fotopagina 1e


De selectie van seizoen 2012-2013:
1 Luuk Adolfssen 29
2
3 Jasper Bouwman 21
4 Koen Brinkman 27
5 Nick Ensink SFOR 28
6 Laurens Huitink Nederlands hoop in bange dagen 28
7 Jeroen Kamphuis 22
8 Martin Kamphuis Kampo 30
9 Johnny Khanou 28
10 Yoerie Klein Robbenaar Willibrord/Barbie 22
11 Bart de Jong 18
12 Ruben Meekhof le usurpateur 31
13 Sander van der Meer Johnny Kristal 23
14 Sven Peereboom 22
15 Jord Peereboom 20
16 Ruud Roelofsen Luca 24
17 Niek Smudde De Smud 29
18 Rob Teders 20
19 Nick Voogtsgeerd michelle pfeiffer 23
20 31
21 Pascal Wolkorte Wollie 22
Gemiddelde leeftijd 24,9 jaar
Trainer: Henk Veldhuis (1e seizoen)
Leider: John de Ram
DSC04406 (Medium).JPG
Verzorger: René Böhnke
DSC04415 (Medium).JPG
Materiaalman: Roy Kamphuis.
DSC04710 (Medium).JPG
Paul Bos Grensrechter
DSC04392 (Medium).JPGLuuk Adolfssen
jasper bouwmanJasper Bouman
DSC04399 (Medium).JPGKoen Brinkman
DSC04394 (Medium).JPGNick Ensink
DSC04411 (Medium).JPGLaurens Huitink
Jeroen KamphuisJeroen Kamphuis
IMG_6014 (Small).JPGMartin Kamphuis
DSC04401 (Medium).JPGJohnny Khanou
Bart de Jong
Gijs Kattenpoel Oude Heerink
Youri klein Robbenaar
DSC04398 (Medium).JPGRuben Meekhof
sander van der meerSander van der Meer
DSC04402 (Medium).JPGSven Peereboom
DSC04397 (Medium).JPGJord Peereboom
IMG_6013 (Small).JPGRuud Roelofsen
IMG_6017 (Small).JPGNiek Smudde
rob tedersRob Teders
Nick VoogdsgeertNick Voogdsgeert
Robbert WeegerinkRobbert Weegerink
IMG_6018 (Small).JPGPascal Wolkorte
Niek Smudde topschutter van AJC'96 ziet toekomst voor een fusie met plaatsgenoot Losser
Voetbal | 28-10-2023 | door: Gert Kastelein | 2
Interview met Niek Smudde aanvaller van
zondagtweedeklasser AJC'96:
Je bent op jonge leeftijd van Losser naar AJC'96 verhuisd, wat was de reden daarvan, tenslotte was Losser in die tijd een stabiele derdeklasser?

Op 16 jarige leeftijd liet Pieter Binsbergen mij debuteren in het 1ste elftal van KVV Losser en met Pieter kon ik het altijd prima vinden. Na 2 jaar onder Pieter werd Coen Nijenhuis de nieuwe trainer van Losser en de samenwerking met Coen verliep niet altijd even soepel. Toen in het tweede seizoen van Coen bekend werd dat Pieter de nieuwe hoofdtrainer van AJC zou worden heb ik na een aantal gesprekken bij AJC besloten om daar te gaan voetballen. Tot nu toe een keuze waar ik geen spijt van heb gekregen.
Inmiddels is dat in het voordeel van AJC'96 volledig omgedraaid, jullie staan in de top van de 2e klasse en Losser bivakkeert op de onderste plaats in de 4e klasse, heb je daar een verklaring voor?

Wij hebben een hechte groep waarvan het grootste gedeelte nu al meer dan 6 jaar bij elkaar is. Iedereen weet van elkaar wat de ander kan en vooral ook wat de ander niet kan. Onze selectie is gewoon erg goed in balans, we geven weinig weg en scoren bijna in elke wedstrijd. Het is inmiddels al wel lang geleden dat ik bij Losser heb gevoetbald, maar wat opvalt is dat veel spelers van Losser naar een andere voetbalclub zijn vertrokken. Als er een aantal jaren achter elkaar 2 of 3 spelers uit de 1ste selectie vertrekken of lager gaan voetballen dan is dat binnen een vereniging zoals Losser, maar ook bij AJC, erg lastig op te vangen.
Ondanks de successen bij AJC'96 heb je in 2008 de stap genomen naar vierdeklasser Overdinkel waarom was dat?
Mijn vriendin komt uit Overdinkel en in 2006 ben ik hier met haar gaan samenwonen. Na 2 jaar onder Albert van der Smissen bij AJC was ik wel toe aan een nieuwe uitdaging en heb ik besloten om bij Sp Overdinkel te gaan voetballen. Een jong team met voor mij veel bekende jongens en daarnaast had de club ook de ambitie om hoge ogen in de 4de klasse te gooien. Na een zeer goed begin zakten we na de winterstop weg en begon het toch te kriebelen om naar AJC terug te keren.
Jij en Johnny Khanou vormen een levensgevaarlijke koppel in aanvallend opzicht wat is jullie sterkte buiten de trefzekerheid, zijn jullie complementair aan elkaar?

Johnny en ik voelen en vullen elkaar uitstekend aan in het veld. Johnny is snel, heeft veel loopvermogen en een uitstekende techniek. Ik moet het meer van het fysieke gedeelte hebben, mijn lichaam gebruiken en de bal vasthouden zodat er andere spelers kunnen bijsluiten. We zijn samen een heel lastig duo om te verdedigen.
Niek Smudde zijn naam als voetballer is wel bekend op de Twentse velden maar wie is en wat doet Niek Smudde privé nog meer?

Ik ben 28 jaar geleden geboren in Losser. Samen met mijn vriendin woon ik dus in Overdinkel. We hebben een zoontje van 3 jaar en een dochtertje van 15 maanden oud. In het dagelijks leven ben ik werkzaam als accountmanager bij Homburg Capital in Enschede. Naast het voetballen mag ik graag tennissen of een potje pokeren met vrienden.
AJC'96 is een fusieclub ontstaan uit TAR en PJ, is iedereen inmiddels op zijn plek en goed geïntegreerd, of merk je nog wel dat er PJ of TAR groepjes zijn?

In de kantine komen er nog regelmatig anekdotes uit de PJ en TAR tijd voorbij, maar van groepjesvorming is geen sprake. Het is inmiddels ook al weer bijna 15 jaar geleden dat de fusie heeft plaats gevonden.
Zou het niet zinvol zijn om Losser er ook bij te gaan betrekken en dan proberen een stabiele eersteklasser te worden waar de hele gemeente van mee kan profiteren of is dat een utopie?

In tijden dat de gemeente steeds minder geld beschikbaar heeft voor sportverenigingen en hun accommodatie is het misschien beter om AJC en Losser samen te voegen. Je kunt hiervan een vereniging maken die grote aantrekkingskracht heeft op trainers, sponsoren en de Losserse jeugd. Er wordt in ieder geval al regelmatig met elkaar samen gewerkt, zo was er vorig jaar bijvoorbeeld een combinatie-elftal van Losser en AJC in de competitie actief. Wellicht dat het in de toekomst nog tot een fusie gaat komen, ik zie het zeker niet als een utopie.
Hoe belangrijk is gezelligheid voor jou, houd je op zaterdag rekening mee dat je zondags moet spelen?

Gezelligheid is voor mij erg belangrijk, maar niet op de zaterdagavond. Op donderdag, vrijdag en zondag drink ik wel mijn biertjes, maar op zaterdag is het na Studio Sport vaak bedtijd voor mij.
Bij AJC'96 bestaat de selectie voor 90% uit spelers uit de eigen opleiding, ben je niet bang voor een Avanti W. effect, die kwamen met eigen jeugd zonder betaling in de 1e klasse maar daarna kozen vele spelers voor het geld bij andere verenigingen en zijn weer afgegleden naar de derde klasse?

Avanti heeft een uitstekende periode gekend, maar ik denk dat ze in de 3de klasse thuis horen. Hetzelfde geldt eigenlijk voor AJC, het gaat nu allemaal erg goed en als dit team bij elkaar blijft dan kunnen we zeker de komende jaren in de 2de klasse goed meedraaien. Het is inderdaad de vraag hoe het gaat lopen indien er meerdere spelers vertrekken/lager gaan voetballen. AJC moet naar mijn mening ernaar streven om in de 3de klasse of hoger te spelen.
Ga je de honderd competitiegoals bij AJC'96 halen of denk je wel eens na over een vertrek naar een club waar je een aardig zakcentje kunt bijverdienen?

Het lijkt me een mooie doelstelling om 100 competitiegoals voor AJC te maken. Een extra zakcentje met voetbal verdienen is natuurlijk nooit verkeerd, maar ik denk niet dat er clubs zijn die duizenden euro's voor Niek Smudde over hebben. Daarnaast krijg ik bij AJC het vertrouwen en voel ik veel waardering, dat zijn voor mij belangrijke ingrediënten om zondags lekker te kunnen ballen.
Jullie trainer Peter Nuchelmans vertrekt na twee jaar aan het einde van het seizoen, opmerkelijk omdat jullie onder hem zijn gepromoveerd en nu weer keurig tweede staan, beetje vreemd toch?

Een beetje vreemd is dit inderdaad wel en van mij had Peter wel mogen blijven. Natuurlijk zijn er altijd dingen voor verbetering vatbaar, maar Peter is wel in staat om de groep het maximale eruit te laten halen. Dat kun je wel zien aan de promotie vorig jaar en aan de positie op de ranglijst dit jaar. Maar vanuit het bestuur is ervoor gekozen om volgend jaar een nieuwe trainer voor de groep te zetten.
Op dit moment lijkt de strijd om het kampioenschap te gaan tussen AGOVV, Glanerbrug en AJC'96, beide tegenstanders willen met betaling naar de top van het amateurvoetbal en waar er twee strijden loopt de derde er mee heen?

Beide andere teams hebben als doelstelling promotie naar de 1ste klasse, voor ons is het mooi om zo lang mogelijk aan te haken en wie weet wat er dan nog kan gebeuren. AGOVV ken ik verder niet, maar hun resultaten spreken natuurlijk wel voor zich. Na 7 wedstrijden hebben ze nog geen doelpunt tegen gekregen en er voetballen 6 á 7 jongens met een verleden bij een BVO. Glanerbrug heeft natuurlijk gewoon een sterke en grote selectie. Normaal gesproken gaat het kampioenschap tussen deze teams en zijn wij een gevaarlijke outsider.
Wat is je mooiste voetbalmoment tot nu toe in je carrière?

De promotie met AJC'96 naar de 3de klasse via de nacompetitie is denk ik wel het mooiste moment. Vooral de finale tegen TVC'28 was een spektakelstuk. Na een 2-0 achterstand met rust wisten we toch in de tweede helft op gelijke hoogte te komen en na de winnende goal van Luuk Adolfsen in de verlenging was de ontlading enorm. De promotie van vorig jaar komt hier trouwens wel dicht bij in de buurt.
Wat zijn voor jou de vervelendste tegenspelers, heb je ook een angstgegner waar je niet graag tegen speelt?

Er is niet echt een type speler waartegen ik niet graag voetbal. Er zijn wel een aantal spelers waarmee ik leuke duels heb lopen uitvechten tijdens de wedstrijden. De laatste seizoenen heb ik dat vooral met Maarten Oude Avenhuis van TVC'28, een fysiek sterke en snelle verdediger. In mijn Losser tijd moest ik regelmatig tegen Patrick van Halteren (toen nog speler van Berghuizen) spelen en hij is denk ik wel de enige speler waartegen ik niet graag voetbalde.
Tot slot, ik blijf altijd bij AJC'96 want de gezelligheid van deze club kan nergens anders worden overtroffen?

De club past gewoon uitstekend bij mij en blijkbaar andersom ook. Ik heb altijd veel waardering van de supporters en andere mensen bij de club gekregen en wat mij betreft blijft dat nog een aantal jaren zo doorgaan.
Niek mede namens de lezers van Sport in Twente heel erg bedankt voor je medewerking!

DSC04392 (Medium).JPG       DSC04394 (Medium).JPG       IMG_6018 (Small).JPG      

DSC04397 (Medium).JPG       DSC04398 (Medium).JPG       DSC04399 (Medium).JPG      

DSC04401 (Medium).JPG       DSC04402 (Medium).JPG       IMG_6017 (Small).JPG      

IMG_6015 (Small).JPG       DSC04406 (Medium).JPG       IMG_6014 (Small).JPG      

DSC04411 (Medium).JPG       DSC04415 (Medium).JPG       DSC04710 (Medium).JPG      

Nick Voogdsgeert       Jeroen Kamphuis       IMG_6013 (Small).JPG      

rob teders       sander van der meer       jasper bouwman      

Agenda
Ingeplande wedstrijd B-team:
21 augustus 2013

Wedstrijdschema 1e incl beker
06 juli 2013

Activiteiten kalender Veteranen AJC ’96
09 juni 2013

Toernooi agenda JEUGD
06 maart 2013 
Sponsoren van AJC'96
 
AJc'96 TWITTER
 
Historie AJC`96


Internationaal jeugdtoernooi


Tournooi Veteranen 2013


St. beh. voetbalvelden Losser