Kunstgras

Voetbal gaat vooralsnog door op kunstgras bij AJc’96.

Aanleiding;

De uitzending van Zembla over de mogelijke schadelijk gevolgen van het sporten op kunstgras met rubbergranulaat heeft geleid tot de nodige vragen en onrust op lokaal- en landelijk niveau. In het programma wordt een onderzoek van het RIVM ter discussie gesteld dat (landelijk) als basis dient voor de inzet van dit materiaal en wordt een verband gelegd met mogelijke gezondheidsrisico’s.

De aanleg en het beheer van o.a. het kunstgrasveld is door de voetbalverenigingen AJc ’96 en KVV Losser ondergebracht bij de Stichting Beheer Velden Losser. De kunstgrasvelden die wij in gebruik hebben zijn ingestrooid met rubberkorrels. Het bestuur wil zo snel mogelijk weten of deze korrels schadelijk kunnen zijn voor onze voetballers en is daarvoor in overleg getreden met de gemeente Losser. De Stichting Beheer Velden Losser staat inmiddels in contact met de leverancier van de velden. Vooralsnog blijft het kunstgrasveld dus gewoon in gebruik.

Advies RIVM en wat doet AJc’96?

Hoewel er volgens de RIVM “nu geen reden is om te stoppen” met sporten op de kunstgrasvelden, raadt het Rijksinstituut aan kinderen na afloop te laten douchen en in schone kleren te steken. AJc’96 volgt dit advies op. Op het sportpark faciliteren wij de mogelijkheid om te douchen na afloop van het sporten . Het is mede de verantwoordelijkheid van de ouders om er met klem op toe te zien dat dit ook wordt gedaan. Verder is het aan te raden om de kinderen niet te laten spelen met de korrels die op het kunstgrasveld te vinden zijn.

Vervolg;

Minister Edith Schippers (Sport) heeft het RIVM opdracht gegeven opnieuw te onderzoeken of de rubberkorrels op kunstgrasvelden de gezondheid kunnen schaden. Ze benadrukt dat ze uit voorzorg handelt en dat ouders in de tussentijd hun kinderen met een gerust hart op het veld kunnen laten gaan.
Aanstaande maandag 10 oktober heeft Vereniging Sport en Gemeenten overleg met de KNVB en het RIVM over deze kwestie. De gemeente Losser houdt ons op de hoogte en wij informeren u zodra er meer bekend is.

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon
Del.icio.us icon
Digg icon
LinkedIn icon
MySpace icon
Newsvine icon
Pinterest icon
Reddit icon
Technorati icon
Yahoo! icon
e-mail icon