Emos was te groot. De ouders hebben doelpunten boven in de kruizing gezien, geschoten van ruim 10-15 meter afstand. Dat is eenvoudig weg een maatje te groot voor onze boys.

Marco.

Zaterdag 17 september 2023

Achilles Enschede F1 - AJc'96 F2 (12-0)

Het was de eerste competitiewedstrijd van onze jongens. Vanaf het begin was het duidelijk dat we niet veel in te brengen hadden tegen Achilles. AJc was niet voldoende bij de les, veel spelers hielden geen positie en de inzet liet hier en daar te wensen over. Het resultaat was duidelijk. Zowel in de eerste helft als in de tweede helft wist Achilles 4 maal onze keeper te passeren.

Onze leiders hebben nu weer een duidelijk beeld van de groep en kunnen tezamen met de trainers een plan voor het komende seizoen trekken.

Een negatieve kanttekening, naast het verlies, is dat er enige commotie ontstaan is tussen een ouder en de leiders. Laten we met elkaar afspreken dat AJc F2 twee leiders heeft, te weten Arek en Marcel. Wij als ouders hebben ons niet te bemoeien met de gang van zaken op het veld. In verschillende elftallen is het moeilijk om leiders te krijgen, ouders die gevraagd worden willen niets voor AJc doen, laten we de onze koesteren.

Zoals het op tv ieder jaar terug komt staan de beste coaches aan de zijlijn....laten wij als ouders F2 daar voor waken.