klik hier voor het gastenboek F4.

Zaterdag 26 februari 2011

AJc'96 F4 - VMC F5

Na een week vol zonneschijn en heerlijk voorjaarweer laat de zon het vandaag een beetje afweten. Net als de wasmoeder. Om half negen stonden de meeste kinderen klaar om zich om te kleden, maar de teamtas was er nog niet. Tot groot genoegen van onze gezamenlijke sponsoren. Immers, alle kinderen lopen keurig in trainingspak van Mike's Carcleaning en BBQ Twente. Kom een heerlijk satétje prikken van de barbeque als ondertussen uw auto tiptop van buiten en binnen gewassen wordt....

Een kleine 10 minuten na half negen is de teamtas aanwezig en kleden onze toppers zich snel om.

AJc'96 F4 speelt vandaag tegen de Vasse-Manderveen Combinatie. Ook een combinatie vereniging, net als de Achilles Juliana Combinatie. Allen combineerden onze jongens vandaag een stukje beter dan de spelers uit Vasse-Manderveen. Er werdt op bepaalde momenten zeer goed samengespeeld, met zeer mooie combinaties. Vooral vanuit het middenveld werd er veel druk gezet op VMc. Met als gevolg dat onze tegenstander redelijk massaal voor het doel geen staan. In tegenstelling tot het najaarsseizoen weten onze mannen hier tegenwoordig zeer goed raad mee. Als het samenspel alleen tot goede posities leidt en niet tot doelkansen dan gooien we Devran in de strijd. Als een locomotief op volle stoom denderd hij door de achterhoede van VMc. .. wordt vervolgd.

Zaterdag 19 februari 2011

AJc'96 F4 - Avanti Wilskracht F14 (8-1)

Na de ijzige wedstrijd van vorige week is het vandaag niet veel beter. De temperatuur is om het vriespunt en er staat een koude oostenwind.

Aan de gezelligheid aan de kant is daar niet veel van te merken. De vaste supporters van F4 beginnen zich te ontwikkelen tot de vriendenclub van AJcF4. Koffie en Chocolademelk aan de kant van het veld, heerlijk.

In het veld was het vandaag net zo leuk als er buiten. Onze jongens moesten het vandaag doen zonder de algemene leiding. Marcel kon er helaas niet bij zijn en Arek moest fluiten. De coaching werd overgenomen door Marcel te Brake en ook Dolf stond aan de kant van het veld. Aan fanatisme aan de kant van het veld geen enkel gebrek. Onze jongens moesten het naast de vaste leiders ook stellen zonder Sem.

Wat zij voorgespiegeld kregen was een keurige pot voetbal. AJc'96 had Avanti goed in de greep. Het voetbal ging redelijk gelijk op. Maar al heel snel werd de toon gezet, in de 4e minuut schiet Devran de 1-0 binnen.

Gelijk daarop volgt een goede kans voor AJc die maar net voor het doel langs gaat.

Als een speler van Avanti een bal in zijn gezicht krijgt volgt er enige paniek. Niet om de jongen maar de hond van de familie Lem weet los te komen en vliegt het veld op om met de jongens te spelen.

Niet geheel gepland maar deze hield de jongens wel lekker in beweging tijdens de blessure verzorging.

In de 9e minuut versterken onze jongens de greep op Avanti. Collin Lem schiet de 2-0 in het net.

Het is aan de zijlijn koud, de koude wind maakt het alleen nog maar erger. De jongens hebben er niet zo heel veel last van. Ze lopen goed, er wordt hier en daar goed samengespeeld. De verdediging van de beide Collin's, Stijn in het doel, Ruben, Davey en Jaël op het middenveld staat als een huis. Bas en Devran maken het de verdediging van Avanti lastig.

Zodanig lastig dat het nog geen twee minuten na het 2e doelpunt de 3-0 ook al een feit is. Ditmaal was het helaas een eigen doelpunt.  De verdediging van Avanti zo onder druk dat ze uit lichte paniek de bal weg willen schoppen in eigen doel.

Vlak voor de rust weet Devran nog de 4-0 te scoren.

De rust wordt wat korter dan normaal.. alle spelers krijgen het koud. Het moet nog wel gezegd worden dat van AJc'96 Collin Sneek de enige is met blote benen. Aan zijn manier van spelen is niet te zien dat hij er last van heeft. Onze andere jongens hebben wel allemaal een lange broek aan. Daarvan is weer niet te merken dat hen deze lange broek in de weg zit.

Na de rust gaat Davey op doel staan en Stijn speelt in de voorhoede.

Dat houdt in dat onze jongens op het middenveld het met een man minder moeten doen, terwijl de aanvallers een man meer hebben.

Dit leidt tot wat verwarring in de achterhoede waardoor Avanti kan scoren 4-1.

AJc hervindt zich snel.. In een gestaag tempo volgen de 5-1, 6-1, 7-1 en als eindstand 8-1.

Alle doelpunten zijn gescoord door Devran, waarvan enkele met een mooie actie vanaf het middenveld. Goed samenspel en schitterende acties van de verschillende spelers.

Na het einde van de wedstrijd rennen de spelers snel de kleedkamer in om weer lekker warm te worden. De ouders doen zich tegoed aan een welverdiende kop koffie.

Avanti is in de 2e helft niet meer gevaarlijk geweest voor het doel van AJc. Een beheerste en verdiende overwinning.

De f4 reporter.

Zaterdag 12 februari 2011,

Ajc`96 F4 - Berghuizen F5 (3-3)

Vanmorgen na het opstaan hoorden we het al op het zolderraam. Hagel. Toch maar eerst kijken op teletekst of de wedstrijd wel doorgaat. Omdat we geen veranderingen zien in het progamma vertrekken we met  thermosflessen koffie naar het voetbalveld. Intussen was het niet alleen hagel maar ook dikke vlokken sneeuw wat uit de lucht kwam vallen. Arme jongens.

In de kleedkamer wordt er door de pappa`s en mamma`s keer op keer aan zoonlief gevraagd of ze toch niet een extra t-shirt, lange trainingsbroek of andere kledingstukken die de kou moeten tegenhouden aan willen. Colin Sneek gaf als eerste het antwoord ,, Ik ben toch niet van suiker!" Het resultaat..... geen van de jongens wilde nog extra kleding aan.

Vandaag zal Steijn het doel verdedigen want Davey staat op de lange latten. Yael, Sem en Ruben nemen het middenveld voor hun rekening en Devran, Bas, Colin Sneek en Collin Lem staan in de spits. Meteen aan het begin van de wedstrijd neemt AJC de leiding. Na een paar minuten gespeeld te hebben krijgen de jongens een cornerbal. Deze wordt genomen door Bas. Door de bal voor het doel en tegen een tegenstander van Berghuizen aan te schieten wordt het 1-0. Een goede stimulans op deze zeer koude zaterdagmorgen. AJC houdt de bal aan de goede kant van het veld. Door een goed samenspel van de jongens krijgt Bas de bal en maakt 2-0.

Deze stand houden we tot aan de rust. In de rust wordt er links en rechts toch maar even extra kleding aan getrokken. De rust wordt doelbewust heel kort gehouden om niet teveel warmte te verliezen.

Ondanks dat de tegenpartij in de tweede helft meer bal bezit heeft, zie je dat de jongens in de afgelopen maanden vooruit zijn gegaan. Berghuizen maakt 2-1 waarna 2-2 snel volgt. Devran weet er nog een 3-2 van te maken . Maar de kou wordt ze nu echt te zwaar. Met verkleurde handjes en vuurrode wangen moeten ze in de laatste seconden van de wedstrijd de voorsprong inleveren en eindigt het in 3-3 gelijk.

Maar allemaal zijn we hartstikke trots op de jongens want ga er maar aan staan in die kou.

Zaterdag 5 februari 2011,

Sportclub Overdinkel F5 - AJc'96 F4 (3-5)

Als is het alweer twee maanden geleden dat we met ons allen "hoor de wind waait door de bomen" zongen, is er aan die situatie niets veranderd. De wind giert door de bomen, erger nog het giert over het veld. De jongens hebben er behoorlijk veel last van. Zo ook de altijd trouwe supporters.

Ons elftal staat er vandaag deels gehavend bij. Davey is ziek en Jaël heeft een verjaardagsfeestje.. Thijs zal waarschijnlijk stoppen met voetballen.
Wel is er een nieuwe aanvulling in de vorm van Ruben Hampsink. Ruben is nieuw en speelt vanaf nu in F4. Vandaag zullen we het met 7 spelers moeten doen, zeker nu Arek zich niet geschoren heeft en als invaller niet geloofwaardig zal zijn.

Om 09.05 uur klinkt het fluitsignaal van de scheidsrechter, waarmee de wedstrijd van start gaat.
Het gaat eigenlijk best wel goed met onze jongens. Ze zijn beter de SC-Overdinkel. Door toch wel goed samenspel en het (zoals het in de voetbalwereld heet) sterk aan de bal zijn heeft AJc toch een behoorlijk overwicht. Er worden veel kansen gecreërd. Het maken van een doelpunt blijkt echter nog een heel ander verhaal. Devran schiet veelvuldig tegen de keeper aan of mist doel. Sem speelt goed mee in de voorhoede. Hij heeft voortdurend twee verdedigers van Overdinkel bij hem staan. Hierdoor krijgt Devran ook wat meer ruimte.

Direct achter deze twee aanvallers staan Bas en Ruben. Bas is fel vandaag. Hij loopt mee in de aanval en staat ook zijn mannetje in de verdediging. De verdediging bestaat vandaag uit de duo Collin en Stijn op het doel.

Al met al staat het team goed, ze beginnen op enkele posities meer samen te spelen en letten al echt op hun directe tegenstander. Toch kan dit overwicht het niet redden tegen de slimheid van SC Overdinkel. Na ongeveer 10 minuten kijken we tegen een 1-0 achterstand aan. Het is voor het doel van Stijn wat warrig. De beide Collin's weten even niet waar ze moeten kijken, met zoveel jongens is Overdinkel in de aanval.

Een schot op doel is te laat door Stijn gezien en onhoudtbaar.

Met goede moed gaat AJc echter verder. Op zoek naar de gelijkmaker. Toch houdt SC Overdinkel de overmacht. Binnen een paar minuten tikken ze met een mooi afstandsschot de 2-0 binnen.

Maar door het feit dat iedereen keihard werkt in het veld  komt het eerste doelpunt van AJc er toch snel achter aan. Devran schiet de bal strak rechts onder in de hoek, na een mooi samenspel vanaf het middenveld met Bas. Dit was het verlossende doelpunt dat AJc nodig had.

In de rust sprak Arek de jongens nog eens goed toe. De laatste aanwijzingen werden gegeven.

En met het fluitsignaal voor de 2e helft komt de Losserse stoommachine goed op gang.

Beide Collins hebben de voorhoede van SC Overdinkel volledig in de tang. Ruben zorgt op het middenveld, tesamen met Bas dat zij zowel in de verdediging als in de aanval goed ondersteunen en leveren super werk.

Sem en Devran zijn de speerpunten, richting het doel van SC Overdinkel.

In één grote golf van aanvallen weten onze jongens de achterstand om te zetten in een strakke 2-5 voorsprong. Doelpunten van Devran (2-2), (2-3). Collin Sneek (2-4) en de laatste aan AJc zijde opnieuw van Devran (2-5). Stijn kreeg in die periode weinig ballen op doel.

Toch bleek de veerkracht van SC Overdinkel zeer groot. De laatste 5 minuten kwamen ze zeer sterk terug. Alle spelers hadden zoveel gegeven dat ze doodop waren. En toch bleven de aanvallen van Overdinkel komen. De beide Collins liepen het vuur uit de schoenen. Ondanks alle inzet konden ze de (3-5) niet verhinderen. SC Overdinkel bleef aandringen en aandringen. Goed samenspel tussen keeper, achterhoede en middenvelders hield de deur naar het doel voldoende dicht, zodat we moegestreden een fraaie overwinning mee naar huis konden nemen.

Iedereen ontzettend goed je best gedaan. Het was voor het publiek, ondanks de harde wind, een prachtige wedstrijd om te zien.