RTV Oost


Brandgerucht Geerdijk blijkt een afvalbrand
08 juli 2014

Een brandgerucht aan de Kolenmieten in Geerdijk bleek maandagavond een afvalbrand te zijn.


Lees verder »

Eerste nachtvrijwilliger mantelzorg Twente in Lonneker aan de slag
07 juli 2014

In Lonneker is vanavond voor het eerst in Twente een nachtvrijwilliger als mantelzorger ingezet. De Enschedese Lies Agterberg overnacht bij mevrouw Poorthuis - Grave.


Lees verder »

Zes terrassen Overijssel in Terras Top 100
07 juli 2014

Zes Overijsselse terrassen zijn opgenomen in de Terras Top 100 2014. Het terras van het Prins Mauritshuis in Blokzijl is het beste van de zes, op de 15e plaats.


Lees verder »

Arriva wil met treinen rijden op traject van Zwolle naar Leeuwarden
07 juli 2014

Vervoerder Arriva wil met stoptreinen gaan rijden op het traject van de NS tussen Zwolle en Leeuwarden. Arriva heeft die wens vandaag kenbaar gemaakt aan staatssecretaris Mansveld, zo meldt Omrop Fryslan.


Lees verder »

Geen treinen tussen Almelo en Mariƫnberg vanwege spoorwerkzaamheden
07 juli 2014

Vanwege werkzaamheden aan het spoor is er zaterdag 12 en zondag 13 juli geen treinverkeer mogelijk op de lijn Almelo-Mariënberg.


Lees verder »

Busje in brand op Deurningerstraat in Enschede
07 juli 2014

De brandweer is begin deze avond te hulp geroepen bij een autobrand op de Deurningerstraat in Enschede.


Lees verder »

Oud-burgemeester Pieter van Veen geridderd
07 juli 2014

Oud-burgemeester Pieter van Veen is vandaag benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Van Veen was onder meer waarnemend burgemeester in Raalte, Rijssen-Holten en Haaksbergen.


Lees verder »

Dierenambulance in Kampen noemt situatie met reekalf 'vervelend'
07 juli 2014

De dierenambulance in Kampen vindt de situatie met het reekalfje, dat gisteren bijna verdronk in het Hertenkamp maar werd gered door een omstander, heel erg 'vervelend'. Dat zegt Daniëlle Riezebos van de dierenambulance.


Lees verder »

Prijs voor hoogleraar Nauta van de Universiteit Twente
07 juli 2014

Hoogleraar Bram Nauta van de Universiteit Twente heeft de titel Simon Stevin Meester 2014 gekregen. Dat is de grootste prijs voor technisch-wetenschappelijk onderwijs in Nederland, zo meldt de Twentsche Courant Tubantia.


Lees verder »

Oerbomen uit Vreugderijkerwaard bij Zwolle krijgen tweede leven
07 juli 2014

Bij graafwerkzaamheden voor het project ruimte voor de rivier in Zwolle zijn een groot aantal oerbomen opgegraven. Het gaat om een partij eiken van ruim 2000 jaar oud. Voor de aannemer is het afval, maar voor houtbewerker en kunstenaar Edward Otten uit Zwolle zijn de oerbomen goud waard.


Lees verder »

Vredeskerk Enschede na verbouwing verder onder naam Ontmoetingskerk
07 juli 2014

De Vredeskerk in Enschede krijgt de naam Ontmoetingskerk. Dat heeft de Protestantse gemeente zondag bekend gemaakt. De kerk aan de Varviksingel wordt verbouwd en dient vanaf volgend jaar als gezamenlijk kerkgebouw van de wijken van de Protestantse gemeente.


Lees verder »

Boeskoolmenneke Oldenzaal na vijf maanden terecht
07 juli 2014

Het Boeskoolmenneke in Oldenzaal is vijf maanden na de diefstal weer terecht. Het beeld werd vanmiddag op het politiebureau in Oldenzaal bezorgd.


Lees verder »

Automobilist rijdt tegen boom bij Steenwijk en raakt gewond
07 juli 2014

Een automobilist is vanmiddag gewond geraakt toen hij bij Steenwijk met zijn auto tegen een boom is gereden. Het ongeluk gebeurde op de Rijksweg richting Nijeveense Bovenboer.


Lees verder »

Gemeente Enschede tevreden over afsluiting rotonde Haaksbergerstraat
07 juli 2014

De gemeente Enschede is tevreden met het verloop van de festiviteiten op de rotonde bij de Haaksbergerstraat en de Oude Markt tijdens en na de wedstrijd van Oranje afgelopen zaterdag.


Lees verder »

Opnieuw kleine basisscholen gesloten, nu in Kallenkote en Vledderveen
07 juli 2014

Zeker zeven basisscholen in kleine dorpen in Overijssel en Drenthe hebben afgelopen week voorgoed de deuren gesloten. Er zijn te weinig kinderen en dus wordt het onderwijs te duur.


Lees verder »

Caravanzaak Jan Krul uit Hengelo blij met glansrol Tim Krul op WK in Braziliƫ
07 juli 2014

Eigenaar Jan Krul van een caravanzaak uit Hengelo is blij met de glansrol voor zijn naamgenoot uit Oranje, Tim Krul.


Lees verder »

Overijsselse lunchrooms zijn in orde, alleen onvoldoende voor zaak in Enschede
07 juli 2014

Buiten de deur even een broodje eten is hier in Overijssel een veilige aangelegenheid. De lunchrooms in de provincie haalden afgelopen jaar bij horeca-inspecties zo goed als allemaal een voldoende, blijkt uit de inspectierapporten die de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA) vandaag openbaar maakte.


Lees verder »

Ouders leerlingen speciaal onderwijs Hengelo boos
07 juli 2014

Een aantal ouders van speciaal-onderwijsschool 't Iemenschoer in Hengelo is boos op de gemeente. De aangescherpte regels voor het leerlingenvervoer van hun kinderen zijn te strikt.


Lees verder »

Minister Blok opent supermarkt voor duurzamere woningen in Enschede
07 juli 2014

Minister Blok voor Wonen en Rijksdienst opent woensdagmiddag de Reimarkt in Enschede. Inwoners van Enschede kunnen bij deze 'supermarkt' terecht voor advies en maatregelen om hun woning duurzamer te maken.


Lees verder »

Onderzoek Deventer moordzaak heropend, genoeg redenen voor nieuw onderzoek
07 juli 2014

De Deventer moordzaak wordt heropend. Dat heeft de Hoge Raad bekendgemaakt.


Lees verder »

Auto brandt gedeeltelijk uit in Hardenberg
07 juli 2014

Op de Gramsbergerweg in Hardenberg is maandagmorgen een auto in brand gevlogen. De auto raakte onherstelbaar beschadigd.


Lees verder »

Decaan Stenden Hogeschool over dode student Haaksbergen: "Ik heb gefaald"
07 juli 2014

"Ik heb gefaald." Dat zegt decaan Wouter Hensen van de Stenden Hogeschool in Zuid-Afrika, in een tv-reportage over het overlijden van een student uit Haaksbergen. Op de beelden is te zien dat de student overvloedig veel alcohol drinkt, daar zelfs toe gedwongen wordt, terwijl hij duidelijk al behoorlijk veel alcohol heeft gedronken.


Lees verder »

Windesheim Zwolle start met post-hbo-opleiding Wijkverpleegkundige
07 juli 2014

Hogeschool Windesheim start in februari 2015 met een post-hbo-opleiding Wijkverpleegkundige. De school wil met de opleiding inspelen op de rol die wijkverpleegkundigen in de toekomst spelen bij de ondersteuning van ouderen en chronisch zieken die thuis willen blijven wonen.


Lees verder »

Deventer Ziekenhuis maakt meer ruimte voor darmonderzoek
07 juli 2014

Het Deventer Ziekenhuis is begonnen met een interne verbouwing. Er komt onder meer voor darmonderzoek een extra onderzoeksruimte en een grote uitslaapkamer.


Lees verder »

Man in Enschede aangehouden voor diefstal van lood
07 juli 2014

Een 37-jarige man uit Enschede is zondag aan het begin van de avond aangehouden, omdat hij verdacht wordt van het stelen van lood van een gebouw in zijn woonplaats.


Lees verder »

Video toont aan dat overleden student Haaksbergen tegen zijn wil doordronk
07 juli 2014

Het televisieprogramma Carte Blanche in Zuid-Afrika heeft beelden gepubliceerd van de overleden student uit Haaksbergen. Op de beelden is duidelijk te zien hoe hij grote hoeveelheden drank krijgt toegediend. De beelden zijn zondagavond uitgezonden op tv.


Lees verder »

Rechtbank Almelo start in oktober met inhoudelijke behandeling grote fraudezaak
07 juli 2014

De rechtbank in Almelo denkt in oktober te kunnen beginnen met de inhoudelijke behandeling van een grote fraudezaak waarbij de belastingdienst en een aantal banken voor 2 miljoen euro zouden zijn opgelicht. De zaak kwam aan het rollen door toedoen van een ambtenaar van de burgerlijke stand uit Hengelo. De twee hoofdverdachten, twee broers uit Tilburg, mogen de inhoudelijke behandeling in vrijheid afwachten.


Lees verder »

Drie stellen trouwen tijdens StrongmanRun Hellendoorn
07 juli 2014

Maar liefst drie sportieve stellen trouwen met elkaar tijdens de StrongmanRun in en rond Hellendoorn op zondag 7 september. Dat heeft de organisatie maandag bekend gemaakt. Volgens de organisatie is het de eerste keer in Nederland dat er tijdens een hardloopwedstrijd of obstaclerun het ja-woord wordt gegeven.


Lees verder »

Ziekenhuis Isala in Zwolle betaalt manager ontslagvergoeding van 3,4 ton
07 juli 2014

Isala, het ziekenhuis in Zwolle, heeft een manager een ontslagvergoeding moeten betalen van 340.000 euro. Isala bevestigt dat deze betaling heeft plaatsgevonden.


Lees verder »

FC Twente herdenkt dakdrama Grolsch Veste Enschede
07 juli 2014

FC Twente herdenkt vandaag het zogenoemde dakdrama, waarbij drie jaar geleden twee bouwvakkers om het leven kwamen.


Lees verder »

Foto's Vliegerfeest Twenterand in Westerhaar
07 juli 2014

Afgelopen weekend vond in Westerhaar de 5e editie van het Vliegerfeest Twenterand plaats. Ook dit jaar gingen honderden vliegers de lucht in van vliegeraars uit binnen- en buitenland. Bekijk hier de foto's van zondagmiddag.


Lees verder »

Automobilist uit Steenwijk botst tegen boom in Nijensleek
07 juli 2014

Een 35-jarige automobilist uit Steenwijk is zondagavond laat de macht over het stuur kwijtgeraakt op de Dwarsweg in Nijensleek, op de grens tussen Overijssel en Drenthe. De man botste tegen een boom en kwam daarna in een sloot tot stilstand.


Lees verder »

Duif 'geroosterd' na blikseminslag in Haaksbergen
07 juli 2014

In Overijssel zijn geen menselijke slachtoffers gevallen door het onweer van gisteravond, maar een duif in Haaksbergen heeft het niet overleefd. De duif is 'geroosterd', na een klap van de bliksem.


Lees verder »

Wavin Hardenberg heeft weer stroom, oorzaak stroomstoring wordt onderzocht
07 juli 2014

Leidingfabrikant Wavin in Hardenberg heeft sinds maandagochtend half negen weer stroom. Dat meldt netwerkbeheerder Enexis. Wavin was de laatste stroomgebruiker die na de storing van afgelopen weekend nog zonder stroom zat. Naar de oorzaak van de stroomstoring en de voorafgaande brand in een stroomkast wordt onderzoek gedaan, aldus Enexis.


Lees verder »

Bliksem splijt eik doormidden in Venebrugge bij Hardenberg
07 juli 2014

Bliksem heeft gisteravond in Venebrugge een eik doormidden gespleten, vlak naast een huis.


Lees verder »

Grote brand in rietgedekte boerderij in Nijbroek
07 juli 2014

In een rietgedekte boerderij in Nijbroek, vlak over de IJssel bij Diepenveen, woedt brand.


Lees verder »

Foto's tiende Good Cause Rally op voormalige vliegbasis in Enschede
07 juli 2014

Voor de tiende keer werd zondag op de voormalige vliegbasis Twente in Enschede de Good Cause Rally gehouden. Tientallen zieke kinderen en hun familie werd weer een mooie dag bezorgd. Met meer dan 60 sportwagens werden rondritten verzorgd over een speciaal voor dit evenement aangelegd circuit. Hieronder zijn foto's te zien.


Lees verder »

Stadsgesprek in Zwolle over invulling Zwarte Piet
07 juli 2014

Naar aanleiding van de uitspraak van de rechtbank in Amsterdam over Zwarte Piet, organiseert de PvdA in Zwolle een stadsgesprek over de invulling van de Zwolse Zwarte Piet.


Lees verder »

Vandalen vernielen WK-feesttent in Vriezenveen
07 juli 2014

De eigenaar van het café Wapen van Vriezenveen roept op zijn Facebook inwoners van het dorp op om te melden als er verdachte dingen gebeuren rondom de WK-feesttent in het dorp. Die oproep doet de café-eigenaar nadat gisteren onbekenden flinke schade aan de tent hebben toegebracht.


Lees verder »

Politie zoekt oplichter winkeliers Ommen en Dedemsvaart
07 juli 2014

De politie is op zoek naar een man die twee winkeliers in Ommen en Dedemsvaart opgelicht zou hebben.


Lees verder »

Wielrenner Timmer uit Gramsbergen brengt peloton anders in beeld tijdens Tour de France
06 juli 2014

Je vraagt je het vast wel eens af, tijdens het kijken naar de Tour de France. Hoe doen die renners dat toch. Zo dicht op elkaar rijden en toch zonder kleerscheuren de finish halen? Tenminste, heel vaak zonder kleerscheuren. Zomaar een vraag die bij een leek kan opdoemen.


Lees verder »

Zwaar weer trekt over Overijssel: harde klappen en wateroverlast
06 juli 2014

Het door de KNMI aangekondigde noodweer trekt over Overijssel. Dat leidt tot overlast in de provincie. Zo staat een gedeelte van de Stuivenbergstraat in Genemuiden blank als gevolg van de harde regenval.


Lees verder »

Foto's 26e Afrikafestival Hertme 2014
06 juli 2014

Het Afrikafestival in Hertme vierde dit weekend de 26e editie. De vele bezoekers genoten zichtbaar van de Afrikaanse sferen. Het leverde weer mooie plaatjes op. Bekijk hieronder de foto's.


Lees verder »

Held redt jong hertje in Kampen nadat dierenambulance weigert te komen
06 juli 2014

Een heuse heldendaad, dat was het, vindt Frans van Dijk uit Kampen. En daarom zette hij de man die vandaag bij het Hertenkamp in Kampen een hertje uit het water redde op Twitter. "Zo iemand verdient het om in het zonnetje gezet te worden."


Lees verder »

KNMI waarschuwt voor gevaarlijk weer in Overijssel
06 juli 2014

Het KNMI waarschuwt vanavond voor onweer en windstoten in Overijssel. De waarschuwing geldt voor het grootste deel van het land.


Lees verder »

Gewonde bij ongeluk op Telemannstraat in Zwolle
06 juli 2014

Bij een ongeluk op de Telemannstraat in Zwolle is vanavond één persoon gewond geraakt. Het slachtoffer is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.


Lees verder »

Europastry vestigt zich in Oldenzaal, bijna honderd nieuwe banen
06 juli 2014

Het Spaanse familiebedrijf Europastry vestigt zich op bedrijventerrein Jufferbeek-Zuid in Oldenzaal. Burgemeester Schouten van Oldenzaal spreekt van een stimulans van de werkgelegenheid.


Lees verder »

Zon en wind ideale omstandigheden voor Vliegerfeest Twenterand
06 juli 2014

Het vijfde Internationale Vliegerfeest Twenterand had dit weekend te maken met perfecte omstandigheden. 


Lees verder »

GL: feesten in Zwolle zonder ballonnen
06 juli 2014

'Feest wordt nog feestelijker zonder ballonnen.' Dat stelt GroenLinks in Zwolle. De gemeenteraadsfractie vraagt het gemeentebestuur bij feesten geen ballonnen meer op te laten.


Lees verder »

PvdA Overijssel stelt vragen over mannenclub Twente Board
06 juli 2014

Gedeputeerde Rietkerk van de provincie Overijssel moet zich verantwoorden voor de samenstelling van de Twente Board. De PvdA in de Provinciale Staten vraagt daar om.


Lees verder »

Historie AJC`96


Internationaal jeugdtoernooi


Tournooi Veteranen 2014


St. beh. voetbalvelden Losser