Wedstrijdverslagen


 

  

FC Twente C3 - AJC'96 C1                                                             14-05-2023

 

Doel:                              Pascal

Verdediging:                Thom - Renzo- Steven - Kevin (Gerben)

Middenveld:                 Damien - Dave - Luuk

Aanval:                          Leon - Mathijs - Damiano

Na afgelopen dinsdag wederom een wedstrijd tegen een team uit de bovenste regionen. Uit op het trainingscomplex van FC Twente. We begonnen de wedstrijd slap en ongeïnspireerd. Toch was het een zeldzame uitbraak van ons die de 0-1 op het scorebord bracht. Het was Damiano die diep werd gestuurd en de bal langs de keeper tikte. De eerste helft was verder bijzonder slecht van beide kanten.

Het begin van de  tweede helft was iets beter en na een aantal minuten was het Renzo die uit een corner de 0-2 binnen tikte. Later was het een prima crossbal van Luuk die gecontroleerd werd door Damien en vakkundig werd binnen gegleden. De wedstrijd leek gespeeld  en de 3 punten in de pocket. Echter gingen we achteruit lopen en via 2 corners kwamen de dames terug tot 2-3. Gelukkig floot de scheidsrechter na 10 minuten extra tijd af en hadden we alsnog de belangrijke punten.

Later op de dag wist ook Overdinkel te winnen waardoor het gat 2 punten blijft en het op de laatste speeldag beslist word.

AJC'96 C1 - Sparta E. C2                                                                10-05-2023

 

Doel:                             Pascal

Verdediging:                Damien - Renzo- Steven - Kevin

Middenveld:                 Gerben (Leon) - Dave - Luuk

Aanval:            Thom - Mathijs - Damiano

 

Na een lange periode niet voetballen eindelijk weer een wedstrijd. Sparta was de tegenstander en een geduchte aangezien zij ons uit het bekertoernooi hadden gestoten.

Sparta begon veel feller dan ons en kwam dan ook al na 5 minuten op voorsprong door een afstandschot. Hierna herpakten wij ons en kwamen langzaam beter in de wedstrijd. De eerste helft ging gelijk op maar toch kwamen we voor rust op voorsprong door een doelpunt van Damiano.

Na rust kwamen we fel uit de startblokken en al snel viel het doelpunt voor ons. Het was opnieuw Damiano die scoorde en zo kwam de 2-1 op het scorebord. Sparta ging drukken en na slecht verdedigen van ons viel de gelijkmaker. Echter was het Leon die na lang blessureleed weer teug was die met 2 doelpunten het vonnis voltrok en zo toch de 3 punten veilig stelde.

Aanstaande zaterdag wederom een topper tegen de dames van FC Twente

  

AJC'96 C1 - UD W C1                                                                    16-04-2023

 

Doel:                              Pascal

Verdediging:                Damien - Renzo- Steven - Kevin (Tom)

Middenveld:                 Gerben - Dave - Luuk

Aanval:                          Thom - Mathijs - Damiano (Kerem)

 

Dit weekend weer een belangrijke wedstrijd in onze competitie. 2 weken geleden hadden we ook al tegen deze tegenstander gespeeld en toen ging het alles behalve makkelijk tegen deze voetballend goede ploeg. Omdat Leon en Wesley nog steeds geblesseerd zijn begonnen we met hetzelfde basiselftal als vorige week tegen LSV. Dit werd aangevuld met Tom en Kerem op de bank. We begonnen scherp aan het duel en na goed 10 minuten voetballen  kwamen we via een prima hoekschop van Tom en goed inkoppen van Renzo op een 1-0 voorsprong. Deze werd goed verdedigd en in een verder gelijk opgaande 1e helft werd dan ook niet meer gescoord.

De 2e helft besloten we er nog een schepje bovenop te doen en via afstandsschoten van Dave en Thom liepen we uit naar een 3-0 voorsprong. Kerem was in de ploeg gekomen en bekroonde een prima invalbeurt met een goed doeplunt waardoor we met 4-0 de wedstrijd konden uitvoetballen. Het was dan ook jammer dat een prima keepende Pascal dan ook nog een tegendoelpunt moest incasseren. De eindstand kwam hiermee op 4-1.

Nu hebben we 2 weken rust waarna we de draad weer oppakken tegen Sparta.

LSV C1 - AJC'96 C1   1 - 4                                                            09-04-2023

 

Doel:                             Pascal

Verdediging:                Damien - Renzo- Steven - Kevin

Middenveld:                 Gerben (Sergi) (Marc) - Dave - Luuk

Aanval:                          Thom - Mathijs - Damiano

Dit weekend de topper tegen LSV. De verliezer van deze partij zou kansloos zijn voor de titel.We begonnen slap aan het duel en de betere kansen waren in het begin dan ook voor LSV. Echter na 25 minuten viel de bal plots voor de voeten van Damiano die koeltjes de bal binnenschoof. Geheel tegen de verhouding stonden we met 1-0 voor. We werden iets scherper en de wedstrijd was verder in evenwicht met kansen aan beide kanten echter bleven de doelpunten uit. Ruststand 0-1.De tweede helft begonnen we weer slap en al snel stond de 1-1 op het scorebord, op dat moment een prima afspiegeling van het veldspel. Echter hierna kregen we (en vooral Damiano) het spel zoals het de laatste week al vaker spelen weer te pakken en ging het balletje lekker rond. Via 3 messcherpe counters waarbij Damiano 3 keer aan het eind stond liepen we uit na een geflatteerde 4-1 overwinning.Overdinkel wist in de laatste minuut met 1-0 te winnen van UD Weerselo waardoor we we 2 punten achter blijven staan.

UD Weerselo C1 - AJC'96 C1   1 - 4                                                                      02-04-2023

Doel:                            Pascal

Verdediging:                Gerben (Steven) - Renzo- Wesley - Kevin

Middenveld:                 Damien - Dave - Luuk

Aanval:                        Thom - Mathijs - Damiano

 

Deze zaterdag de uitwedstrijd naar UD Weerselo. Voor ons nog een grote onbekende, die door menig tegenstander al was beschreven als een lastige tegenstander. Dit bleek ook wel aan het begin van de wedstrijd. Het begin was namelijk voor UD. Die na 8 minuten via de snelle rechtsbuiten op een voorsprong kwam. Wij pakten het echter goed op en na 20 minuten schoof Thom op aangeven van Damiano de 1-1 binnen. Vlak voor rust ontsnapte Damiano aan de linkerkant, en krulde de bal bij de tweede paal binnen. 1-2 ruststand.Na rust gingen we verder met druk zetten en dit resulteerde dan ook al snel in een doelpunt. Damien die de bal met precisie in de hoek punterde. UD ging met meer risico spelen en gaf achterin meer ruimtes weg. Vlak voor tijd werd dit afgestraft door Damiano die de 4-1 binnentikte na een prachtige aanval over vele schijven.       

 

AJC'96 C1 - Rigtersbleek C2   9 - 0                                                            19-03-2023

 

Doel:                             Pascal

Verdediging:                 Gerben - Renzo- Steven (Wesley) - Kevin

Middenveld:                  Damien - Dave - Luuk

Aanval:                         Thom (Tom) - Mathijs (Kerem)  - Damiano

 

Dit weekend stond de thuiswedstrijd tegen Rigtersbleek C2 op het programma. Vooraf moesten er nog 2 spelers van de D1 geregeld worden aangezien er 2 van ons op tijd weg moesten naar de B1, Tom en Kerem hartstikke bedankt. We begonnen (wederom) goed aan de wedstrijd en Rigtersbleek kwam er dan ook niet aan te pas. Het duurde echter tot de 20e minuut voordat we tot scoren kwamen. Een afgeslagen bal werd door Dave hard binnen geschoten. We bleven (grote) kansen krijgen maar konden de score niet uitbreiden, waarbij vermeld moet worden dat er ook 3 keer het aluminium werd getroffen. Toch vielen er ook nog drie ballen binnen (Doelpunten Wesley, Thom & Dave), waardoor we gingen rusten met een comfortabele 4-0 voorpsrong.

De 2e helft gingen we verder waar we de eerste helft waren gebleven. Namelijk scoren maar ook veel kansen missen. Toch was het verzet van Rigtersbleek gebroken de 2e helft en konden we gemakkelijk uitlopen naar een riante uitslag. Via Thom, Wesley (penalty) en 3x Dave konden we uitlopen naar een 9-0 overwinning.

Volgende week de inhaal wedstrijd tegen UD.

 

Vogido C1 - AJC'96 C1    3 - 3                                                                                19-03-2023

 

Doel:                            Pascal

Verdediging:                Renzo- Steven - Wesley - Gerben

Middenveld:                 Damien - Dave - Luuk

Aanval:                        Thom - Mathijs  - Damiano

 

Vandaag stond er een topper in de 2e klasse G op het programma. De thuiswedstrijd tegen Vogido werd een makkelijke prooi voor AJC maar Vogido had blijkbaar het team op de schop gegooid. Toch was het wederom AJC dat sterk uit de startblokken kwam en na 10 minuten ging Damiano goed door op de keeper en kon simpel de 0-1 binnen tikken. Maar zoals wel vaker dit seizoen ging AJC daarna achterover leunen en liet het Vogido terug komen in de wedstrijd. Vlak voor rust wist Vogido dan ook 2 keer te scoren door slap verdidigen van ons waardoor Vogido met een 2-1 voorsprong de rust in ging.

Vlak na rust was het Kevin (onze gelegenheids links-buiten) die attent reageerde op het loslaten van de keeper en koeltjes de 2-2 binnen schoot. 10 minuten voor tijd leek alsnog het noodlot toe te slaan nadat de spits van Vogido vrij door kon lopen en de 3-2 binnen schoot. Echter direct na de aftrap die volgde was het Damiano die het meest attent reageerde op een scrimmage voor het doel van Vogido. 3-3 was een terechte uitslag maar beide ploegen schieten er niet veel mee op aangezien Overdinkel geen fout maakte en nu 2 punten los staat.

 

AJC'96 C1 - Losser C1    5 - 1                                                                                12-03-2023

 

Doel:                             Pascal

Verdediging:                Gerben - Renzo  - Wesley - Kevin

Middenveld:                 Damien - Dave - Luuk

Aanval:                        Thom - Mathijs  - Damiano (Marc)

 

Vandaag stond voor de 2e maal dit seizoen DE derby van het oosten op het programma. Steven moest helaas op het laatste moment ziek afhaken waardoor we nog maar met elf fitte spelers over waren. Gelukkig was de D1 bereid Marc Volker af te staan zodat we toch een speler op de reservebank hadden zitten. De wedstrijd begon en AJC nam direct de touwtjes in handen. Het duurde echter nog tot de 20e minuut voordat we tot scoren kwamen. Een afgeslagen bal werd door Wesley op waarde geschat en snoeihard in de hoek geschoten.

Kort na rust wisten we de voorsprong te verdubbelen. Echter kort daarna werd een terugspeelbal verkeerd ingeschat door Pascal waardoor de spits van Losser de balk simpel kon binnen tikken. Dit was voor ons reden nog een keer gas te geven en we liepen uit naar een      5 - 1 overwinning. Directe concurrent Vogido verloor van Overdinkel waardoor we nu samen met Overdinkel aan de leiding gaan in deze competitie. Volgende week gaan we op visite bij Vogido.

 

AJC'96 C1 - Avanti W. C2    3 - 0                                                                            03-03-2023

 

Doel:                            Pascal

Verdediging:                Renzo  - Steven - Wesley - Kevin

Middenveld:                 Damien - Dave - Luuk

Aanval:                        Thom - Mathijs  - Damiano

4 dagen na de overwinning tegen Enschedese Boys mochten we alweer aan de bak tegen Avanti. We begonnen prima aan de wedstrijd en Avanti kwam er niet uit. De ene na de andere aanval volgde en een doelpunt kon dan ook niet uitblijven. Toch duurde het nog tot de 16e minuut voor deze viel. Dave kreeg de bal op de rand van zestien en schoot deze strak onder de lat binnen. 10 minuten later ging Luuk goed door en schoot de 2 - 0 binnen. Vlak voor rust kreeg Matthijs de bal uit de kluts voor de voeten en schoot deze goed binnen. 3 - 0 russtand geen vuiltje aan de lucht.

In de 2e helft waren we van plan onze voorsprong verder uit te breiden. Echter sloeg waarschijnlijk de vermoeidheid van 2 wedstrijden in 4 dagen toe, en werden het 35 langen minuten waarin niet meer gescoord werd (goed gevoetbald werd er eveneens niet). Volgende week zaterdag de derby tegen Losser. Tot dan

 

Enschedese Boys C1 - AJC'96 C1     0 - 4                                                   28-02-2023

 

Doel:                            Pascal

Verdediging:                Renzo (Dave)  - Steven - Wesley - Kevin

Middenveld:                 Gerben - Luuk - Damien

Aanval:                       Thom - Mathijs  - Damiano

2 weken na het debacle te Overdinkel mochten we weer aan de bak. Ditmaal tegen de Boys uit Enschede. De Boys waren voor ons nog een grote verassing aangezien we hier nog niet tegen gespeeld hadden. Met 12 man vertrokken we richting Enschede.

Vanaf het begin hadden wij meer balbezit en dwongen wij de tegenstander achteruit. Het eerste kwartier dwongen we al een aantal kansen af maar de 0-0 beginstand bleef op het bord. Na 20 minuten brak Thom goed door aan de rechterkant en gaf de bal strak voor. Deze werd door iedereen gemist maar bij de 2e paal was het Damien die goed meedeed en de bal binnenliep. 10 minuten later was het weer raak. Damiano jaagde goed door en veroverde de bal op de 16 meter lijn. Hij gaf deze breed op de inlopende Thom die de bal onberispelijk binnenschoot. Met een 0-2 gingen we dus de rust in.

Na 50 minuten viel na een scrimmage voor de goal de bal bij Mathijs voor de voeten. Mathijs bleef cool en schoot de bal goed in de verre hoek. 10 Minuten voor tijd was het diezelfde Mathijs die de eindstand op het bord KOPTE!!! (U leest het goed AJC C1 heeft een kopgoal gemaakt.

Donderdag alweer de volgende wedstrijd tegen Avanti.

   

Sportclub Overdinkel C1 - AJC'96 C1          5-2                                                     15-02-2024

 

Doel:                           Pascal

Verdediging:                Renzo (Gerben)  - Steven - Wesley - Gerben (Kevin)

Middenveld:                 Damien - Dave - Luuk

Aanval:                        Thom- Mathijs (Leon) - Damiano

 

Na een lange winterstop mochten we eindelijk weer het veld op. Op een slecht veld kwamen we prima uit de startblokken en binnen 5 minuten stonden we met 2-0 voor. Thom kwam goed door aan de rechterkant en trok de bal terug naar Matthijs die goed de 1-0 binnen schoot. Kort daarna ging Damiano door en schoof de 2-0 binnen. Na 10 minuten viel de 3-0 een corner van Thom werd door Renzo binnen getikt. Echter had de scheids een overtreding gezien (Hij was wel de enige) en keurde het doelpunt af. Overdinkel werd compleet overlopen de eerste helft er belandde nog 1 bal op de lat en 2 op de paal. Echter kwamen er geen doelpunten meer en gingen we 2-0 rustten.

Na rust kwam Overdinkel stukken beter uit de startblokken en het was al snel 2-2. Overdinkel bleef counteren. Waar AJC het betere spel had waren de betere kansen voor Overdinkel. Overdinkel was efficiënter met de kansen en liep uit naar een geflatteerde overwinning.

Alles ligt nu weer open in deze competitie en het belooft een spannende 2e seizoenshelft te worden.

 

Sparta Enschede C2 - AJC'96 C1      0-5                                                     20-11-2023

 

Doel:                            Pascal

Verdediging:                Renzo  - Steven - Wesley - Kevin

Middenveld:                 Gerben - Dave - Luuk

Aanval:                        Thom (Damien) - Mathijs - Damiano (Thom)

 

Afgelopen weekend stond de uitwedstrijd bij Sparta Enschede op het programma. Een tegenstander die we kenden van eerder dit jaar. Toen hadden we met 4-1 verloren wat het einde van ons bekertoernooi betekende. Vandaag dus de kans om dat recht te zetten.

We begonnen goed en kwamen al na 6 minuten op een voorsprong door een afstandsschot van             Renzo. (Ja u leest het goed................Renzo!!!) Wij bleven de betere ploeg en na 22 minuten werd het 0-2 door wederom een afstandschot, nu van Dave. De tegenstander kwam niet aan voetballen toe en die enkele keer dat ze voor de goal kwamen zagen ze hun inzet gekeerd worden door Pascal. Wij controleerden de wedstrijd en gingen met een 2-0 voorsprong rusten.

Na de rust gingen we weer sterk uit de startblokken. Damiano ronde in de 43e minuut een solo zelf af. Daarna schoot na 49 minuten Luuk de bal beheerst binnen vanaf de rand zestien. Het slotakkoord was voor Dave die na ongeveer 60 minuten alleen voor de keeper niet faalde en de 0-5 eindstand op het scorebord zette.

Volgende week wederom een opponent waar we dit jaar al van verloren hebben. Namelijk SC Overdinkel.

 

 

AJC'96 C1 - FC Twente C3    1-0                                                         13-11-2023

 

Doel:                            Pascal

Verdediging:                Renzo  - Steven - Wesley - Gerben (Kevin)

Middenveld:                 Damien - Dave - Luuk

Aanval:                        Leon - Mathijs - Damiano

 

Vandaag de kraker tegen FC Twente C3. De dames hadden pas vorige week de eerste nederlaag geleden waar wij tot zover 2 keer aan het kortste eind hadden getrokken. Bij een overwinning van ons zouden we dus weer op gelijke hoogte komen.

We begonnen fel aan de wedstrijd en drukten de gasten ver terug op hun eigen veld. Al na 8 minuten werd dit beloond toen er een afgeslagen bal bij Leon voor de voeten viel. Leon dacht niet na en ramde de bal tegen de touwen. We bleven drukken maar echte grote kansen leverde dit niet meer op. Naar mate de eerste helft vorderde zag je dat onze gasten conditioneel zeer sterk waren, echter hielden we goed stand en gingen we dan ook met de 1-0 voorsprong naar de thee.

De tweede helft ging de wedstrijd gelijk op. De strijd werd vooral geleverd op het middenveld maar we konden goed meekomen. Na 20 minuten kreeg Dave een grote kans maar hij faalde alleen voor de keeper en schoot de bal over. De gasten gingen 1-op-1 spelen en voerden het tempo nog iets op. Wij stonden echter prima te verdedigen en gaven niets weg. Even dachten de gasten nog te scoren uit een ingekopte corner maar Pascal hield op katachtige wijze zijn doel schoon. Na 70 minuten voetballen stond de 1-0 als eindstand op het bord.

Al met al een zwaarbevochten overwinning waardoor we weer volop meedoen in de titelstrijd. Als deze inzet kan worden vastgehouden gaan we met een goed gevoel naar Sparta volgende week.

 

AJC'96 C1 - LSV C1    4-5                                                                    30-10-2023

 

Doel:                            Pascal

Verdediging:                Renzo  - Steven - Wesley - Gerben (Kevin)

Middenveld:                 Damien - Dave - Luuk

Aanval:                        Thom - Mathijs - Damiano

 

Vandaag de lastige thuiswedstrijd tegen LSV C1. LSV was slecht aan de competitie begonnen maar groeien en hebben de laatste weken veel punten gepakt. Wij begonnen echter goed en binnen 10 minuten stonden we met 1-0 voor. Damiano werd weg gestuurd en hij schoof de bal goed binnen. De vlagger van LSV had echter ook gezien dat Damiano erg snel was en besloot vanaf dat moment elke bal die richting Damiano ging af te vlaggen voor buitenspel. Naar mate de wedstrijd vorderde raakten wij de grip op het spel een beetje kwijt. De slag werd op het middenveld verloren en via hun rappe buitenspeler en een goede voetballer op het middenveld stond het na 30 minuten 1-2 voor LSV. Wij vonden Damiano nog 1 keertje en die tekenden voor de 2-2 rust stand.

Na de thee het zelfde wedstrijdbeeld. Wij hadden het meeste balbezit maar slaagden er niet in dit om te zetten in kansen. LSV kwam dan ook op een 3-2 voorsprong maar kort daarna was het weer 3-3 door Damiano. Echter vlak daarna was het al weer 3-4 voor LSV. We bleven dus achter de feiten aan lopen. Via een mooie vrije trap van Dave werd het weer 4-4. Echter vlak voor tijd kreeg LSV een vrije trap die niet goed werd verwerkt door Pascal en onze verdedigers liepen niet met hun man mee waardoor er 2 van LSV vrij opdoken voor Pascal die niets meer kon doen. 4-5

De komende weken zal het beter moeten met de lastige wedstrijden tegen UD, Sparta, Twente & Enschedese Boys op het programma. Het is nu zaak dat we ons in de top van het klassement handhaven, maar dan zal de inzet en de beleving wel beter moeten.

  

Rigtersbleek C2 - AJC'96 C1 3-7                                                                 16-10-2023

 

Doel:                            Pascal

Verdediging:                Renzo (Gerben) - Steven - Wesley - Kevin

Middenveld:                 Damien - Luuk (Dave) - Thom

Aanval:                        Leon - Mathijs - Damiano

 

Deze week de uit wedstrijd tegen Rigtersbleek C2. De Bleek had vooraf nog niet veel punten maar hadden al wel aangetoond dat ze het heel veel ploegen erg lastig kunnen maken. We begonnen erg scherp aan het duel waardoor we binnen 20 minuten al met 3-0 voor stonden. Damiano ontsnapte na ongeveer 10 minuten aan de verdediging van de Bleek en omspeelde de keeper en kon vervolgens de bal in de goal tikken. Vlak daarna kreeg Wesley de bal op 20 meter van de goal voor de voeten en haalde verwoestend uit. 0-2. Even later weer Damiano   0-3  Geen vuiltje aan de lucht..........dachten we!!!!! Wat ons wel vaker overkomt gebeurde nu ook weer. Iedereen dacht dat de zege al binnen was en de concentratie en dus ook het spel werd minder. We gingen achter leunen en dat resulteerde in een 2-3 ruststand.

In de rust spraken we af ons spel weer op te pakken en weer gingen voetballen. Dit gebeurde echter niet en 5 minuten na rust was het zelfs 3-3. Gelukkig herpakten we ons op tijd en begonnen we weer meer te tikken en lieten het balletje rondgaan. Allereerst was het Dave die met een fantastische knal in de kruising de 3-4 maakten. Vervolgens schoot Wesley de 3-5 binnen en werd de 3-6 door een verdediger van de Bleek in eigen doel geschoten. Het slotakkoord was weer voor Damiano die de 3-7 eindstand op het bord zette. Al met al een goede overwinning al hebben we het weer heel lastig gemaakt voor ons zelf. Volgende week de thuiswedstrijd tegen LSV die dit weekend knap van Sportclub Overdinkel gewonnen hebben. We kunnen onze borst dus weer nat maken.

 

AJC'96 C1 - Vogido C1     5-0                                                                    09-10-2023

 

Doel:                            Pascal

Verdediging:                Gerben - Renzo - Wesley - Kevin

Middenveld:                 Damien (Marc) - Dave - Luuk (Leon)

Aanval:                        Thom - Mathijs - Damiano

 

Deze zaterdag de thuiswedstrijd tegen het vooraf lastig geachte Vogido C1. Vogido had die week ervoor knap van Overdinkel gewonnen dus we wisten dat we aan de bak moesten om de punten in eigen huis te houden.

We begonnen fel aan de wedstrijd en na 10 minuten voetballen drong Luuk slalomde Luuk door de verdediging van Vogido en schoot beheerst de 1-0 binnen. 10 minuten later werd een overtal situatie goed uitgespeeld en was het opnieuw Luuk die 2-0 binnen schoot. Vlak voor rust werd er een lange bal door ons gespeeld van achteruit. De keeper probeerde deze te onderscheppen maar Damiano was goed doorgelopen waardoor de keeper de bal tegen Damiano aanschoot die daarna de 3-0 simpel in het lege doel kon tikken.

Na de thee kon Leon naar een lange tijd blessureleed zijn rentree maken. Hij kwam in de ploeg voor Luuk die last had van zijn lies waardoor Thom 1 linie inzakte en Leon op rechts buiten erin kwam. Na ongeveer een kwartier in de 2e helft was het Leon die zijn rentree opluisterde met een bekeken schot. 4-0. Daarna tekende Thom nog in 2 pogingen voor de 5-0. De laatste 3 minuten moesten we met 10 man verder omdat Pascal aan de noodrem moest trekken en een doorgeroken speler van Vogido neerlegde.

Volgende week de uitwedstrijd bij Rigtersbleek waarin we hopen de lijn van de laatste wedstrijden door te trekken.

 

Losser C1 -  AJC'96 C1     1-6                                                                     02-10-2023

 

Doel:                            Pascal

Verdediging:                Renzo - Steven - Wesley - Gerben (Kevin)

Middenveld:                 Damien - Dave - Luuk

Aanval:                        Thom - Mathijs - Damiano

 

Zterdag 2 Oktober stond de 2e derby van dit seizoen op het programma. We moesten de "uitwedstrijd" spelen tegen de onze oranje buren.

We begonnen slap aan de wedstrijd. Het eerste schot op doel van Losser werd nog gekeerd door Pascal, maar onze verdedigers stonden nog te slapen (zal wel aan de kermis liggen) en de linksbuiten van Losser kon de bal intikken. Hierna wedren we wakker en gingen we makkelijker voetballen. Na ongeveer een kwartier tekende Wesley met een schot van 18 meter voor de gelijkmaker. 10 Minuten later viel de bal bij Matthijs voor de voeten en hij tikte de 1-2 binnen. Kort daarna kreeg Damiano de bal in de zestien. Hij speelde de keeper uit en schoof de 1-3 binnen. Met deze stand gingen we dan ook naar de thee toe.

Na rust bleven wij de bovenliggende partij, echter vergaten wij de score hoger te laten uitvallen. Matthijs scoorde nog 2 keer en ook Damian pikte nog een doelpuntje mee. Als we echter alle kansen hadden benut, was de score zeker in de dubbele cijfers terecht gekomen.

Echter wederom 3 punten gepakt waardoor we nog steeds bovenin meedoen. Overdinkel liet de eerste punten liggen door te verliezen van Vogido. Volgende week dus zaak dat wij de punten wel pakken thuis tegen Vogido

 

Avanti W. C2 - AJC'96 C1     2-6                                                                25-09-2023

 

Doel:                            Pascal

Verdediging:                Renzo - Steven - Wesley - Gerben

Middenveld:                 Damien - Dave - Luuk

Aanval:                       Thom - Mathijs - Damiano

 

25 september kwamen de jongens in actie tegen Avanti.Toen we er uiteindelijk waren startte de wedstrijd we begonnen gelijk fel.Daaruit kwam gelijk al een doelpunt Dave liep met de bal na voren en ging een een-tweetje aan met Damiano hierdoor kwam Dave alleen voor de keeperen hij faalde niet en schootde bal  in de hoek 1-0.5 Minuten later kregen we een hoekschop, Tom die de hoekschop nam gaf hem naar de 1e paal het zag er niet uit dat het een goal werd maar toch lukte Luuk hem in de bovenhoek te schieten wat de keeper totaal niet had verwacht 2-0.

We dachten de buit al binnen te hebben en hielden ons niet meer aan de afspraken (balletje rond laten gaan) maar gingen meer lopen met de bal. Hierdoor kreeg Avanti een paar kansen waaruit een goal kwam 2-1.

Toen het weer een beetje liep in de ploeg kregen we weer een kans waaruit Matthijs de bal mooi in de boven hoek schoot 3-1.

Vlak voor rust was kreeg Avanti een vrije trap waarop Pascal niet snel genoeg reageerde 3-2

In de 2e helft begonnen we sterker dan in de 1e helft.

Het zag er naar uit dat Avanti geen kansen meer kreeg ze waren zeer wanhopig en daardoor maakte een verdediger van Avanti een eigen goal in een situatie dat hij de bal wou wegrammen 4-2.

Daarna liep alles goed en kregen we steeds meer kansen waaruit een ingooi van Renzo belandde bij Dave die gaf hem af naar Matthijs waardoor Matthijs de bal voorzette naar Damiano. Damiano maakt hem daardoor zoals gewoonlijk simpel af 5-2.

Het eind zat eraan te komen maar toch maakte we nog een goal.

Het begon op het middenveld waar Damiano de bal aan Dave gaf toen liep Dave helemaal door tot de 16 en gaf hem op het laatste moment nog af aan Damiano die hem er goed inschoot 6-2.

De laatste minuten gingen we meer verdedigend spelen waardoor Steven vaak uitblinkte met een paar goede verdedigende acties.

De eindstand bleef 6-2 en we hadden weer 3 punten te pakken.

 

Geschreven door: Dave Messi/Steven Ferdinand/Damiano Eto'o

 

AJC'96 C1 - SC Overdinkel C1  0-2                                                                  18-09-2023

 

Doel:                            Matthijs

Verdediging:                Renzo - Steven - Wesley - Kevin (Gerben)

Middenveld:                 Marc - Damien - Dave - Luuk

Aanval:                       Thom - Damiano

 

Vandaag de eerste thuiswedstrijd van dit seizoen. Deze wedstrijd begon met de nodige personele problemen. Pascal moest op het laatste moment ziek afhaken, Leon is nog herstellende van een enkel blessure en hoopt deze week weer aan te haken bij de training en Gerben had donderdag weer voor het eerst getraind en kon nog geen hele wedstrijd voetballen. Omdat de C2 geen spelers wou afstaan waren we genoodzaakt het systeem hier een daar aan te passen. Matthijs moest keepen waardoor we geen spits meer hadden. We besloten naar een 4-4-2 systeem te switchen.

We begonnen de wedstrijd goed en de grootste kansen en het meeste balbezit waren in de eerste helft ook voor ons. Alleen de kansen werden niet afgemaakt en we gingen dus met een 0-0 rusten. Na de thee begon SCO meer te drukken en ging de wedstrijd gelijk op. Echter een oude voetbalwet verteld dat als een team veel kansen mist de bal er meestal aan de andere kant in vliegt. Zo ook vandaag. De spits van SCO krijgt de bal voor het eerst in onze 16-meter en frommelt de bal langs een verder goed keepende Matthijs. Kort daarna is het weer raak een corner wordt voorlangs geschoten en wij schieten de bal niet weg. Een speler van SCO is attent en loopt de bal bij de tweede paal binnen. Wij gaan nu alles op alles spelen en proberen nog iets te forceren. Damiano wordt door 3!!!! Spelers van SCO onderuit gehaald in de 16 maar de scheids zag er geen penalty in. Er volgden nog een aantal kansen voor ons maar de bal wou er simpelweg niet in. Gezien het spelbeeld hadden we meer verdiend maar helaas werden we niet beloond. Volgende week  uit naar Avanti waar hopelijk weer met een redelijk fitte selectie naar toe kunnen.

 

Achilles Enschede C1 - AJC'96 C1   1-6                                                              11-09-2023                                                    

Doel:                            Pascal

Verdediging:                Renzo - Steven (Nick) - Wesley - Kevin

Middenveld:                 Damien - Dave - Luuk

Aanval:                       Thom (Collin)  - Matthijs - Damiano

 

In alle vroegte vertrokken we tegen 9 uur richting Enschede om daar de nieuwe competitie te beginnen. Bijna iedereen was op tijd op een enkele slaapkop na.

Om 10.00 uur begonnen we aan de wedstrijd. Het begin was duidelijk voor ons en naar goed doorzetten van Damien stonden we binnen 10 minuten al op voorsprong. Kort daarna ging Damiano er vandoor en vanuit een moeilijke hoek maakte hij er 2-0 van. Er leek geen vuiltje aan de lucht. Echter na ongeveer 25 minuten werd er even niet goed opgelet achterin en kon Achilles door een droge knal in de hoek weer terug in de wedstrijd komen. Even leken we het alsnog moeilijk te krijgen maar vlak voor rust schoot Dave verwoestend hard in en de keeper had hier geen antwoord op. Met een 3-1 voorsprong gingen we de rust in.

De tweede helft gingen we verder met goed voetballen. Luuk ging er vandoor en werd in de 16 gevloerd. Penalty die door Wesley goed werd ingeschoten. Kort daarna kwam de bal via de kluts bij Thom voor de voeten die met dit buitenkansje wel raad wist en de 5-1 op het scorebord zette. Het slot was voor Dave die attent reageerde en er met de bal vandoor ging. Hij faalde niet oog in oog met de keeper en maakte zijn tweede van de dag.

We zijn de competitie goed begonnen en nu is het zaak deze vorm vast te houden. Volgende week de derby tegen SC Overdinkel die op de eerste dag met 9-0 wist te winnen van Avanti, en dus na 1 speelronde de lijst aanvoert samen met AJC en Sparta die 1-0 wonnen van Vogido.

 

Historie AJC`96


Internationaal jeugdtoernooi


Tournooi Veteranen 2014


St. beh. voetbalvelden Losser