Wedstrijdverslagen


 

 

 Seizoen 2012-2013

 Wijhe Ajc'96   5-2

AJc'96 bewees zichzelf vandaag een slechte dienst. Bij een overwinning zou de ploeg naar boven kunnen kijken en afstand nemen van de onderste regionen. Helaas bleek het missen van 7 spelers toch moeilijk op te vangen door de ploeg uit Losser.
Het begin van de wedstrijd was prima. Niek Smudde passeerde  zijn directe tegenstander en legt de bal terug op Ruud Roelofsen. Helaas voor AJc'96 schiet Ruud vanaf 5 meter tegen de keeper en de rebound wordt door Nick Ensink op Reijmer hard overgeschoten. Kort daarna krijgt Ruud nog een goede mogelijkheid, maar in plaats van de bal in een keer op de slof te nemen kiest Ruud ervoor om de bal eerst aan te nemen en zo kan de verdediging van Wijhe nog redding brengen. In plaats van een 1 of 2-0 voorsprong komt AJc'96 uit de eerste aanval van Wijhe zelfs op achterstand. Joerie Klein Robbenhaar vergeet aan de zijlijn in te grijpen en door miscommunicatie achter in staat de Wijhe spits geheel vrij om de voorzet binnen  te tikken. AJc'96 is hierdoor van slag en speelt verder een belabberde eerste helft. Voor het rustsignaal valt ook nog de 2-0. De rechtsbuiten mag van de scheidsrechter de bal met de hand mee nemen en zijn schot wordt dusdanig van richting verandert dat Martin Kamphuis kansloos is.

In de rust probeert trainer Wim Adolfsen het middenveld beter neer te zetten en in het begin van de 2de helft loopt het ook iets beter. Uiteindelijk is het Nick Ensink op reijmer die met een prachtig schot AJc'96 weer terug in de wedstrijd brengt. Maar in plaats van door te drukken is het Wijhe dat de regie weer over neemt. Dankzij Martin blijft AJc'96 nog lang in de wedstrijd, maar uiteindelijk moet ook hij capituleren. In de 88ste minuut krijgt Niek de kans om de gasten uit Losser weer terug in de wedstrijd te brengen als hij onderuit wordt getikt in de 16 meter. De penalty verdwijnt via de keeper in het net. Ajc'96 wil direct door om de gelijkmaker te forceren. Maar vanaf de aftrap lukt het Wijhe door zwak ingrijpen van de AJc'96 verdediging om de marge weer op 2 te zetten. Uiteindelijk wordt het ook nog 5-2 als Rob Teders zijn tegenstander onderuit haalt. Penalty tegen en de rode kaart voor Rob. Zo eindigt deze teleurstellende wedstrijd voor AJc'96 met 10 man en een dikverdiende nederlaag.

.

 

 AJc'96   ATC   1-1

 

Voor het eerst in haar historie week AJc'96 voor een competitiewedstrijd uit naar de zaterdagavond. Gezien de publieke belangstelling was dit wel een succes te noemen.
AJc'96 en ATC waren vanaf het eerste fluitsignaal aan elkaar gewaagd en de beginfase was er vooral een vol strijd en (kleine) overtredingen over en weer. De scheidsrechter heeft zijn handen vol aan beide teams, maar houd de kaarten in de 1ste helft op zak. Uiteindelijke is het AJc'96 dat op voorsprong komt. Niek Smudde stuurt Sander van der Meer de diepte in, de grensrechter van ATC vlagt voor buitenspel van Johnny Khanou maar die laat de bal slim lopen en doet zodoende niet mee aan het spel. Voor Sander is het uiteindelijk een koud kunstje om de 1-0 aan te tekenen. Vlak voor rust heeft hij ook de kans op de 2-0, maar de keeper is alert en weet met een uiterste krachtinspanning de bal voor Sander weg te tikken.

In de rust komt Nick Voogtsgeerd in het veld zodat de thuisploeg meer druk naar voren kan zetten. Echter is daardoor de organisatie in het elftal verdwenen en heeft het uiteindelijk steeds meer moeite om de bal in bezit te houden. Helaas eist de scheidsrechter in de 2de helft de hoofdrol op. Volgens de leidsman kan een speler niet buitenspel staan als hij voorbij de keeper staat bij een rebound van de keeper?! Voor Bas de Zeeuw was het in ieder geval een koud kunstje om de bal die terug komt na een goede redding van Martin Kamphuis in het lege doel te schieten.
Daarmee is de koek wat betreft de scheidsrechter helaas nog niet op voor deze avond. Eerst is het de middenvelder van ATC die Sander van der Meer bewust en zonder bal in de buurt onderuit trapt. Dit gebeurde vol in het gezichtsveld van de scheidsrechter, maar helaas gebeurde er niks. Waar een kaart toch zeker op zijn plaats was geweest. Sander komt totaal verkeerd terecht en blijkt zijn sleutelbeen te hebben gebroken. Vlak daarna passeert Nick Voogtsgeerd zijn tegenstander op snelheid en de back probeert om Nicks been op kniehoogte een stukje korter te maken. Met de eerste gele kaart van de wedstrijd komt ook hij erg goed weg. Uiteindelijk moet Martin nog een keer optreden na een puntertje van Bas de Zeeuw.

Na een redelijke 1ste helft was de 2de helft ondermaats en mag AJc'96 uiteindelijk blij zijn met het behaalde punt. Omdat alle ploegen van elkaar blijven winnen staat AJc'96 slechts op 6 punten van de koploper maar ook slechts 6 punten boven de nummer laatst. Volgende week tegen Wijhe zaak om afstand te nemen van de onderste plaatsen.

 

 

 Victoria   AJc'96   0-2

 

Op deze prachtige herfstzondag moest AJc'96 aantreden tegen Victoria uit Enschede. Beide teams bivakkeerden in de brede middenmoot en zijn dus beide gebaat bij een overwinning om de aansluiting met de bovenste plaatsten niet te verliezen.
De thuisploeg bleek dit het beste te hebben begrepen, want in de eerste 15 minuten was het alleen Victoria wat de klok sloeg. Gelukkig voor de gasten uit Losser bleef de schade beperkt en ontsnapte het toen de linksbuiten de bal hard op de paal schoot. Het eerste gevaarlijke moment betekende ook meteen de 0-1 voor AJc'96. Nadat de linksback van Victoria wordt opgejaagd levert hij simpel de bal in en Niek Smudde zet Johnny Khanou aan het werk. Deze besluit een prima actie te bekronen met een prachtig doelpunt, want zijn schot van ruim 20 meter knalt via de onderkant van de lat binnen.
Vanaf dat moment neemt AJc'96 de regie over en heeft het steeds minder te duchten van Victoria. 5 minuten voor rust volgt de 0-2 als Joeri Klein Robbenhaar de bal uit een hoekschop van Sander van der Meer snoeihard onderkant lat binnen kopt. Dit is ook tevens de ruststand.

In de tweede helft hetzelfde spelbeeld. Victoria probeert het wel, maar is niet bij machte om de verdediging van AJc'96 echt te verontrusten. Aan de andere kant heeft Sander de 0-3 op zijn schoen, maar oog in oog met de doelman weet de laatste redding te brengen. Uiteindelijk zijn er verder weinig grote kansen te noteren in de 2de helft en voetbalt AJc'96 de wedstrijd gecontroleerd uit.

Aanstaande zaterdag speelt AJc'96 om 18.30 haar eerstvolgende competitiewedstrijd tegen ATC'65. Hopelijk kan deze nuttige overwinning dan ook een bruikbaar vervolg worden gegeven.

 

 

  AJc'96   Kosc   2-1

 

Na de ongelukkige nederlaag van vorige week tegen Luctor moest AJc'96 nu aantreden tegen KOSC uit Ootmarsum. Beide teams begonnen gehandicapt aan de aftrap, want zowel KOSC als AJc'96 hebben een behoorlijke lijst van afwezigen.

Vanaf het eerste fluitsignaal ontstonden er aan beide kanten een aantal mogelijkheden om de score te openen. Voor AJc'96 schoot Bart de Jong na een voorzet van Sander van der Meer tegen de keeper en even later deed Gijs Kattenpoel Oude Heerink hetzelfde na een verre ingooi van Niek Smudde. Ook KOSC kwam een aantal keren gevaarlijk door, maar gelukkig stond het vizier vaak niet scherp of was de van een blessure terug gekeerde Koen Brinkman een sta in de weg voor de aanvallers van KOSC. Nadat Bart de Jong uit een mooie aanval op de lat kopt, wordt de toegekende corner wel tot doelpunt gepromoveerd. Joeri Klein Robbenhaar kan de bal vrijstaand in de verre hoek koppen en ondanks een aantal hachelijke momenten voor beide doelen is de 1-0 ook de rust stand.

AJc'96 begint sterk aan de 2de helft en komt ook snel op 2-0. Een mooie aanval over rechts komt uit bij Jeroen Kamphuis, zijn inzet wordt nog gepakt door de keeper maar in de rebound is het Joeri die zijn 2de van de middag aantekent. Daarna moet AJc'96 de wedstrijd in het slot gooien, maar ondanks 5 uitstekende mogelijkheden weet de ploeg de marge niet verder te vergroten. Uit het niets produceert KOSC de aansluitingstreffer. Ruben Baanstra pikt een uittrap van Koen op en laat de verdediging en Koen kansloos met een hard schot in de verre hoek. Hierdoor vecht KOSC zich weer terug in de wedstrijd en probeert het AJc'96 onder druk te zetten. Gelukkig voor de thuisploeg helpt Harm Bossink een handje. Na een onnodige overtreding met gestrekt been krijgt hij de rode kaart voor geschoteld. AJc'96 krijgt daardoor de ruimte om verder uit te lopen, maar telkens is of de eindpass niet goed of staat de keeper in de weg van een grotere voorsprong. Uiteindelijk krijgt KOSC ook nog een grote kans op de gelijkmaker, maar gelukkig voor de thuisploeg verdwijnt de bal langs de paal over de achterlijn.

Gezien de overige uitslagen een erg belangrijke overwinning, waardoor AJC'96 zich nu in de grote middenmoot bevindt. Volgende week zaterdag speelt AJc'96 voor de beker bij en tegen de Rigtersbleek. Deze wedstrijd wordt zaterdag om 17.00 uur gespeeld.

 

 

  Luctor et Emergo - AJc'96   2-1

AJc'96 begon goed aan de wedstrijd en creëerde een aantal goede kansen in de eerste 15 minuten. Niek Smudde geeft de bal op een presenteerblaadje aan Nick Voogtsgeerd, maar helaas gaat zijn schuiver voorlangs. De volgende poging van Bart de Jong gaat over en op een voorzet van Niek vergeten de spitsen de bal het laatste tikje te geven. In plaats van een 1-0 voorsprong komt AJc'96 zelfs met 1-0 achter. Slordig balverlies op het middenveld zorgt ervoor dat de rechtsbuiten de 16 in kan lopen en zijn schot valt onhoudbaar bij de 2de paal binnen. AJc'96 is hierdoor even van de leg en Luctor wordt wat gevaarlijker. Maar zonder grote kansen aan beide kanten wordt de rust gehaald met een 1-0 achterstand.

 

In de tweede helft dringt AJc'96 steeds meer aan. Bart de Jong wordt na een mooie aanval alleen voor de keeper gezet. Nadat zijn schot gepareerd wordt leg hij de rebound panklaar voor Sander van der Meer en Nick Voogtsgeerd, maar door een polletje raakt Nick de bal niet goed en rolt de bal niet het lege doel in maar over de achterlijn. Dit had de gelijkmaker moeten zijn, maar helaas heeft AJc'96 op dit soort momenten het geluk niet mee.
Uiteindelijk wordt het zelfs 2-0, als de handige spits Kerr de bal ongehinderd mag verlengen binnen de 16 meter. AJc'96 probeert daarna de aansluitingstreffer te forceren en in de 85ste minuut valt die ook. Na een mooie aanval tussen Nick en Niek, wordt eerstgenoemde binnen de 16 meter onderuitgehaald. Penalty en rode kaart voor Roy Bouck. Bart de Jong schiet de penalty onberispelijk binnen. AJc'96 gaat daarna op jacht naar de gelijkmaker, maar krijgt hiervoor in de resterende speeltijd geen opgelegde kansen, waardoor het wederom met lege handen naar Losser terug keert.

 

Al met al had er zeker meer ingezeten voor de Lossernaren. Volgende week komt hekkensluiter KOSC op bezoek. Een mooi moment om af stand te nemen door de 3 punten in eigen huis te houden.

    

  AJc'96 -  SDC'12    1-2

 

 

Na de kansloze nederlaag tegen Dieze West moest AJc'96 aantreden tegen SDC'12. Beide ploegen begonnen afwachtend aan de wedstrijd. SDC'12 zakte in en gokte op de omschakeling en AJc'96 wilde het spel wel maken, maar was te vaak onrustig in de passing om echt gevaarlijk te worden. De eerste mogelijkheden waren voor SDC'12 en uit een corner van Ruud Ottenhof is het Jeroen Kamphuis die de bal ongelukkig in eigen doel verlengd. Na de achterstand probeert AJc'96 snel de gelijkmaker te forceren en daarvoor kreeg het een aantal goede mogelijkheden. De grootste mogelijkheid was voor Johnny Khanou die na een voorzet van zijn schot via de beide doelpalen weer in de handen van de keeper ziet komen. Ondanks de mogelijkheden aan beide kanten is de ruststand ook 0-1.

In de 2de helft wordt AJc'96 nog sterker. Na een goede actie van Sander van der Meer heeft Nick Voogtsgeerd de bal voor het inschieten. Maar helaas schiet hij tegen een van de 2 spelers die op de doellijn staan. Na 20 minuten in de 2de helft wordt SDC'12 verder in het zadel geholpen door de scheidsrechter. Rob Teders verdedigt door met een sliding de bal voor de voeten van de rechtsbuiten weg te glijden, helaas ziet de scheidsrechter hier als enige een overtreding in. Tot overmaat van ramp toont hij ook nog de rode kaart, omdat het om een doorgebroken speler zou gaan.

Ondanks de numerieke minderheid blijft AJc'96 druk zetten op de gasten uit Denekamp. Vlak na de rode kaart krijgt het daar toe de mogelijkheid door een makkelijk gegeven strafschop. Bart de Jong benut deze mogelijkheid. Na de 1-1 komt SDC'12 weer wat vaker door en na een voorzet van de linker kant verwerkt Martin Kamphuis de bal niet goed en is het Ruud Ottenhof die de 1-2 maakt.
Zo is SDC'12 de gelukkigste in een matige wedstrijd. Voor AJc'96 staat aankomende zondag Luctor op het programma. Vorig jaar zorgde deze wedstrijd voor een belangrijke ommekeer in het seizoen. Ook dit seizoen bevind AJc'96 zich in een positie waarin het zich niet wil bevinden en kan de wedstrijd tegen Luctor hopelijk wederom voor een ommekeer zorgen.

 

 

 

 Dieze West--Ajc'96   4-0

 

AJc'96 is in de 2de uitwedstrijd van het seizoen wederom tegen een nederlaag aangelopen. In Zwolle werd het 4-0 voor Dieze West. De wedstrijd begon met een afwachtend AJc'96 en een redelijk makkelijk combinerend Dieze West. De thuisploeg beschikt over een aantal snelle en technisch vaardige spelers en hier had AJc'96 de handen vol aan. Ondanks dat de tegenstander makkelijk combineert wordt het niet echt gevaarlijk in het eerste half uur. Het is zelfs AJc'96 dat de grootste kansen krijgt. De grootste is voor Nick Voogtsgeerd, maar zijn schot wordt uiteindelijk door de keeper tot corner verwerkt. De Lossernaren komen er nog een aantal keren gevaarlijk uit, maar telkens is de eindpass niet goed genoeg om echte kansen te creëren.
Na 35 minuten spelen valt de 1-0. Na een aanval van AJc'96 schakelt Dieze West razendsnel om en komt de rechtsbuiten 1-1 met Jeroen Kamphuis. Na een goede passeerbeweging wordt de bal onhoudbaar achter Koen Brinkman geschoten. Ondanks een prachtige pegel van Gijs Kattenpoel Oude Heerink op de lat is de 1-0 ook de ruststand.

In de 2de helft probeert AJc'96 wat meer druk op de tegenstander te zetten. Echter zorgt dit ook voor meer ruimte achter de verdediging. Dieze West maakte hier dankbaar gebruik van. En door een penalty en een prachtig afstandschot is het vrij snel 3-0 en is de wedstrijd gespeeld. Uiteindelijk wordt het nog 4-0 als Jeroen de bal tegen zich aangeschoten krijgt en daarna ziet dat de bal daardoor precies in de loop van een Dieze West speler terecht komt. Daarna voor de speler een koud kunstje om de bal langs Koen te schieten.

Na een redelijke 1ste helft werd AJc'96 de 2de helft weg gespeeld. Volgende week de thuiswedstrijd tegen SDC'12 zaak om de 3 punten in eigen huis te houden om aansluiting met de bovenste ploegen in de 2de klasse J te behouden.

 

 

 

AJc'96  -  Tubantia    1-0

AJc'96 haalde op deze zonnige zondag een zwaar bevochten overwinning op koploper Tubantia. De thuisploeg kreeg voor de wedstrijd een kleine domper te verwerken doordat Sander van der Meer te ziek was om spelen. En Laurens Huitink was afwezig vanwege de geboorte van zijn zoon.

De wedstrijd begon van beide kanten redelijk afwachtend en erg veel viel er niet te genieten voor de supporters in de 1ste helft. Kansen waren er voor beide teams nauwelijks. Voor AJc'96 waren het vooral een aantal schoten in de 16 meter van Tubantia die vaak geblokt werden en toen de bal wel doorkwam was het Rob Teders die op de paal schoot. Aan de andere kant stond ook Koen Brinkman zijn mannetje op het moment dat het gevaarlijk dreigde te worden en zodoende werd er gerust met 0-0 op het scorebord. 

In de tweede helft werd AJc'96 langzaam wat sterker. Niek Smudde komt een teenlengte te kort om een goede voorzet van Joeri Klein Robbenhaar tot doelpunt te promoveren. Als Johnny Khanou voor Luuk Adolfsen in het veld komt, is er ook meteen wat meer dreiging naar voren. De 1-0 valt uiteindelijk uit een penalty. Nadat Niek Nick Vootsgeerd de diepte in stuurt wordt Nick onreglementair gestopt binnen de beruchte lijnen. Waar normaal rood staat voor het neerhalen van een doorgebroken speler spaart de leidsman de linksback door hem enkel de gele kaart te tonen. Voor Bart de Jong is het een koud kunstje om vanaf de stip AJc'96 op voorsprong te zetten. Als daarna de linksback Jord Pereboom daarna onderuit schopt en zijn tweede gele kaart krijgt lijkt de wedstrijd gespeeld. Echter heeft de leidsman niet in de gaten dat het zijn tweede gele kaart is. Na 5 minuten verder spelen komt hij er toch achter en hersteld hij onder hevige protesten van Tubantia zijn fout. In de laatste 5 minuten probeert Tubantia met hoge ballen voor de goal gevaar te stichten, maar Koen is wederom heer en meester in zijn eigen strafschopgebied en na 6 minuten extra speeltijd fluit de scheidsrechter voor het laatst deze middag.

In een gelijk opgaande wedstrijd is het AJc'96 dat aan het langste eind trekt. Volgende week wacht de lastige uitwedstrijd naar Dieze West, dat deze zondag met 3-2 verloor van PH uit Almelo. Na 3 wedstrijden is het al wel duidelijk dat de meeste ploegen gelijkwaardig aan elkaar zijn in de 2de klasse J en dat het waarschijnlijk een mooi en spannend seizoen gaat worden.

 

 

 

Heino AJc'96   3-1

 

 

Voor de 2de competitiewedstrijd van het seizoen moest AJc'96 afreizen naar Heino. Onder zware maar zonnige omstandigheden werd er om 14.01, na een minuut stilte, afgetrapt. AJc'96 begon sterk aan de wedstrijd en na een mooie aanval over recht had Nick Voogtsgeerd de bal op aangeven van Laurens Huitink vrij voor het inschieten. Helaas kwam Nick niet goed uit en miste hij de bal volledig. Daarna golfde het spel op en neer en zowel Koen Brinkman als de keeper van Heino wisten zichzelf een aantal keren te onderscheiden met fraaie reddingen. AJc'96 krijgt nog 2 grote kansen voor rust. Eerst is het Gijs Kattenpoel Oude Heerink die zelf met links inschiet in plaats van de bal op de geheel vrijstaande Niek Smudde af te spelen. Het schot ging helaas hoog over. Maar de volgende mogelijkheid is wel raak. Nick Voogtsgeerd kopt hard raak uit een corner van Sander van der Meer. Toch een opsteker zo vlak voor rust. Wel 2 tegenvallers in de eerste helft, want Laurens en Luuk Adolfsen moesten beide vervangen worden.

 

Vlak na rust de 3de tegenvaller als ook Nick Ensink op Reijmer niet verder kan spelen en zo zijn na een kleine 50 minuten alle wissels gebruikt. In de tweede helft is de wedstrijd een stuk minder gelijkopgaand. Wijhe is de ploeg met het meeste balbezit en komt er voetballend een aantal keren gevaarlijk door. Toch krijgt Sander de mogelijkheid om de wedstrijd in het slot te gooien. Na een mooie pass van Bart de Jong komt hij oog in oog met de keeper, maar helaas voor de Lossernaren verdwijnt zijn schot over het doel. In de 77ste minuut valt de gelijkmaker. Na verkeerd uitstappen van Niek ontstaat er veel ruimte aan de rechterkant van het veld en Heino maakt hier handig gebruik van door uiteindelijk spits Jansen alleen voor Koen te zetten en via de binnenkant van de paal maakt hij de gelijkmaker. Een domper voor AJc'96, maar het krijgt meteen nog een dreun om de oren als een lange bal van de keeper prooi wordt voor wederom Jansen en nadat hij Koen passeert laat hij zich makkelijk vallen na een duwtje van diezelfde Koen. De penalty wordt onberispelijk binnen geschoten.
AJc'96 krijgt nog een grote kans op de gelijkmaker. Sander kan op aangeven van Niek de bal vrij inkoppen, maar zijn kopbal mist kracht en precisie. In de laatste minuut wordt het nog 3-1 na een goed uitgevoerde counter.

Helaas wist AJc'96 de goede competitiestart niet het juiste vervolg te geven. Volgende week krijgt het de kans tegen koploper Tubantia om zich van deze nederlaag te herstellen. 

 

 

AJc'96   WVC   2-1

 

 Na een redelijk goede voorbereiding begon de competitie voor AJc'96 met de thuiswedstrijd tegen WVC uit Winterswijk. Beide ploegen begonnen afwachtend aan de wedstrijd en het duurde ook enige tijd voordat de eerste kansen genoteerd konden worden. Na wat speldenprikjes over en weer viel na een kleine 30 minuten spelen de 1-0 voor AJc'96. Sander van der Meer stuurde Joerie Klein Robbenhaar de diepte in en de voorzet van Joeri werd door Nick Voogtsgeerd op knappe wijze, via de onderkant van de lat, ingeschoten.
Na het doelpunt werd WVC wat sterker en 5 minuten voor rust werd de stand weer recht getrokken. De spits kon op 11 meter van het doel de bal aannemen en deze rustig terug leggen. In eerste instantie wist Koen Brinkman nog redding te brengen, maar de rebound was een makkelijke prooi voor de middenvelder van WVC.

In de 2de helft werd AJc'96 steeds sterker en kreeg het ook steeds meer kansen om op voorsprong te komen. Rob Teders schoot echter over en een schot van Nick Voogtsgeerd belande op de paal. Uiteindelijk zette Gijs Kattenpoel Oude Heerink op de verdiende voorsprong. Na wederom een goede actie van Sander schoot Gijs de bal prachtig in de verre hoek. WVC moest nu weer komen en AJc'96 kreeg daardoor veel ruimte. De ruimte werd vaak goed gebruikt maar ondanks een aantal goede mogelijkheden werd de bevrijdende 3-1 niet gemaakt en kon WVC blijven hopen op een punt. Echte mogelijkheden kregen ze daar niet voor en na een kleine 95 minuten floot de prima leidende scheidsrechter voor het eindsignaal. Een prima start van het nieuwe seizoen en op basis van de 2de helft een meer dan verdiende overwinning die eigenlijk wel hoger had moeten uitvallen.

 

 

 

 

Seizoen 2011-2012

 

Victoria    AJc 96   4-1 

AJc'96 speelt ook volgend jaar in de 2de klasse. In een wedstrijd met grote belangen werd er uiteindelijk met 4-1 van Victoria'28 verloren. Hierdoor was AJc'96 afhankelijk van de resultaten op de andere sportvelden, maar door het gelijke spel van sv Epe ontliep AJc'96 het spelen van nacompetitie. Na de belabberde seizoensopening (8 wedstrijden gespeeld 1 punt) is dit een prestatie op zich.
De wedstrijd zelf begon wederom met een tegenvaller, Johnny Khanou kon in verband met ziekte niet mee spelen en ook Koen Brinkman kon niet spelen door de blessure opgelopen in de wedstrijd tegen ATC. De eerste helft was Victoria de ploeg die voetbalde zonder echt grote kansen te creëren. Na 30 minuten is het zelfs AJc'96 dat op voorsprong komt. Pascal Wolkorte neemt de bal uit een voorzet goed aan en met een mooie volley passeert hij de doelman van Victoria. De 0-1 is ook tevens de stand bij rust.
Helaas kan AJc'96 de voorsprong in de 2de helft niet lang vasthouden. Al in de 1ste minuut na de thee staat de gelijkmaker op het scorebord. Vlak daarna krijgt Victoria een cadeau van de scheidsrechter die als enige een overtreding van Joeri Klein Robbenaar  ziet in de 16 meter. De penalty wordt echter hard op de paal geschoten. Dit blijkt echter uitstel van executie te zijn. Jord Pereboom denkt de bal achter te kunnen laten gaan, maar achter hem wordt de bal door een speler van Victoria strak in de kruising gekopt. AJc'96 probeert de gelijkmaker te forceren, maar loopt tegen nog 2 doelpunten aan in de slotfase van het duel. 1-4 is uiteindelijk de eindstand.

Gezien alle blessures en schorsingen met daarbij de belabberde seizoensstart een prima prestatie om rechtstreeks in de 2de klasse te blijven. 

AGOVV Ajc96    1-2

 

AJc'96 moest op bezoek bij AGOVV in Apeldoorn. Waar AJc'96 de laatste weken goed bezig is, geld voor onze tegenstander eigenlijk het tegenovergestelde. Voor AJc'96 is het in ieder geval erg belangrijk om de goede lijn door te zetten en om definitief afstand te nemen van de nacompetitiewedstrijden om degredatie.
De Lossernaren beginnen goed aan de wedstrijd en in de eerste helft wordt er 2x gescoord. Eerst maakt Johnny Khanou op aangeven van Sander van der Meer de 0-1 en even later is Pascal Wolkorte de afmaker en Sander wederom de aangever. Met 0-2 op het scorebord gaan beide teams ook de rust in.
In de 2de helft is het zaak voor AJc'96 om de voorsprong vast te houden. Vlak voor tijd maakt AGOVV nog wel de aansluitingstreffer, maar verder dan dat komt de thuisploeg niet. Een domper op de overwinning is het uitvallen van Sander van der Meer. In het ziekenhuis werd een breuk in zijn sleutelbeen geconstateerd, waardoor de zieken/geschorstenboeg wederom groter wordt.
Door de andere uitslagen in de 2de klasse J is AJc'96 nog steeds niet officieel veilig. Wel is de koppositie in de 3de periode overgenomen. Over 2 weken neemt AJc'96 het thuis op tegen ATC'65 en een week later wordt de laatste wedstrijd van het seizoen tegen Victoria'28 gespeeld.

 

AJc'96   Luctor &Emergo   2-0

 

 

Onder prima omstandigheden speelde AJc'96 wederom een belangrijke wedstrijd om weg te komen bij de onderste plaatsen op de ranglijst. De eerste helft viel er niet heel veel te genieten voor de toeschouwers op sportpark 't Hannekerveld. Beide ploegen stonden verdedigend goed en er werden weinig grote kansen gecreëerd. Pascal Wolkorte was nog wel vlakbij de openingstreffer, maar zijn kopbal mistte de juiste richting.
In de 2de helft werd het meer een open duel en kwamen er ook wat meer kansen voor zowel AJc'96 als voor Luctor. Gelukkig voor AJc'96 wist Koen Brinkman zijn uitstekende vorm van de laatste weken vast te houden en mede daardoor kon AJc'96 een ‘clean sheet' bijschrijven. Daarnaast wist de thuisploeg ook de 3 punten in Losser te houden. Na een mooie voorzet van Sander van der Meer is het Ruud Roelofsen die na een uur spelen de 1-0 binnen kopt en een kwartier voor tijd stelt Pascal Wolkorte de 3 punten veilig door na een prima actie de 2-0 aan te tekenen. Luctor gaat nog op zoek naar de aansluitingstreffer, maar doet dit zonder al te veel overtuiging. De 2-0 blijft dan ook tot aan het laatste fluitsignaal staan. Gezien de overige uitslagen onderin de 2de klasse wederom een erg belangrijke overwinning waardoor AJc'96 inmiddels is opgeklommen naar een gedeelde 7de plaats.

 

 

Vaassen -  AJc'96    1-3

 

Wederom een belangrijke wedstrijd op het programma van AJc'96. Om afstand te nemen van de degradatiezone moest er gewonnen worden in en tegen Vaassen. Jammer genoeg was dit besef er niet in de eerste 20 minuten, want Vaassen was heer en meester. Gelukkig voor AJc'96 bleef de achterstand beperkt tot 1-0. Na een combinatie door het centrum kon de laatste man van Vaassen de bal langs Koen Brinkman schieten. Met het nodige kunst en vliegwerk en een portie geluk bleef het bij 1-0. Het kantelmoment kwam na een half uur. Sander van der Meer ziet zijn solo eindigen als de verdediger van Vaassen hem binnen de beruchte lijnen ten val brengt. De toegekende penalty wordt onberispelijk door Sander binnen geschoten.
Vanaf dat moment komt AJc'96 beter in de wedstrijd en vlak voor rust volgt de voorsprong. Pascal Wolkorte ontwijkt een tackle en de uitkomende keeper met een mooie sleepbeweging en uit een moeilijke hoek krijgt hij de bal toch nog tussen de palen, 1-2.

In de 2de helft gaat AJc'96 verder met het creëren van kansen. Helaas ontbreekt het elke keer aan de juiste afronding en blijft de 1-2 lang op het scorebord staan. Het laatste kwartier van de wedstrijd wordt het enorm billen knijpen voor de toeschouwers uit Losser, want Jeroen Kamphuis ontvangt zijn 2de gele kaart en AJc'96 moet verder met 10 man. Vaassen gooit elke bal in de 16 meter, maar Koen keept een prima wedstrijd en weet samen met de verdediging onder leiding van de prima spelende Luuk Adolfsen Vaassen van scoren af te houden in de 2de helft.
In de 90ste minuut beslist Sander de wedstrijd met een prachtige vrije trap. Door een loopactie van Johnny Khanou denkt de keeper van Vaassen aan een voorzet, maar Sander krult de bal van zo'n 30 meter prachtig in de verre hoek.
Gezien alle resultaten van afgelopen weekend een erg belangrijke overwinning die hopelijk volgende week tegen Luctor een goed gevolg gaat krijgen. 

  vv Heino  AJc'96   1-2 

AJc'96 moest op bezoek bij de nummer 2 van de ranglijst vv Heino. De thuiswedstrijd eerder dit seizoen ging met 0-4 verloren dus de mannen uit Losser hadden wat goed te maken. Door blessures en schorsingen was het elftal wederom op een aantal plaatsen gewijzigd. AJc'96 begon dan ook wat onwennig aan het duel. Heino was scherper en combineerde er flink op los. Na een dikke 20 minuten valt dan ook de verdiende voorsprong. Bij een voorzet van de rechterkant wordt er slap verdedigd en de linksbuiten kan de bal simpel langs Koen Brinkman schieten.
Vanaf dat moment komt AJc'96 wat beter in de wedstrijd. De duels worden steeds vaker gewonnen en achterin wordt weinig weggegeven. Helaas zijn de kansen voor AJc'96 in de eerste helft schaars. De tweede helft gaat verder zoals de 1ste helft was geëindigd. AJc'96 kruipt steeds verder uit haar schulp en uiteindelijk is het Sven Pereboom die na een mooie solo op fraaie wijze de bal langs de keeper van Heino schiet. Het spel golft op en neer en beide teams krijgen een aantal goede kansen om op voorsprong te komen. Gelukkig voor AJc'96 heeft Koen Brinkman een uitstekende vorm te pakken en weet met een aantal reddingen een achterstand te voorkomen.
Na 70 minuten kruipt AJc'96 2x door het oog van de naald. Na een fraaie aanval kan de spits van Heino alleen op Koen af, nadat Koen wordt omspeelt is het Jeroen Kamphuis die met een uiterste krachtinspanning een doelpunt voorkomt. In de daaropvolgende aanval geeft de verder goed leidende scheidsrechter Heino een cadeautje. In een scrimmage voor het doel van Koen ziet hij als enige een overtreding van Rob Teders, penalty tegen en geel voor Rob. Koen weet de penalty fraai te keren en houdt AJc'96 daarmee in de race voor de overwinning.
Na 75 minuten komt AJc'96 op 1-2. Sven speelt Sander aan in de 16 meter van Heino en Sander krijgt alle tijd om aan te nemen en om de bal snoeihard in de bovenhoek te schieten. Ondanks een aantal hachelijke momenten weet AJc'96 de voorsprong vast te houden en behaalt zo 3 hele belangrijke punten.

 

 

AJc'96   Wijhe  1-0

 

 

Na de nederlaag van vorige week tegen sv Markelo moest AJc'96 het eigen kunstgrasveld opnemen tegen Wijhe. De beide teams waren de eerste helft qua veldspel aan elkaar gewaagd, echter was het AJc'96 dat de beste kansen had om op voorsprong te komen. De grootste kansen waren  voor Pascal Wolkorte en Niek Smudde. Pascal wordt mooi in de diepte aangespeeld, maar op het moment dat hij oog in oog met de keeper komt krijgt de bal een vreemde stuit en verdwijnt de bal op ongelukkige manier over de achterlijn. Even later zijn de rollen omgedraaid als Pascal eerst de keeper goed uitspeelt en daarna Niek aanspeelt, maar in plaats van zelf te schieten probeert Niek de bal terug te leggen en weet de verdediging van Wijhe de bal te onderscheppen. Wijhe stelt behoudens een aantal afstandschoten hier weinig tegenover.

De tweede helft gaat verder zoals de eerste helft was geëindigd. Het spel golft op en neer zonder dat er echt grote kansen ontstaan. Totdat na ongeveer een uur spelen de rechtsbuiten van Wijhe aanzet voor een solo en uiteindelijk alleen op Koen Brinkman af kan lopen. Met een prima reflex zorgt Koen ervoor dat AJc'96 niet op een achterstand komt. Een kwartier voor tijd valt dan toch de 1-0. Niek passeert zijn directe tegenstander en wil de bal voorzetten. Echter is het de laatste man die de bal overduidelijk met de hand raakt. Waar iedereen van AJc'96 en Wijhe een fluitsignaal en een penalty verwachten is Erwin Zwijnenberg de enige die alert reageert en hij speelt de bal met een mooie boog over de keeper. In de laatste 10 minuten probeert Wijhe nog tot de gelijkmaker te komen, maar gelukkig voor iedereen die AJc'96 een warm hart toedraagt blijft de voorsprong staan tot aan het eindsignaal. Gezien de resultaten van onze concurrenten in de onderste regionen een erg belangrijke overwinning.

sv Epe    AJc'96    1-0

 

 

Onder koude omstandigheden moest AJc'96 haar 2de wedstrijd na de winterstop tegen sv Epe spelen. Dit gebeurde zonder Robber Weegerink (geblesseerd), Johnny Khanou (ziek) en Niek Smudde (geschorst). Hierdoor stond er een geheel nieuwe voorhoede die zeker de 1ste helft erg verdienstelijk speelde.
AJc'96 begon sterk aan de wedstrijd en was de beter voetballende ploeg. Joeri Klein Robbenaar was 2x dicht bij de openingstreffer. Maar zowel zijn schot als zijn kopbal werden gepakt door de keeper van Epe. De grootste kans van de 1ste helft was voor Rob Teders.  1 op 1 tegenover de keeper bleek laatstgenoemde de sterkste.

De 2de helft hetzelfde beeld, een beter voetballend AJc'96 en een sv Epe loerend op de counter. Een moment van onachtzaamheid zorgt er uiteindelijk voor dat Epe met de winst aan de haal gaat. Na balverlies op het middenveld schakelt Epe snel om en krijgt Stegeman alle tijd om een uitstekende voorzet af te leveren. Deze wordt door de spits strak in de bovenhoek gekopt. AJc'96 krijgt nog 1 uitstekende kans op de gelijkmaker, maar de kopbal van Ruud Roelofsen gaat langs de verkeerde kant van de paal. 

 

 

 AJc '96   sv Heeten   3-1

 

Onder lastige omstandigheden speelde AJc'96 afgelopen zondag de eerste wedstrijd van de 2de competitiehelft tegen sv Heeten. Voor beide teams een erg belangrijke wedstrijd gezien de posities op de ranglijst. Daarnaast is AJc'96 gedeeltelijk koploper in de 2de periode.

De thuisploeg begint sterk aan de wedstrijd en weet zich meteen een aantal mogelijkheden te creëren. Een vrije trap van Niek Smudde wordt door de keeper van Heeten in twee instanties gekeerd. Ook een mooi afstandschot van Niek wordt met een uitstekende redding tot corner verwerkt.
Uit de eerste aanval van Heeten wordt ook meteen door de gasten gescoord. De rechtsback heeft alle tijd en ruimte om diep te gaan en zijn voorzet beland met enig fortuin voor de voeten van de spits en die laat dit buitenkansje niet onbenut. AJc'96 is van slag en mag blij zijn dat de 0-1 tevens de ruststand is.

In de 2de helft een veel sterker en feller AJc'96. Al in de 1ste minuut kan Johnny Khanou de gelijkmaker maken, maar helaas gaat deze kans nog verloren. Na 5 minuten is het wel raak. Sander van der Meer verovert de bal en speelt Johnny in. Na een goede actie en een mooi geplaatst schot is de stand weer gelijk getrokken. Daarna blijft AJc'96 de bovenliggende partij, maar heeft het geen geluk in de afronding. De 1-1 blijft dan ook lang op het scorebord staan. In de 85ste minuut dan toch de verdiende voorsprong. Sander passeert zijn directe tegenstander en levert een uitstekende voorzet op Niek af. Op de kopbal van Niek weet de keeper nog redding te brengen, maar in de rebound laat Johnny de keeper kansloos.
De overwinning komt daarna niet meer in gevaar. Helaas zetten een aantal spelers van Heeten hun frustratie om in een aantal fikse overtredingen en moet de scheidsrechter een aantal keren handelend optreden. Het slotakkoord is voor Niek. Hij speelt zichzelf goed vrij en met een bekeken puntertje laat hij de keeper kansloos, 3-1.

AJc'96 zet haar reeks van overwinningen voort en heeft zich nu in de brede middenmoot van de 2de klasse J gevestigd. Volgende week de uitwedstrijd tegen Epe, hopelijk kan de goede reeks dan worden voortgezet.

 

 AJc'96  -  Victoria '28   3-2

 

AJc'96 moest het in de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop opnemen tegen Victoria'28. De gasten uit Enschede draaien tot nu toe een prima seizoen en bevinden zich in de top van de 2de klasse J. AJc'96 heeft na een zwak begin de weg omhoog gevonden en het is dan ook erg belangrijk om deze wedstrijd winnend af te sluiten.
Onder leiding van scheidsrechter Ter Braak wordt er om 14.30 afgetrapt. AJc'96 begint redelijk aan de wedstrijd en de keeper van Victoria moet handelend optreden bij een schot in de korte hoek van Niek Smudde. Na een kleine 10 minuten nemen de gasten uit Enschede het initiatief over en zet het AJc'96 zwaar onder druk. Jeroen Germeraad is 2x dichtbij de openingstreffer, maar Koen Brinkman weet met een geweldige reflex dit te voorkomen. Vlak daarna is het wel raak. Sven Peereboom leidt dom balverlies op de linkback positie, de voorzet kan in eerste instantie nog verwerkt worden, maar als de bal direct weer wordt ingebracht staat Germeraad op de juiste plaats om de verdiende 0-1 aan te tekenen.
Ondanks dat Victoria het betere veldspel heeft krijgt AJc'96 ook een aantal goede mogelijkheden op de gelijkmaker. Sander van der Meer weet zich goed vrij te spelen in de 16 meter echter is zijn schot te slap om de keeper te verrassen. Ook Robbert Weegerink krijgt een goede kans, helaas komt hij niet goed uit en weet wederom de keeper redding te brengen. Victoria krijgt ook nog een aantal goede mogelijkheden, maar Koen zorgt ervoor dat het met rust slechts 0-1 staat.
De tweede helft wordt er door AJc'96 uit een ander vaatje getapt. Victoria wordt steeds meer onder druk gezet en de thuisploeg wordt steeds sterker. Na 15 minuten in de tweede helft valt de gelijkmaker. Uit een cornerbal schiet Niek de bal op de onderkant van de lat en de bal op de lijn krijgt van Luuk Adolfsen het laatste zetje. Vlak daarna is het bijna 2-1, maar na een mooie aanval schiet Nick Voogtsgeerd net voorlangs. Uit het niets valt het doelpunt toch aan de andere kant. Germeraad weet met een sliding de bal in de 16 van AJc'96 te veroveren en met een bekeken schot in de korte hoek zet hij Victoria weer op voorsprong. AJc'96 is even van slag, maar Nick Voogtsgeerd weet met een fantastisch doelpunt de stand weer gelijk te trekken. In een woud van Victoria spelers weet hij al kappend en draaiend de weg naar de goal te vinden en zijn solo rondt hij af met een mooi schot in de korte hoek. Nu is het AJc'96 dat weer bloed ruikt en dat voor de overwinning wil gaan. Echt grote kansen levert dit niet op en als Pascal Wolkorte vlak voor tijd een rode kaart krijgt voorgehouden lijkt een gelijk spel het maximaal haalbare. Echter Sander van der Meer denkt daar anders over. Nadat de bal op het middenveld verovert is gaat hij de laatste man op snelheid voorbij en zijn schot is de keeper te machtig.
Met de 3 punten krijgt AJc'96 eigenlijk iets te veel, maar de ontlading was er uiteraard niet minder om. Door deze overwinning staan we samen met Heino bovenaan in de 2de periode en komen de bovenste plaatsen weer een beetje in ons vizier.

 

 

ATC'65  -  AJc'96    1  -  3

 

Afgelopen zondag stond de lastige uitwedstrijd tegen ATC op het programma. Na de slechte seizoensstart is het vertrouwen na 3 overwinningen op rij weer terug bij de mannen uit Losser en is het vanwege de stand op de ranglijst erg belangrijk om de 3 punten uit Hengelo mee te nemen.
In het eerste helft zijn beide teams behoorlijk aan elkaar gewaagd. De eerste grote kans van AJc'96 komt op naam van Sander van der Meer. Na een te korte terug speelbal kan Sander alleen op de keeper af, echter weet deze nog met de voet redding te brengen. Niet veel later valt de 0-1. Sander passeert zijn directe tegenstander een geeft een strakke voorzet, met enig fortuin is het Sven Peereboom die de bal het laatste zetje geeft. Een heerlijke opsteker zo vlak voor het rustsignaal. Als direct na de aftrap Tim Slotboom voor een ongelukkige actie de rode kaart krijgt voorgehouden moeten de 3 punten wel zo goed als binnen zijn.
Helaas is het echter ATC dat veel sterker en feller uit de kleedkamer komt. De organisatie bij AJc'96 klopt niet en daar profiteert aanvoerder Tunc handig van. Met een mooie aanname en goed schot is hij de verdediging en keeper van AJc'96 te slim af. Ook na de gelijkmaker blijft ATC de bovenliggende partij, zonder echt gevaarlijk te worden. Halverwege de tweede helft neemt AJc'96 steeds meer het initiatief over en wordt het ook steeds gevaarlijker. In eerste instantie komt ATC goed weg als de voorstopper een voorzet van Niek Smudde opzichtig met de arm verlengd, helaas ontgaat de scheidsrechter dit. Uiteindelijk komt de penalty  er toch. Sander wordt na een goede actie door de keeper aangetikt en de penalty wordt door Niek feilloos binnen geschoten. ATC probeert daarna de gelijkmaker te forceren, echter blijft AJc'96 eenvoudig overeind. In de slotfase wordt het ook nog 1-3. Nick Voogtsgeerd kopt een mooie voorzet van Sander strak binnen. Volgende week alweer de laatste competitiewedstrijd van de eerste seizoenshelft en wel thuis tegen Victoria. Een belangrijke wedstrijd om aansluiting te houden met de middenmoot en om met een goed gevoel de winterstop in te gaan.

 

 

 Ajc'96   AGOVV   2-1

 

 

Voor AJc'96 was het deze zondag zaak om de goede lijn, ingezet tegen Luctor, een passend vervolg te geven tegen AGOVV. Dit om de aansluiting met de middenmoot niet uit het oog te verliezen.
Over de eerste helft kunnen we vanuit het oog punt van AJc'96 vrij kort zijn. Alleen in de eerste 10 minuten wist Niek Smudde 2 maal goed door te komen, maar in beide gevallen werd zijn voorzet vakkundig onschadelijk gemaakt door de verdediging van AGOVV. Verder was het vooral AGOVV wat de klok sloeg. De bal ging makkelijk rond bij de gasten en de mannen uit Losser waren telkens minimaal een stap te laat. Na 5 minuten viel uit een mooie aanval de 0-1. Na een goede steekbal door het hart van de defensie, bleef de middenvelder van AGOVV koel alleen voor Koen Brinkman en scoorde beheerst. Daarna had AGOVV veelvuldig het balbezit zonder echt grote kansen te creëren. 0-1 was dan ook de ruststand.
In de 2de helft een feller AJc'96, er worden steeds meer duels gewonnen en de bal blijft ook langer in bezit van de thuisploeg. Na enkele wissels aan beide kanten is het AJc'96 dat steeds sterker wordt. Na 80 minuten resulteerde dit dan ook in de verdiende gelijkmaker. Sven Peereboom speelt Niek aan in de diepte en zijn schot/voorzet wordt door Sander van der Meer beheerst binnen geschoten. Met nog 10 minuten op de klok gaat AJc'96 met de steun van het thuispubliek ook op zoek naar de overwinning. Het winnende doelpunt valt niet veel later. Uit een verre ingooi van Niek is het Laurens Huitink die de bal behendig met een halve omhaal naar de lange hoek schiet en via de binnenkant van de paal gaat de bal over de doellijn.
De laatste 5 minuten is het nog even billen knijpen, maar de 2-1 blijft tot aan het laatste fluitsignaal staan. Een gelukkige overwinning, maar daarom niet minder belangrijk. Volgende week het restant van 22 minuten tegen sv Epe en met de stand van 3-0 moet dit voor AJc'96 voldoende zijn om de laatste plaats weer over te doen aan Markelo.

 

 

 Luctor et Emergo   -  AJc'96    1-3

 

AJc'96 moest afgelopen zondag op bezoek bij het hoog geklasseerde Luctor uit Almelo. Luctor heeft de afgelopen jaren thuis nauwelijks verloren, dus op voorhand een lastige opgave voor de Lossernaren om de punten mee te nemen.
De eerste 20 minuten waren voor Luctor en AJc'96 had moeite om de bal in de ploeg te houden. Ondanks het betere spel van Luctor onstonden er niet veel kansen.
Na 20 minuten kwam AJc'96 wat beter in de wedstrijd en dit leverde meteen twee goede kansen op. Vooral de 2de kans, een kopbal van Robbert Weegerink binnen de 5 meter, had een doelpunt op moeten leveren. Maar helaas voor AJc'96 stond de keeper van Luctor op de juiste plaats.
Bij de volgende kans is het wel raak. Niek Smudde jaagt de aanvoerder van Luctor op en onderschept met een sliding de bal. De daaropvolgende voorzet wordt door Johnny Khanou mooi binnen gekopt. De 0-1 was tevens de ruststand.
De tweede helft begint uitstekend voor AJc'96, want Johnny tekent uit een vrije trap van Niek de 0-2 aan. Luctor gaat op jacht naar de aansluitingstreffer, maar de kansen zijn vooral voor AJc'96. Uit een van die kansen maakt Ruud Roelofsen de 0-3 na goed voorbereidend werk van Sander van der Meer. Hiermee is de wedstrijd gelopen, Luctor blijft het nog wel proberen en krijgt vlak voor tijd nog een treffer in de schoot geworpen. Niek speelt de bal te kort op Sander en de verdediger van Luctor weet met een prima lange bal de spits te bereiken. 1-1 met Koen Brinkman blijft de spits koel. De 1-3 is tevens de eindstand. Voor AJc'96 eindelijk de eerste 3 punter van deze competitie. Volgende week speelt de Losserse ploeg in eigen huis tegen AGOVV.

 

AJc'96    vv  Heino   0-4

 

AJc'96 heeft zichzelf wederom een slechte dienst bewezen. Zonder de geblesseerde Johnny Khanou startte AJc'96 het duel tegen middenmoter Heino voortvarend. In de eerste 20 minuten moest Heino ver terug en was het wachten op de openingstreffer. Laurens Huitink was een aantal malen dichtbij, maar de grootste kans was voor Sander van der Meer. Na een goede actie van Niek Smudde wordt de bal op 8 meter van het doel terug gelegd. Sander heeft de hoek voor het uitzoeken, echter door miscommunicatie met Ruud Roelofzen lopen beide spelers elkaar in de weg op het moment van schieten en verdwijnt de bal over in plaats van in het doel.
Dan is er een oude voetbalregel die zegt dat als je de kansen zelf niet benut het doelpunt aan de andere kant valt. Nadat Sven Peereboom de bal ongelukkig tegen zijn scheenbeen krijgt aangeschoten, valt de bal precies voor de voeten van de spits van Heino en via Koen Brinkman gaat de bal tegen de touwen 0-1. Een enorme domper, want tot dat moment had er maar een ploeg recht op de voorsprong en dat was niet Heino.
AJc'96 ging ondanks deze tegenslag verder met waarmee het voor de 0-1 bezig was, aanvallen en kansen creëren. Met name Laurens krijgt een aantal goede mogelijkheden, onder andere 1 op 1 met de keeper, maar helaas voor de thuisploeg wil de bal er maar niet in. Na 40 minuten domper nummero 2. Jeroen wordt door middel van een overtreding van de bal gezet, echter de scheidsrechter laat door spelen. Met enig fortuin weten de aanvallers van Heino dit buitenkansje wel te benutten 0-2.
Als vlak daarna ook uit de 3de mogelijkheid in de 1ste helft voor Heino direct de 0-3 valt is het leed helemaal compleet.
In de 2de helft hetzelfde spelbeeld, ondanks de ruime achterstand blijft AJc'96 goed voetballen en probeert het zo snel mogelijk de aansluitingstreffer te maken. Maar net zoals de afgelopen wedstrijden blijft het grootste probleem het maken van een doelpunt. Na een aantal goede acties van Sander is het Robbert Weegerink die eerst de bal op de doellijn niet goed raakt en de bal ziet overgaan en kort daarna gaat zijn kopbal rakelings naast het doel van Heino.
Doordat AJc'96 steeds meer risico neemt ontstaat er ook steeds meer ruimte voor Heino. Aan het einde van de 2de helft wordt deze ruimte goed benut en valt uiteindelijk ook nog de 0-4 voor de statistieken.
Uiteindelijk een zeer teleurstellend resultaat dat absoluut niet overeen komt met de verhoudingen in het veld. Voor AJc'96 is het zaak om zo snel mogelijk de eerste overwinning te pakken.

 Wijhe  Ajc 96   2-1

 

 

Voor AJc'96 was het zaak om de negatieve reeks van de laatste weken in Wijhe te doorbreken. Na een afwachtend eerste kwartier en een aantal kleine mogelijkheden voor de thuisploeg, kwam AJc'96 beter in haar spel. Na een goede actie van Johnny Khanou moest de keeper van Wijhe voor het eerst handelend optreden, de rebound werd door Niek Smudde ingeschoten maar de keeper kon wederom redding brengen.
De wedstrijd ging gelijk op en aan beide kanten kon het eerste doelpunt gemaakt worden. Eerst weet Koen Brinkman met een uitstekende redding de 0 te houden en vlak daarna is het Robbert Weegerink die de bal na een goede voorzet van Johnny vrij voor het inschieten heeft. Helaas komt de bal iets achter Robbert en daardoor gaat het schot net over. Ook de laatste kans van de 1ste helft is voor AJc'96. Met een prachtige lange bal zet Robbert Sander van der Meer alleen voor de keeper. Sander probeert de keeper met een lob te verschalken, maar helaas voor de ploeg uit Losser raakt Sander de bal niet goed genoeg om de keeper te verschalken.
In de 2de helft blijft het spel op en neer golven, waarbij Wijhe langzaam het overwicht pakt. Na iets meer dan een uur spelen valt de 1-0. Op het randje van buitenspel ontsnapt de spits van Wijhe en zijn voorzet valt met enig fortuin voor de middenvelder van de thuisploeg en die weet hier wel raadt mee. Ajc'96 probeert daarna meer druk te zetten om de gelijkmaker te forceren. De keeper van Wijhe moet handelend optreden na een schot van Niek en in de rebound wordt Johnny neergehaald in de 16 meter. De penalty wordt door Sander snoeihard tegen de onderkant van de lat geschoten.
Daarna gaat het snel, eerst is het Rob Teders die tegen zijn 2de gele kaart aanloopt en vrij kort daarna countert Wijhe naar de 2-0 voorsprong. De 2-1 een eigen goal van Wijhe is alleen nog voor de statistieken.
Helaas vergeet AJc'96 zichzelf in de 1ste helft te belonen, maar het vertoonde spelbeeld geeft wel vertrouwen voor de aankomende wedstrijden

 

 

Ajc'96  -   sc Markelo   2-3

 

Markelo schreef:

Na het gelijke spel vorige week tegen Epe heeft Markelo 1 vandaag zijn eerste overwinning van het seizoen gepakt. In Losser versloegen de zwart-witten AJC'96 met 2-3. Een zeer belangrijke overwinning.Markelo begon sterk in Losser. De eerste helft heersten de zwart-witten in elke linie en kwam de thuisploeg er niet aan te pas. Veel duels en de zogenaamde "tweede ballen" waren dan ook voor de Markeloërs. De defensie van de thuisploeg had moeite met de snelle aanvallers van Markelo en dit leidde ook de eerste treffer in. Nadat eerst Maarten Bomans al twee keer een doelpoging had gewaagd was het daarna uitblinker Stef Huiskamp die de centrale verdediger van de thuisploeg te snel af was en alleen op de keeper af kon. Deze redde in eerste instantie nog maar gaf de bal op een presenteerblaadje op de goed meegelopen Ferdi Pinkert die simpel binnen kon schuiven (0-1).Markelo nam geen genoegen met deze voorsprong en bleef geconcentreerd zoeken naar een tweede treffer. Na een goede actie van Bas Schreurs was het Steven Bloemen die een doelpoging waagde maar vond de keeper op zijn weg. De daaropvolgende corner werd door diezelfde Bloemen over gekopt. Markelo voelde dat er meer in zat in deze eerste helft en dat het al ruim afstand kon nemen voor de rust. De marge van twee kwam er. Een voorzet van Thijs Brinkmans werd bij de tweede paal teruggelegd door de mee opgekomen Jeroen Bouwmeester. Het leek een prooi voor de keeper van de thuisploeg maar deze had de bal wederom niet klemvast. Spits Stef Huiskamp was attent en schoot zijn eerste treffer van het seizoen tegen de touwen (0-2). De ontlading bij de tweede treffer was groot en met de 0-2 voorsprong werd de kleedkamer opgezocht.De zwart-witten wisten dat men er nog lang niet was en hadden in de rust afgesproken geconcentreerd te blijven voetballen. Door het opportunistische spel van de thuisploeg kwam er echter een totaal ander spelbeeld. Markelo ging achteruit lopen en kwam zelf niet meer goed aan het voetballen zoals voor rust wel het geval was. Dit leidde tot wat hachelijke momenten voor het doel van keeper van der Sluis maar hij hield zijn ploeg op de been. Omdat Markelo niet goed om ging met de ruimte die achterin bij de thuisploeg ontstond (Stef Huiskamp raakte nog wel de lat) bleef de druk toe nemen. De zwart-witten hielden stand tot aan de 85ste minuut. Een vrije trap werd over de muur gekruld en achter keeper van der Sluis geschoten (1-2). Voor AJC was dit het teken er nog een slotoffensief uit te gooien en die leidde dan ook tot de gelijkmaker. De aanvoerder van de thuisploeg kon simpel wegdraaien en de 2-2 tegen de touwen schieten. De spelers van Markelo keken elkaar vol ongeloof aan, zo dicht bij een overwinning was men nog niet geweest. De zwart-witten toonden echter aan over veerkracht te beschikken en trokken de overwinning ver in de blessuretijd alsnog over de streep. Een prima actie van Bas Schreurs (na weer een cross pass van de goed spelende Klein Braskamp) werd afgerond door Stef Huiskamp, die hiermee zijn seizoenstotaal verdubbelde (2-3). Niet veel later floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd.De vreugde was groot in het kamp van de Markeloërs. Men heeft in de laatste 2 duels 4 punten verzameld en er lijkt wat meer lijn te komen in het spel van de zwart-witten. Volgende week is er een vrij weekend. De week er op wacht de confrontatie met koploper TVC'28 uit Tubbergen.

 

 

 Columbia   AJc'96    3-1

 

 avvColumbia profile

Columbia schreef:         

 Columbia heeft vanmiddag de wedstrijd tegen AJC '96 uit Losser met 3-1 gewonnen en heeft zodoende 3 belangrijke punten kunnen bijschrijven.

De eerste helft viel er weinig te noteren. Beide ploegen wilden niet verliezen en hadden het publiek weinig te bieden.
Pas na een half uur spelen was er een serieuze doelpoging en deze kwam op naam van de thuisploeg, maar Michael Langenbach wist de 1e kans van de wedstrijd niet te verzilveren. Vlak voor rust leverde Stefan Derksen een goede voorzet af, maar de kopbal van Alwin van Duren ging over het doel van AJC.
Halverwege de 1e helft moest verzorger Johan Sterling uit de dug-out om Erik Nammensma te behandelen voor een blessure. Jeroen van Schoonhoven kreeg van trainer Hans van der Hoop de opdracht om zich warm te lopen, maar Erik kon de wedstrijd toch uitspelen. Afgelopen dinsdag was een andere verdediger, Tim Veeneman, tijdens de training geblesseerd geraakt en hem zagen we op krukken langs de lijn lopen. Ook Alexander Nagelhout is nog niet voldoende hersteld en zat deze wedstrijd wederom op de tribune.

De 2e helft kregen de toeschouwers een totaal andere wedstrijd te zien. Columbia was ongewijzigd uit de kleedkamer gekomen en na een paar minuten was het een actie van Michael Langenbach die door de verdediging van AJC niet goed werd verwerkt en stond de 1-0 op het scorebord. Nog in dezelfde minuut kwam AJC al langszij door een doelpunt van Rober Teders.
Columbia bleef druk zetten, maar toch was de eerste echte kans voor de gasten uit Losser. Een kopbal kwam boven keeper Rene de Waard tegen de lat en ontsnapte Columbia aan een achterstand. Het offensieve spel werd een paar minuten weer niet beloond met een doelpunt, ook al waren Alwin van Duren en Rick van Lohuizen dichtbij een treffer.
In de 63e minuut kon er eindelijk gejuicht worden toen Alwin van Duren een prima voorzet van Stefan Derksen achter doelman Koen Brinkman wist te plaatsen. 2 minuten later was dezelfde Alwin van Duren wederom dichtbij een treffer, maar deze keer belandde zijn inzet naast het doel van AJC.
AJC was in de tegenaanval direct gevaarlijk, maar de aanval werd door de uitstekend leidende scheidsrechter afgefloten voor buitenspel. De snelle spelhervatting van Columbia bracht Michael Langenbach voor de keeper, maar de bal sprong van zijn voet voordat hij gevaarlijk kon worden. Even later was het een schot van Stefan Derksen wat gevaar bracht in de 16 meter van AJC en ook in de rebound moest de keeper er aan te pas komen om een schot van Alwin van Duren te stoppen. De corner die hierna volgde werd door Stefan naar de verre hoek getrapt waar Joey Koopman klaarstond, maar zijn inzet ging naast.
In de 77e minuut kwam dan toch de bevrijdende 3-1 voorsprong. Het was wederom de snelle Michael Langenbach die recht op de keeper afging en in plaats van zelfzuchtig te zijn speelde hij de bal naar de vrijstaande Alwin van Duren die deze kans eenvoudig kon afronden.
In de laatste 10 minuten moest Rene de Waard nog een paar keer aan de bak om de voorsprong veilig te stellen, maar uiteindelijk bleven de 3 punten verdiend in Apeldoorn.

 

 

 AJc'96   WSV         1-2

Onder zonnige omstandigheden speelde AJc'96 afgelopen zondag tegen WSV uit Apeldoorn. Na 2 kansloze nederlagen tegen sv Vaassen en TVC'28 was de opstelling iets aangepast.

Doel: Koen Brinkman

Verdediging: Jord Peereboom, Luuk Adolfsen (Pascal Wolkorte), Sven Peereboom en Rob Teders

Middenveld: Jeroen Kamphuis, Nick Ensink op Reijmer (Jasper Bouwman) Robbert Weegerink en Sander van der Meer (Ruud Roelofsen)

Aanval: Johnny Khannou en Niek Smudde

 

De eerste 15 minuten begon AJc'96 voortvarend en kreeg het een aantal kleine mogelijkheden om de score te openen, echter zonder succes. Ook WSV liet zich niet onbetuigd en werd vooral via de behendige linksbuiten regelmatig gevaarlijk.

Na een kleine 20 minuten krijgt AJc'96 een cornerbal. Deze bal is een eenvoudige prooi voor de keeper van WSV en die probeert direct de spitsen aan het werk te zetten. De lange bal wordt niet goed door Luuk verwerkt en de linksbuiten van WSV weet na een goede actie de bal in de korte hoek achter Koen te schieten. Een behoorlijke domper voor de thuisploeg en deze tegenslag komt het spel niet ten goede. Veelvuldig balverlies zorgt dat WSV de bovenliggende en meest gevaarlijke van de 2 ploegen is.

Toch krijgt AJc een goede mogelijkheid op de gelijkmaker. Na een goede actie van Johnny schiet Niek de bal hard in de verre hoek. De keeper van WSV weet echter met een uitstekende reflex de bal met de voet buiten het doel te houden.

In de 2de helft is het begin voor de gasten uit Apeldoorn. Gelukkig voor AJc gaan de aanvallers niet goed om met de soms uitstekende mogelijkheden.

Na 70 minuten komt AJc terug in de wedstrijd. Een schot van Niek wordt verwerkt tot cornerbal en daaruit kan Robbert de gelijkmaker aantekenen.

Gesteund door de gelijkmaker gaat AJc op zoek naar de overwinning. Helaas voor de thuisploeg is het echter WSV die met de 3 punten aan de haal gaat. Een vrije trap wordt hard binnen geschoten en in de resterende minuten is AJC niet bij machte om nog te scoren.

 

 

 TVC'28- AJc'96      4-0

Afgelopen zondag moest het eerste elftal van AJc'96 aantreden tegen koploper TVC'28. De wedstrijden tussen beide teams staan al jaren garant voor veel strijd en spanning. Onder uitstekende weersomstandigheden begon AJc met de volgende opstelling:


Doel: Koen Brinkman
Verdediging: Jeroen Kamphuis, Luuk Adolfsen (Jord Peereboom), Sven Peereboom en Rob Teders
Middenveld: Pascal Wolkorte, Robbert Weegerink, Nick Ensink op Reijmer (Anouar Bouhdidi) en Sander van der Meer
Aanval: Niek Smudde (Ruud Roelofsen) en Johnny Khannou

 


Vanaf het eerste fluitsignaal was TVC de bovenliggennde partij. AJc was vooral bezig met tegenhouden en kwam zelf te weinig aan voetballen toe. Nadat de thuisploeg al een aantal mogelijkheden onbenut had gelaten kwam het vanuit een corner op 1-0. Tussen 3 AJc spelers in kon een speler van TVC ongehinderd de bal bij de 1ste paal inkoppen.
Na de 1-0 kroop AJc iets meer uit haar schulp zonder echt gevaarlijk te worden. Toch waren er 2 goede mogelijkheden op de gelijkmaker. Eerst was het Niek die een voorzet van Sander op waarde wist te schatten en de bal met een puntertje op de paal schoot. Echter caramboleerde de bal via de binnenkant van de paal voor het doel langs en uiteindelijk langs de andere paal over de achterlijn. Daarna een goede actie van Johnny en zijn voorzet wist Niek net niet te bereiken, zodat ook dit moment geen doelpunt opleverde.
Verder was het voornamelijk TVC wat de klok sloeg. Ze waren feller, fanatieker en stonden veel beter in de organisatie. Uiteindelijk bleef de 1-0 staan tot aan de rust.
Na een uitbrander in de rust was het zaak om de 2de helft scherp te beginnen. Echter na 2 minuten viel de 2-0. TVC probeert vanaf de aftrap direct de linkerspits te zoeken. Jeroen kan de bal makkelijk onderscheppen, echter zijn kopbal verdwijnt over de achterlijn. Koen weet de 1ste corner nog onschadelijk te maken, maar uit de daaropvolgende corner is het de spits van TVC, na wederom zwak verdedigen, die de bal achter zijn stand been verlengd tot een doelpunt.
Niet veel later valt ook de 3-0, de linkerspits weet vrij eenvoudig een aantal spelers van AJc te passeren en zijn schot verdwijnt prachtig in de verre bovenhoek. AJc heeft daarna recht op een penalty op het moment dat Niek goed wegdraait en overduidelijk wordt vastgehouden door de verdediger van TVC. Echter de pietluttig fluitende scheidsrechter uit Ulft denkt daar als enige anders over en presteert het om uiteindelijk een vrije trap voor TVC te geven.
Uit de eerst volgende aanval daarna wordt een speler van TVC neergelegd in de 16 en volgt er terecht een penalty. Deze wordt onberispelijk binnen geschoten. 4-0 en dit is uiteindelijk ook de eindstand.

 

 AJc'96 -  sc Vaassen     0-3

Nadat deze zomer hard is gewerkt door vele vrijwilligers werd afgelopen zondag de eerste wedstrijd op het nieuwe kunstgras- en hoofdveld van AJC gespeeld. Voor de wedstrijd werden er een aantal vrijwilligers bedankt voor hun inzet en in het zonnetje gezet, daarna werd het veld op ludieke wijze geopend.
 
Na de opening van het veld was het aan AJC 1 om door middel van een overwinning dit een passend vervolg te geven. Dat zou in de volgende opstelling moeten gebeuren:
Doel: Koen Brinkman
Verdediging: Laurens Huitink (Jeroen Kamphuis), Luuk Adolfsen, Sven Peereboom en Rob Teders
Middenveld: Sander van der Meer, Nick Ensink op Reijmer (Anouar Bouhdidi) Robbert Weegerink, Johnny Khannou en Pascal Wolkorte (Ruud Roelfsen)
Aanval: Niek Smudde
 
AJC begon slap aan de wedstrijd. Te ver van de man verdedigen en duels niet op 100% aangaan zorgden ervoor dat AJC eigenlijk voortdurend achter de feiten aanliep. De eerste speldenprik werd al na 2 minuten door Vaassen uitgedeeld. Na een steekbal stond Laurens niet goed opgesteld en kon de behendige linksbuiten bijna de 0-1 maken.
Ondanks dat niet iedereen op 100% van zijn kunnen voetbalde werden er een aantal hele goede kansen door de thuisploeg gecreëerd. Na een verkeerde breedtebal bij Vaassen kon Sander alleen op de doelman af. Helaas maakte Sander te weinig gebruik van zijn snelheid en werd hij daardoor gedwongen om vanaf 16 meter te schieten. Hierdoor kreeg de doelman zijn hand nog achter de bal en via de lat werd een doelpunt voorkomen. Vervolgens nog een aantal hachelijke momenten voor het doel van Vaassen, maar de scherpte ontbrak bij AJC.
Na 20 minuten spelen valt de 0-1. Zwak ingrijpen van Sven zorgt ervoor dat de linkerspits vrij doorgang heeft naar Koen. Koen wordt omspeeld en dan is het een koud kunstje om de bal in het lege doel te schieten.
AJC krijgt daarna nog 3 á 4 grote mogelijkheden om terug in de wedstrijd te komen. Maar Robbert weet zowel met het hoofd als met de voet niet de juiste richting mee te geven.
Vlak voor rust de 2de tegenvaller. Na een onderschepping van Vaassen staat AJC niet goed opgesteld en vrij eenvoudig kan de linkerspits de 0-2 aantekenen. Ondanks een aantal goede mogelijkheden aan beide kanten blijft deze stand tot aan de rust staan.

In de rust blijft Pascal achter in de kleedkamer en met Ruud probeert AJC de opgelopen achterstand in te halen. Vaassen houdt echter relatief eenvoudig stand. Het gevaar van AJC komt via een aantal voorzetten en vrije trappen van Niek en Sander, maar wederom geen doelpunten een gebrek aan scherpte in de afronding.
Vlak voor tijd valt uiteindelijk ook nog de 0-3, dit na zwak verdedigen bij een cornerbal. Al met al een zeer teleurstellende middag voor de thuisploeg, die vooral door gebrek aan beleving en scherpte door Vaassen werd afgetroefd.

 

 

 AJc'96   sv Epe   gestaakt na 3-0 in 67 minuut

 

 

AJC moest de wedstrijd tegen Epe uit nood spelen op het hoofdveld van KVV Losser. Dit omdat het hoofdveld van AJC nog niet is gekeurd.
AJC begon voortvarend aan de wedstrijd en werd een aantal keren gevaarlijk door middel van voorzetten via Sander van der Meer en Niek Smudde. Het eerste doelpunt valt na goed druk zetten van Johnny Khannou. De bal wordt op de helft van Epe veroverd en op aangeven van Johnny weet Niek zijn verdediger uit te kappen en de bal in de lange hoek te schieten. 1-0
Na de 1-0 heeft AJC de wedstrijd redelijk onder controle en het enige gevaar van Epe komt via onachtzaamheden in de defensie van AJC. Gelukkig weten de gasten deze mogelijkheden niet om te zetten in doelpunten.
Aan het einde van de eerste helft valt de 2-0. Niek en Sven Peereboom zetten de aanval op, waarbij Sven Sander de diepte in stuurt. Op het randje van buitenspel mag Sander doorgaan en één op één met de keaper maakt Sander geen fout. Zo vlak voor rust een doelpunt is een heerlijke mentale opsteker en AJC gaat dan ook met een goed gevoel de kleedkamer in.
Na rust hetzelfde spelbeeld. AJC speelt geconcentreerd en creëert een aantal mogelijkheden om de score verder uit te breiden. Die uitbreiding komt dan ook al snel. Na een goede aanval wordt Johnny onderuit gehaald binnen de beruchte lijnen en kan de scheidsrechter niets anders doen dan de bal op de stip leggen. Voor Sander een koud kunstje om de 3-0 aan te tekenen.
Meteen na de dit doelpunt schiet Johnny de bal op de paal en heeft Ruud Roelofsen te veel tijd nodig om de rebound te verzilveren.
Even later kan Johnny na een goede individuele actie alleen op de keeper af. Een verdediger van Epe probeert dit te voorkomen en komt uiteindelijk zeer vervelend in contact met zijn eigen keeper. Dat Ruud de bal daarna nog in het doel schiet is dan ook bijzaak (later besluit de scheidsrechter om het doelpunt alsnog af te keuren). De keeper van Epe blijft liggen en wordt uiteindelijk met de ambulance afgevoerd. Dit betekend ook meteen dat de wedstrijd in de 67ste minuut wordt gestaakt.
Namens AJC willen wij dan ook de keeper van sv Epe veel sterkte en beterschap wensen en hopen wij dat hij spoedig weer hersteld.

 

 

 

Heeten - AJC '96   1-1

 

 

 
Op de eerste zondag van september moest AJC'96 aantreden tegen sv Heeten. Heeten wist vorig jaar via de nacompetitie te promoveren naar de 2de klasse en is voor AJC'96 een totaal onbekende tegenstander.

 

Na een aftastend begin was het de thuisploeg die het heft in handen nam. ÁJC was overal een stapje te laat en hierdoor kreeg Heeten te veel ruimte om te voetballen. Bij de 1-0 na een kleine 15 minuten kreeg de laatst man de ruimte om op te komen en na een combinatie op het middenveld werd de rechtsbuiten de diepte ingestuurd. Deze wist wel raad met de gegeven ruimte en met een droge schuiver in de lange hoek schoot hij AJC op achterstand.

 

Na de terechte 1-0 kwam AJC wat beter in haar spel zonder al te veel kansen te creëren. Het meeste gevaar kwam via een aantal voorzetten die door de verdedigers van Heeten, soms op zeer fortuinlijke wijze,verwerkt werden tot cornerbal.

 

Vlak voor rust dan toch de gelijkmaker. Na een diepe bal van Luuk weet Niek 2 verdedigers van zich af te schudden. De voorzet van Niek wordt door Pascal knap binnen gekopt. Direct na de aftrap volgt het rustsignaal en gaat AJC uiteindelijk met een goed gevoel de kleedkamer in.

 

De tweede helft wordt flitsend begonnen, want al na 30 seconden wordt Johnny door Robbert vrij voor de keeper gezet. Echter zijn inzet is veel te slap en de keeper kan relatief eenvoudig redding brengen. AJC blijft hierna de bovenliggende partij. Heeten laat zich steeds verder inzakken en lijkt genoegen te nemen met een punt. AJC weet moeilijk de gaten in de defensie te vinden en is te vaak onzorgvuldig in de passing. Niek krijgt nog een goede kopkans, maar helaas zeilt de bal over het doel.

 

De laatste 10 minuten zet AJC alles op de 3 punten, echter is het Heeten dat hier bijna van weet te profiteren. Gelukkig voor AJC hebben de aanvallers van de thuisploeg het vizier niet op scherp staan en uiteindelijk blijft het dan ook bij 1-1

 

Een wisselvallige wedstrijd, waarbij de 1-1 wel een terechte uitslag is. Volgende week speelt AJC op het hoofdveld van KVV Losser, dit omdat het nieuwe kunstgrasveld nog niet speelklaar is.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Seizoen 2010-2011

 

 

 

Ajc'96    ATC'65         6-2

 

verslag van correspondent ATC:

ATC is in de laatste competitiewedstrijd tegen een ruime nederlaag aangelopen. In een wedstrijd om de bekende keizers baard speelden AJC en ATC vrijuit en de kansen regen zich aaneen. Qua kansen deden de ploegen niet voor elkaar onder, alleen het vizier van de Lossernaren stond duidelijk wat beter afgesteld, wat resulteerde in een 6-2 eindstand.
De wedstrijd begon met enige vertraging. De aangewezen scheidsrechter stond op de autobaan vast in de file die veroorzaakt werd door het vertrek van de spelersbus van FC Twente richting Amsterdam. Een lid van AJC nam de honneurs waar, maar moest wel eerst naar huis om kleding op te halen. Vervolgens bleek bij het betreden van het veld ook de kleding te veel op elkaar te lijken en moest de thuisploeg andere shirts aan, omdat ATC de reserveshirts vergeten was. Heb ik dit verhaal niet eerder gehoord?

Trainer John van Miert, die zijn laatste wedstrijd voor ATC coachte, had een aantal wijzigingen in de opstelling doorgevoerd. De spelers die doorgaans wat minder spelen kregen nu speeltijd toebedeeld.
De wedstrijd ging in volle vaart van start. Na 10 minuten stond het al 1-1. Eerst tikte Sven Peereboom van dichtbij binnen, nadat de achterhoede van ATC flink te kijk was gezet: 1-0. Vlak daarna bracht Rob Damveld vanaf de elf meterstip zijn ploeg weer langszij: 1-1. De strafschop was toegekend, nadat een schot van Glenn Ross met de hand was gekeerd.
De ploegen waren in die fase aan elkaar gewaagd, maar gaandeweg de eerste helft trok AJC het initiatief meer naar zich toe. AJC heeft op het middenveld en in de voorhoede een aantal handige en snelle jongens en de verdedigers hadden hier hun handen vol aan. AJC kreeg op dat moment de kansen en uiteindelijk ook de doelpunten. In de 27e minuut verricht Sander Nijlant een geweldige redding, maar het bleek uitstel van executie. De hoekschop die er op volgde werd door Ruben Meekhof binnen gekopt: 2-1. Van ATC-zijde stond men erbij en keek ernaar.
Voor rust lag de bal nog twee keer in het netje en beide keren gebeurde dat middels een kopbal. Eerst kopte Niek Smudde raak, 3-1, en twee minuten deed Ruben Meekhof het nog eens dunnetjes over: 4-1. Zo leek de wedstrijd bij rust al gespeeld.

In de tweede helft begon ATC heel sterk. Tussen de 53e en 73e minuut noteerde uw verslaggever maar liefst tien kansen/doelpogingen van ATC en slechts één van AJC. Het mag dan ook een groot wonder heten dat na 73 minuten het scorebord nog steeds 4-1 aangaf. Rob Damveld kopt eerst uit een vrije trap van Niels Knoef op de lat. Een minuut later kan Jasper van den Brink vanaf de middenlijn alleen op de doelman af, maar hij ziet de doelman redden. Vervolgens komt Glenn Ross een teenlengte te kort bij een voorzet van Jasper. En daarna komen nog twee schoten van Niels Knoef, vier doelpogingen van Jasper van de Brink en een kans voor Amanuel Tunc.
Achteraf vragen de ATC'ers zich af wat er gebeurd zou zijn als zij uit die tien kansen wel één keer of vaker gescoord zouden hebben. Maar ja, wij Tukkers zeggen: "achteraf kijk je een koe in de kont."
In de 74e minuut staan aan de zijkant van het veld jeugdspelers van AJC klaar voor een erehaag voor hun afscheid nemende aanvoerder Marijn Winkelhuis. Nog één keer gaat hij mee naar voren en het lijkt wel afgesproken werk: met een diepe buiging gaan de ATC-ers aan de kant en voor hij er erg in heeft staat Marijn alleen voor Sander Nijlant en beheerst zet hij de 5-1 op het bord. Leuk voor hem, maar vanuit ATC-oogpunt ongelooflijk.
In de resterende minuten scoren beide ploegen nog één keer: eerst Amanuel Tunc voor ATC en vervolgens Jeroen Kamphuis voor AJC en zo staat de 6-2 eindstand op het bord.

Door deze uitslag eindigt ATC dit seizoen op de 10e plaats. Bij een overwinning waren we zelfs 6e geweest, zo dicht zit het bij elkaar. Een kniesoor die daar op let. Na een hele moeizame eerste helft van de competitie kan ATC er gewoon trots op zijn dat de ploeg zich vorige week al veilig heeft gespeeld. Over een paar jaar vraagt niemand meer naar de eindklassering. Voor de jonge ploeg van John van Miert was dit op dit moment het hoogst haalbare.
DOS '19 en Schalkhaar gaan in de nacompetitie proberen het tweede klasserschap veilig te stellen. AGOVV, de Zweef en TVC gaan in de nacompetitie voor een plek in de eerste klasse.

 

 

 

AJc'96 - Schalkhaar 3 - 1 (2 - 1)Opstelling

Doel: Koen Brinkman
Verdediging: Jeroen Kamphuis, Luuk Adolfsen, Marijn Winkelhuis en Rob Teders
Middenveld: Jord Peereboom, Nick Ensink op Reimer, Robbert Weegerink (38. Sven Peereboom) en Sander van der Meer (82. Jasper Bouwman)
Aanval: Johnny Khanou (73. Marco van Veen) en Niek Smudde

AJc verloor haar laatste 3 wedstrijden. Waar de formatie tegen Glanerbrug er op eenzelfde wijze is in gefloten als afgelopen zondag Twente, werden de wedstrijden tegen Columbia en Wijhe terecht verloren. Dieptepunt was afgelopen zondag wel, waar de ploeg zich als makke lammen liet afslachten in Wijhe en het achteraf blij mocht zijn dat de uitslag maar beperkt bleef tot 4 - 0. Tegen Schalkhaar keerden Marijn en Niek weer terug na een schorsing en moest het alleen Laurens missen vanwege een blessure.
Waar de laatste weken zwak werd begonnen was AJc deze zondag wel bij de les. Na 2 minuten moet AJc al op voorsprong komen. Niek stuurt Johnny de diepte in, die hierdoor alleen op de doelman kan. Jammerlijk genoeg keert de keeper van Schalkhaar de inzet van Johnny. Ook na deze kans is AJc de gevaarlijkste ploeg. AJc laat Schalkhaar het spel maken en komt er bij balbezit razendsnel uit. Met name Johnny, Niek en Sander blijken een ware plaag voor de verdediging van Schalkhaar. Schalkhaar is voornamelijk gevaarlijk over de rechterkant, waar Rob zijn handen vol heeft aan de snelle rechtsbuiten. Na 15 minuten spelen komt AJc op voorsprong. Johnny wordt goed vrijgespeeld en rond koel af. Hierna krijgt AJc nog enkele goede kansen om de voorsprong te verdubbelen. Maar de lat en goed keeperswerk zorgen ervoor dat het lang 1 - 0 blijft. Tussendoor is ook Schalkhaar een aantal malen gevaarlijk, maar Koen weet zijn doel schoon te houden. Na ruim 30 minuten komt AJc verdient op een 2 - 0 voorsprong. Dom balverlies bij Schalkhaar doet de bal bij Sander belandden. Zijn afgemeten voorzet wordt door Johnny knap binnengekopt. 2 - 0. AJc lijkt op rozen te zitten, maar Schalkhaar komt al snel terug in de wedstrijd. Een goed aangesneden vrije bal wordt door de aanvoerder vanaf 5 meter binnen gegleden. 2 - 1. Niet veel later wordt Robbert vervangen door Sven en heeft AJc het even lastig. Tot aan de rust wordt er echter niet meer gescoord.
In de tweede helft laat AJc zich nog iets dieper inzakken en laat AJc het initiatief aan Schalkhaar. Schalkhaar drukt AJc verder terug, maar AJc weet in de counter de wedstrijd te beslissen. Een cornerbal wordt door Koen gevangen en zijn uittrap wordt door Niek goed verlengd. De inzet van Sander wordt nog gekeerd, maar Johnny is goed meegelopen en kan de bal simpel binnentikken. 3 - 1. Hierna probeert Schalkhaar het nog wel, maar komt niet veel verder dan een aantal cornerballen en schoten uit de tweede lijn. 1 keer moet Koen nog optreden bij een schot van 20 meter. Dit schot weet hij echter met de nodige moeite corner te tikken. Na ruim 90 minuten fluit de scheidsrechter af en schrijft AJc drie nuttige punten aan het totaal toe.
A.s. donderdag komt Columbia naar Losser, waar er weer op het tweede veld afgetrapt gaat worden. Tot dan.

1 - 0 14e minuut Johnny Khanou
2 - 0 33e minuut Johnny Khanou
2 - 1 35e minuut Ruben Bumkens
3 - 1 64e minuut Johnny Khanou

AJc'96 - Glanerbrug 1 - 5 (0 - 1)Opstelling


Doel: Koen Brinkman
Verdediging: Laurens Huitink, Luuk Adolfsen (63. Sven Peereboom), Marijn Winkelhuis en Jord Peereboom
Middenveld: Jeroen Kamphuis (75. Rob Olde Keizer), Nick Ensink op Reimer, Robbert Weegerink en Sander van der Meer
Aanval: Niek Smudde en Johnny Khanou

Na de nederlaag van zondag moest AJc op een frisse donderdagavond de inhaalwedstrijd spelen tegen de nummer 2 Glanerbrug. Op het trainingsveld stonden beide ploegen om 8 uur aan de aftrap. Bij AJc keerden Marijn en Luuk weer terug in de basis na een schorsing en kon ook Koen weer starten in het doel.
Na ruim 1 minuut leek de wedstrijd al gespeeld. De scheidsrechter beoordeelde een tackle op de bal op 20 meter van het doel verkeerd en gaf, nadat hij eindelijk gearriveerd was vanuit de middenlijn, een penalty en schotelde Marijn bij zijn 1e balcontact de rode kaart. De penalty werd feilloos binnengeschoten. 0 - 1. Hierna bleek de wedstrijd over. AJc had er niet veel zin meer in en ook Glanerbrug leek liever bij de kachel te zitten dan op het veld te staan. Glanerbrug had in het verdere verloop van de eerste helft moeite om de numerieke meerderheid uit te spelen. Na 45 minuten waren beide teams en het handjevol toeschouwers dan ook blij dat ze naar een warmere plek konden. In de 2e helft weet Glanerbrug al snel 2 keer te scoren. Twee maal mag Glanerbrug doorgaan op randje buitenspel en 2 maal verdwijnt de bal simpel in het doel. 0 - 3. Iedereen gelooft het verder dan wel. Kolderiek wordt het nog even als AJc 3 keer een corner moet overnemen, omdat de scheidsrechter 3 minuten nodig heeft om een wissel op zijn scorekaart bij te zetten. Nadat het 0 - 4 is geworden zorgt Robbert nog voor het hoogtepunt van de avond. Vanaf veertig meter kogelt hij de bal in de kruising. 1- 4. Het slotakkoord is echter voor Glanerbrug. 1 - 5. Een doelpunt dat maar weinigen gezien zullen hebben, omdat de meesten toen al lang en breed het veld hadden verlaten.
A.s. zondag moet AJc het opnemen in en tegen Wijhe. Hierna komt Schalkhaar naar het Hannekerveld en kan AJc een paar dagen later wederom aan de slag op het bijveldje als Columbia op bezoek komt.

02e 0 - 1
49e 0 - 2
51e 0 - 3
69e 0 - 4
78e 1 - 4 Robbert Weegerink
83e 1 - 5

 

 

 

Koninklijke UD - AJc'96 0 - 2 (0 - 1)

Opstelling
Doel: Robin Padberg
Verdediging: Laurens Huitink, Luuk Adolfsen, Marijn Winkelhuis en Rob Teders
Middenveld: Jord Peereboom, Johnny Khanou (82. Rob Olde Keizer), Jeroen Kamphuis en Sander van der Meer
Aanval: Niek Smudde en Sven Peereboom

Na een lange winterstop en een aantal oefenwedstrijden kon er eindelijk weer gevoetbald worden voor de 3 punten. AJc moet het nog altijd doen zonder Robbert, die zijn laatste wedstrijd schorsing uitzit. Op een hobbelig veld en stoeiend met de harde wind stonden beide ploegen om 2 uur aan de aftrap.
UD probeert van achteruit te voetballen, maar heeft moeite om de bal voorin te krijgen. AJc kwam in de beginfase nauwelijks in de problemen en kon in de beginfase er zelf wel een aantal keren gevaarlijk uitkomen. Sven schiet tweemaal uit de 2e lijn, maar zijn schoten verdwijnen over het doel. Luuk is na een kwartier nog het dichtst bij de openingstreffer. Zijn kopbal eindigt echter op de lat. Aan de andere kant ontstaan ook een aantal hachelijke situaties. Dit kwam mede door de wind, maar Robin wist zich een aantal malen sterk te onderscheiden. Na ruim een half uur komt AJc op voorsprong. Uit een corner van Sander, is het Jeroen die in 2e instantie de bal tegen de touwen schiet. 0 - 1. Vlak voor rust wordt Johnny nog een keer de diepte ingestuurd, maar hij schiet de snel en met de weinig kracht. Ruststand 0 - 1.
In de 2e helft beperkt AJc zich tot verdedigen en laat het UD komen. AJc komt in de beginfase niet in de problemen en na een uur spelen weet het zelfs de score nog uit te breiden. Een doeltrap valt voor de voeten van Sven, die Johnny diep stuurt en hierdoor alleen op de doelman af kan. Met de nodige mazzel weet hij de bal binnen te schieten. 0 - 2. Hierna neemt UD wat meer risico's en krijgt het ook een aantal kansen om terug in de wedstrijd te komen. Eerst wordt er een kopbal, na een voorzet van de rechterkant, door Robin onschadelijk gemaakt en niet veel later weet Robin wederom het doel schoon te houden, als hij een lage bal uit de hoek weet te tikken. Tussendoor krijgt UD ook nog 2 vrije ballen op de rand van de zestien, maar beide keren wordt de goal te hoog gezocht. AJc krijgt een kwartier voor tijd ook nog een goede kans. Niek komt goed door aan de rechterkant en bedient Jeroen. Jeroen schiet de bal echter over het doel. UD probeert het de laatste minuten nog wel, maar weet niet te scoren. Zo wint AJc met 0 - 2 en komt het goed uit de winterstop.
Volgende week wacht er weer een uitwedstrijd. AJc zal het dan moeten opnemen tegen een oude bekende, namelijk Columbia uit Apeldoorn. Tot dan

32e 0 - 1 Jeroen Kamphuis
64e 0 - 2 Johnny Khanou

 

 

AGOVV - AJc'96 1 - 0 (1 - 0)

Opstelling:
Doel: Koen Brinkman
Verdediging: Laurens Huitink, Luuk Adolfsen, Marijn Winkelhuis en Rob Teders
Middenveld: Sven Peereboom, Jeroen Kamphuis (70. Jasper Bouwman), Nick Ensink op Reimer en Sander van der Meer
Aanval: Niek Smudde en Johnny Khanou

Lang leve het plastic! Waar de meeste wedstrijden door de vorst werden afgelast ging de wedstrijd tussen de nummer 1 en 3 van de ranglijst gewoon door. Waarschijnlijk door de winterse omstandigheden was er maar weinig publieke belangstelling voor dit duel. AJc had tot nog toe een achterstand van 7 verliespunten en moest dus winnen om niet te ver achterop te geraken.
AJc startte furieus aan het duel en had al binnen de minuut op voorsprong moeten komen. Jeroen schiet de bal uit een voorzet van rechts tegen de binnenkant van de paal. Het eerste kwartier was voor AJc en de ploeg zette vroeg druk naar voren en was veelvuldig in balbezit. Vooral over de linkerkant was AJc gevaarlijk en kwam Sander een aantal keren gevaarlijk door. Dit resulteerde ook in een aantal corner ballen, maar er werd in het eerste half uur niet gescoord. Na een kwartier kwam ook AGOVV wat beter in de wedstrijd en liet zien dat het niet voor niets alle wedstrijden nog had gewonnen. Met veel beweging voorin en een redelijk positiespel wisten ze AJc een aantal keren ver terug te dringen. Ook dit leverde behalve een aantal cornerballen geen gevaarlijke situaties op. 5 Minuten voor rust kwam AJc uit het niets op achterstand. Sander neem namens AJc een corner die door de keeper wordt gevangen, waarna hij de bal snel naar voren schiet. AJc staat achterin 1-op-1 en de spits van AGOVV is Marijn te snel af en schuift de bal beheerst langs Koen in de lange hoek. 1 - 0. Niet veel later is het rust en kunnen beide ploegen beginnen aan de welverdiende thee.
In de tweede helft wordt er door AGOVV weinig tot niet meer gevoetbald. Behoudens de keeper heeft elke speler wel 2 a 3 minuten op het koude kunstgras gelegen om de snelheid uit het spel te halen. Tussen de blessuregevallen door probeerde AJc om de gelijkmaker te forceren. Het spel werd steeds opportunistischer zonder dat dit tot grote kansen leidde. Omdat AJc steeds meer risico nam, gaf het achterin veel ruimte weg. AGOVV kon in deze fase een aantal malen de wedstrijd op slot gooien, maar zelfzuchtigheid en te gehaast afwerken zorgde ervoor dat AJc in de wedstrijd bleef. Twintig minuten voor tijd moest AGOVV verder met 10 man, nadat de wel heel lompe verdediger van AGOVV een overtreding maakte en met zijn tweede gele kaart het veld moest verlaten. Met 11 tegen 10 creëerde AJc opeens wel kansen, maar vond steeds de doelman op haar weg. Tien minuten voor tijd had AGOVV eigenlijk met 9 man verder gemoeten. De linksback stompte Marijn in zijn rug en de scheidsrechter stond er met zijn neus bovenop, maar hij besluit om het af te doen met een reprimande. De vrij bal belandt vervolgens in de muur. Even later krijgt AJc haar grootste kans op de gelijkmaker. Een vrije bal van Sander valt precies op het hoofd van Laurens, die de bal goed inkopt. Jammer genoeg voor AJc stuitert de bal via de onderkant van de lat terug het veld in. Hierna volgen nog een tweetal kleine kansen, maar ook deze weet AJc niet te benutten, zodat het uiteindelijk bij een krappe 1 - 0 nederlaag bleef.
Volgende week zal AJc waarschijnlijk niet in actie te hoeven komen, omdat de weersvoorspellingen niet al te gunstig zijn. De weken hierna heeft AJc geen competitieverplichtingen, zodat AJc met 23 punten uit 11 duels de winterstop ingaat.

40e minuut 1 - 0 Emre Akcagoz

 

AJc'96 - Koninklijke U.D. 1 - 0 (0 - 0)

Opstelling:
Doel: Koen Brinkman
Verdediging: Laurens Huitink, Ruben Meekhof, Marijn Winkelhuis en Rob Teders
Middenveld: Sven Peereboom, Jeroen Kamphuis, Nick Ensink op Reimer en Sander van der Meer
Aanval: Niek Smudde en Johnny Khanou

Na ruim een maand zonder overwinning was het zaak voor AJc om weer eens drie punten aan het totaal toe te voegen. T.o.v. vorige week werden er 2 veranderingen doorgevoerd. Niek keerde terug van een schorsing en Ruben mocht starten, omdat Luuk deze middag een schorsing moest uitzitten.
AJc startte eindelijk weer eens een keer goed aan een wedstrijd. De meeste duels werden gewonnen en in balbezit speelde het afwisselend en creëerde hierdoor genoeg kansen om de score te openen. Dat er tot aan de rust niet werd gescoord was dan ook wel een wonder. Meerdere malen werden de voorwaartsen aan het werk gezet en dit leverde een aantal goede kansen op. Sander miste de eerste grote mogelijkheid. Na een slim steekballetje kan hij alleen op de doeman af, maar helaas voor AJc schuift hij de bal op de paal. Niet veel later kan Sven vanaf 20 ongehinderd op goal schieten. Via een been van de verdediger verdwijnt de bal wederom op de paal. Niet veel later werd wederom het aluminium geraakt. Jeroen neem een bal van de zijkant goed mee en schiet de bal goed in. Via de onderkant van de lat stuitert de bal weer terug in het veld. Aan de andere kant is UD sporadisch gevaarlijk. Toch krijgt het een grote kans. AJc kan de bal niet goed wegwerken en middels een goed een-tweetje komt de rechtermiddenvelder alleen voor Koen. Koen redt echter bekwaam, zodat het 0 - 0 blijft. Hierna is het de beurt aan Johnny. Na een goede loopactie en dito steekbal kan hij de bal vrij inschieten. Zijn inzet wordt echter gepareerd door de doelman. AJc speelt een zeer verdienstelijke eerste helft, maar vergeet hierin wel te scoren. Ruststand 0 - 0.
In de tweede helft is er eenzelfde spelbeeld. AJc blijft gevaarlijk. De grote kansen die in de eerste helft wel werden gecreëerd zijn er in de tweede helft minder. AJc zorgt met name met dode spelmomenten voor het nodige gevaar, maar ook nu ontbreekt het nodige geluk. Uit een vrije bal is het Sander die de bal richting kruising stuurt. Maar ook nu weer wordt het aluminium geraakt. Aan de andere kant krijgt ook UD een grote kans om op voorsprong te komen. De rechtermiddenvelder van UD zet een lange dribbel in en stuur de linksbuiten goed de diepte in. Zijn lage voorzet wordt goed binnengeschoten, maar met een goede reflex weet Koen het doel schoon te houden. Uiteindelijk valt dan twintig minuten voor tijd de verdiende openingstreffer. Een bal van de zijkant blijft liggen en Johnny wil de bal op goal schieten. Hij raakt de bal maar half en deze komt pardoes voor de voeten van Jeroen. Hierdoor is het voor hem een koud kunstje om te scoren. 1 - 0. Niet veel later wordt Niek de diepte ingestuurd. Zijn halve volley mist de juiste richting en de bal verdwijnt naast het doel. Het laatste kwartier wordt het spel weer rommeliger. UD gaat meer risico's nemen en krijgt nog een paar kleine kansen op de gelijkmaker. De grootste komt op naam voor de rechtsbuiten. Hij omspeelt Rob en dribbelt goed de zestien in. Zijn schot met links verdwijnt gelukkig voor AJc over het doel. Na 5 minuten blessuretijd vindt de scheidsrechter het welletjes en fluit af. Al met al een goede overwinning waar bij vlagen zeer acceptabel werd gevoetbald.
Volgende week moet AJc op bezoek bij AGOVV. De wedstrijd in Apeldoorn begint om 14:00 uur. Tot dan.

71e minuut 1 - 0 Jeroen Kamphuis

 

 

ATC'65 - AJc'96 1 - 1 (0 - 1)

Opstelling:
Doel: Koen Brinkman
Verdediging: Laurens Huitink, Luuk Adolfsen, Marijn Winkelhuis en Rob Teders
Middenveld: Sven Peereboom, Jeroen Kamphuis (80. Stef Kruthoff), Nick Ensink op Reimer en Sander van der Meer
Aanval: Jasper Bouwman (70. Marco van Veen) en Johnny Khanou

Na de onverwachte afgelasting van vorige week en de nederlaag 2 weken daarvoor was het zaak om weer eens drie punten aan het totaal toe te voegen. Op een erbarmelijk slecht kunstgrasveld en troosteloze ambiance stonden er om 2 uur twee ploegen aan de aftrap.
De openingsfase was voor ATC. AJc had veel balverlies en moest duidelijk wennen aan het kunstgras. Veel foute passes en aannames volgden, maar na 10 minuten pakte AJc de draad redelijk op. Toch was de eerste kans voor ATC. Koen liet een schot los en de spits van ATC was als eerste bij de bal. Zijn schot verdween voorlangs naast het doel. Na ruim 20 minuten komt AJc op voorsprong. Marijn vindt Johnny in de zestien, die de bal goed breed legt op Sven. Hij passeert de doelman met een droge knal. 0 - 1. Niet veel later is het Sven die een volgende mogelijkheid krijgt. Hij besluit echter om de bal breed te leggen ipv te schieten vanaf 20 meter. Voor de rest blijft het spel onrustig. ATC is de ploeg in balbezit en AJc reageert. Dat beide ploegen voor rust niet meer weten te scoren is dan ook niet verwonderlijk.
In de tweede helft wordt het spel alleen nog maar slechter. De bal 4 keer bij een medespeler in de voeten te schuiven blijkt voor beide ploegen onhaalbaar en wedstrijd sukkelt hierdoor maar door. Omdat AJc een voorsprong verdedigd en niet in de problemen komt, lijkt de ploeg dit wel goed te vinden. Toch worden de ruimtes steeds groter. Spitsen jagen door wanneer dit niet kan, middenvelders komen niet meer terug en de achterhoede sluit niet meer door naar voren. Tel hier de ontelbare foute passes en keuzes van AJc bij op en het is dan ook niet verwonderlijk dat ATC een aantal kansjes krijgt. Nadat Koen nog een paar schoten van afstand onschadelijk maakt, moet hij uiteindelijk dan toch capituleren. Nadat de bal 2 keer heen en weer is gekopt valt hij pardoes op de zestien meter. Marijn verliest het een tegen een duel en de spits van ATC komt met het nodige geluk oog in oog met Koen. Hij schiet de bal laag in de hoek binnen. 1 - 1. Beide ploegen lijken wel tevreden met het punt, toch is AJc nog dicht bij een overwinning. Sander speelt zichzelf knap vrij aan de rechterkant en zijn indraaiende voorzet wordt net gemist door Sven. Omdat de bal nog wel richting tweede paal draait tikt de keeper van ATC de bal met een knappe reflex nog naast het doel. Beste man deze middag was ongetwijfeld de scheidsrechter en dat zegt genoeg over beide ploegen.
Voor AJc volgen nu 3 thuiswedstrijden. Te beginnen a.s. zondag tegen Koninklijke U.D. uit Deventer.

23e minuut 0 - 1 Sven Peereboom
72e minuut 1 - 1 Tim Slotboom

DOS'19 - AJc'96 3 - 1 (1 - 0)

Opstelling:
Doel: Koen Brinkman
Verdediging: Laurens Huitink, Luuk Adolfsen, Marijn Winkelhuis en Rob Teders
Middenveld: Jeroen Kamphuis, Nick Ensink op Reimer, Sven Peereboom en Sander van der Meer
Aanval: Niek Smudde en Johnny Khanou

Als 's morgens de gordijnen open gaan begint de dag troosteloos. Dit zal achteraf de gehele dag zo blijven. In Denekamp moest AJc proberen de ongeslagen status vast te houden en had zelfs bij een overwinning nog een kleine kans op de eerste periode. Alle goede bedoelingen bleken achteraf letterlijk en figuurlijk in het water te vallen.
In de beginfase liet Dos de bal aan AJc en het was al snel duidelijk dat de ruimtes door Dos deze middag klein werden gehouden om dan in de tegenstoot toe te slaan. Al snel had deze tactiek succes. Rob verspeelt de bal nog op de helft van Dos en een snelle diepe bal zorgt ervoor dat er 3 tegen 1 situatie ontstaat. Dos speelt het goed uit, alhoewel de bal tergend langzaam over de doellijn rolt. 1 - 0. Binnen 10 minuten op achterstand en waar AJc in de andere wedstrijden in de beginfase vaak goed weg kwam was het nu direct raak. Niet veel later volgt een volgende kans voor Dos. Luuk speelt de bal kinderlijk eenvoudig in de voeten van een Dos speler. Gelukkig voor AJc kan Koen de bal nog tot corner verwerken. Na deze slappe beginfase neemt AJc het heft in handen en probeert gaten te vinden in de defensie van Dos. Kansen komen er ook zeker. Johnny komt oog in oog met de keeper, maar schiet de bal hoog over. Even later is het wederom Johhny die de bal op het hoofd krijgt, maar de bal niet de juiste richting mee kan geven. AJc is veel in balbezit, maar heeft moeite om kansen te creëren. Ook de vele cornerballen die volgen zijn niet besteed aan AJc. Hierdoor is de ruststand 0 - 0.
In de tweede helft eenzelfde spelbeeld. Dos laat het initiatief aan AJc, maar AJc heeft grote moeite om kansen te creëren. Toch krijgt Ajc wel degelijk kansen op de gelijkmaker. Johnny vindt de keeper op zijn weg en in de rebound is het Jeroen die zijn inzet ook gekeerd ziet worden. Hierdoor blijft het lang 1 - 0. Toch komt AJc op gelijke hoogte. Dom balverlies in de voorhoede van Dos wordt genadeloos afgestraft. Sander speelt de bal diep op Johnny, die met het nodige geluk wegdraait bij zijn directe tegenstander. In de zestien geeft hij de bal goed breed en Sven tikt de bal simpel binnen. 1 - 1. Met nog een kwartier te spelen lijkt Dos klaar voor de genadeklap. Helaas is het na de 1 - 1 wel gebeurd met de dadendrang van AJc en speelt het weer net zo slordig als in de beginfase. Uiteindelijk weet Dos weer op voorsprong te komen. Een wel heel makkelijk gegeven vrije bal wordt de zestien ingepompt en slecht weggewerkt. De invaller aan Dos-zijde zet Marijn simpel weg en puntert de bal in het doel. 2 - 1. AJc komt deze klap niet meer te boven. Direct na de 2 - 1 heeft AJc nog geluk dat de ingevallen spits de bal 1 op 1 met Koen in het zijnet schiet, maar 5 minuten later is het wel raak. Johnny verspeelt voorin de bal en Dos speelt direct naar voren. De 2 tegen 1 situatie wordt goed uitgespeeld. 3 - 1. Niet veel later fluit de scheidsrechter voor het einde.
Al met al een nederlaag die misschien voorkomen had kunnen worden qua kansen verhoudingen, maar waar AJc in de eerdere wedstrijden steevast het nodige geluk had, ontbrak het op deze natte zondag. Volgende week komt Glanerbrug op bezoek. Tot dan.

09e minuut 1 - 0 Ruud Roelofsen
72e minuut 1 - 1 Sven Peereboom
85e minuut 2 - 1 Niel Wenneger
88e minuut 3 - 1 Jamal Said

 

 

Vaassen - AJc'96 1 - 6 (0 - 0)

Opstelling:
Doel: Koen Brinkman
Verdediging: Jord Peereboom, Luuk Adolfsen, Marijn Winkelhuis en Rob Teders
Middenveld: Laurens Huitink, Johnny Khanou, Robbert Weegerink en Sven Peereboom (80. Marco van Veen)
Aanval: Niek Smudde en Rob Olde Keizer (55. Jeroen Kamphuis)

AJc is bezig aan een sterke serie. Er werd nog geen wedstrijd verloren. In en tegen Vaassen moest AJc proberen deze lijn door te trekken. AJc kampt nog altijd met de naweeën van geschorste en geblesseerde spelers. Zo waren Nick V., Nick E. en Sander nog niet inzetbaar. Onder een prachtige najaarszon kon AJc op jacht naar de drie punten.
Vaassen was in de beginfase de betere ploeg en kon al na een paar minuten op voorsprong komen. Een schot uit een laag voorgezette corner werd door Koen over het doel getikt. Niet veel later krijgt Vaassen haar tweede kans. De rechtsbuiten komt goed door en zijn voorzet blijft op de vijf meter liggen. Koen kan de inzet nog net keren met de voet. Vaassen is in de beginfase de betere ploeg en AJc heeft moeite om de bal in de ploeg te houden. Na een kwartier krijgt Vaassen weer een goede mogelijkheid. Een cornerbal wordt weggekopt en opnieuw ingebracht. De bal blijft wederom liggen voor een speler van Vaassen, maar ook hij weet het net niet te vinden. Na een half uur komt ook AJc meer in het spel en ontstaat er een leuke wedstrijd met kansen aan beide zijden. Sven schiet een bal hoog over en een schot van Robbert wordt geblokt, waarna de bal bij Niek terecht komt. Hij wil de bal in de lange hoek plaatsen, maar de keeper weet de inzet te keren. Ook Johnny komt nog een keer goed door, maar ook zijn inzet is te slap om de keeper te verontrusten. Aan de andere kant krijgt ook Vaassen nog een grote mogelijkheid. Een bal vanaf rechts wordt goed voor gegeven, maar de geheel vrijstaande spits van Vaassen blijkt geen kopper te zijn en de bal verdwijnt voorlangs. Ruststand 0 - 0.
In de tweede helft komt AJc al snel op voorsprong. Niek speelt kinderlijk eenvoudig een verdediger van Vaassen uit en schiet de bal in de lange hoek. 0 - 1. AJc speelt de tweede helft een stuk beter en Vaassen komt er niet meer aan te pas. Tussen de 60e en 75e minuut vallen er doelpunten als rijpe appelen van een boom. Nadat Johnny eerst nog faalt om de 0 - 2 te maken is het even daarna wel raak. Oog in oog met de keeper blijft hij uiterst kalm. 0 - 2. Niet veel later lijkt Johnny AJc naar de overwinning te koppen. Een indraaiende vrije bal van Niek wordt goed verlengd met het hoofd en de bal belandt in de lange hoek. 0 - 3. De wedstrijd lijkt gespeeld, maar Vaassen komt nog 1 keer terug. Luuk verliest de bal op het middenveld en de ingevallen spits van Vaassen kan op randje buitenspel alleen op Koen af. Hij maakt geen fout. 1 - 3. Vaassen wil nog een keer aanzetten, maar binnen een paar minuten na de 1 - 3 maakt AJc het definitief af. Een vrije bal van Robbert wordt door Laurens goed gecontroleerd op de borst en hij kan de bal simpel binnentikken. 1 - 4. Hierna duurt het even tot het volgende doelpunt valt. Een goede corner van Niek wordt eerst nog half geraakt door Jeroen, maar omdat de bal voor zijn voeten blijft liggen kan hij wel het laatste tikje geven. 1 - 5. Het verzet van Vaassen is hierdoor helemaal gebroken en Vaassen heeft dan ook nog de pech dat het met 10 man verder moet. De aanvoerder van Vaasen schiet de bal weg, nadat er gefloten is en ontvangt hiervoor zijn tweede gele kaart. AJc gelooft het verder wel en speelt het duel simpel uit. In de slotfase wordt het zelfs nog 1 - 6. Een snelle ingooi van Niek, wordt door Marijn op waarde geschat en hij bepaalt hiermee de eindstand.
Een goede uitslag die met name in de tweede helft gestalte kreeg met af en toe goed voetbal. Volgende week komt Markelo op bezoek en AJc zal dan weer vanaf nul moeten beginnen om de drie punten in Losser te houden.

50e minuut 0 - 1 Niek Smudde
59e minuut 0 - 2 Johnny Khanou
61e minuut 0 - 3 Johnny Khanou
65e minuut 1 - 3 Dave Bijsterbosch
67e minuut 1 - 4 Laurens Huitink
75e minuut 1 - 5 Jeroen Kamphuis
88e minuut 1 - 6 Marijn Winkelhuis

AJc'96 - De Zweef 2 - 1 (1 - 1)

Opstelling:
Doel: Koen Brinkman
Verdediging: Jord Peereboom, Luuk Adolfsen (72. Marco van Veen), Marijn Winkelhuis en Rob Teders
Middenveld: Jeroen Kamphuis, Nick Ensink op Reimer (67. Laurens Huitink), Robbert Weegerink en Sven Peereboom
Aanval: Niek Smudde en Johnny Khanou

Na het toch wel teleurstellende gelijke spel vorige week tegen Twenthe en de zware nederlaag doordeweeks tegen Rigtersbleek was het zaak om thuis tegen De Zweef de draad weer op te pakken. Onder zeer goede omstandigheden stonden beide ploegen om half drie aan de aftrap.
In de beginfase was het voor beide ploegen aftasten. Omdat beide ploegen snel balverlies leden golfde het spel op en neer. Echte kansen waren er in die beginfase niet. AJc was, net als De Zweef, met name gevaarlijke bij spelhervattingen, ondanks dat hieruit deze middag niet gescoord werd. Na een half uur komt AJc op achterstand. Een lange bal komt terecht bij de linksvoor en zijn voorzet is te scherp voor de inlopende spitsen. Omdat Rob geduwd zou hebben belandt de bal op de stip. De penalty wordt onberispelijk binnen geschoten. 0 - 1. AJc is even van slag, maar komt al vrij snel op gelijke hoogte. Een lange bal wordt gemist door een verdediger en Johnny kan hierdoor alleen op het doel af. Hij omspeelt de keeper en schiet de bal in het lege doel. 1 - 1. De volgende kans is voor De Zweef. Een indraaiende corner wordt goed ingekopt, maar gelukkig voor AJc gaat de bal voorlangs. Aan de andere kant krijgt ook AJc nog enkele mogelijkheden. Sven schiet de bal over het doel en een voorzet van Johnny wordt net op tijd weggekopt, voordat Niek de bal kan binnen koppen. Voor de rust weten beide ploegen niet meer te scoren. Ruststand 1 - 1.
In de tweede helft is De Zweef de bovenliggende partij. De ploeg is veelvuldig in balbezit en probeert AJc onder druk te zetten. Toch is het AJc dat op voorsprong komt. Robbert stuurt Niek de diepte in en zijn voorzet is precies op maat, zodat Johnny de 2 - 1 kan binnenkoppen. Na de voorsprong laat AJc zich gewillig inzakken en laat het De Zweef het spel maken. Omdat het bij De Zweef allemaal in een te laag tempo gebeurd houdt AJc redelijk simpel stand. Toch zijn er aan beide zijden nog genoeg kansen om te scoren. AJc komt er een aantal keren gevaarlijk uit. Zo legt Niek de bal nog een keer goed breed op Johnny, die net niet goed genoeg uitkomt met zijn passen en even later krijgt Johnny de bal net niet goed mee en kan de keeper e bal onderscheppen. Ook de ver voor het doel spelende keeper maakt een aantal counters vakkundig onschadelijk. Ook De Zweef krijgt nog een aantal goede mogelijkheden. Eerst tikt Koen een vrije bal goed over het doel en uit de hieruit ontstane corner lijkt een verdediger van De Zweef de gelijkmaker binnen te koppen. Gelukkig voor AJc staat Marijn nog op de doellijn om de bal weg te koppen. Niet veel later valt de grootste kans te noteren voor De Zweef. De buitenspelval hapert en de spits van De Zweef kan alleen op het doel af. Koen komt echter goed uit zijn doel en de spits plaatst de bal net aan de verkeerde kant van de paal. Na ruim 5 minuten blessuretijd fluit de scheidsrechter voor het laatst en kan AJc weer 3 punten aan het totaal toevoegen.
AJc handhaaft zich in de tweede klasse tot nu toe op een goede wijze en mag volgende week weer proberen om de drie punten mee te nemen naar Losser. Tegenstander is dan Vaassen.

32e minuut 0 - 1 John Damman
35e minuut 1 - 1 Johnny Khanou
54e minuut 2 - 1 Johnny Khanou

Twenthe Goor - AJc'96 1 - 1 (0 - 1)

Opstelling:
Doel: Koen Brinkman
Verdediging: Jord Peereboom, Luuk Adolfsen, Marijn Winkelhuis en Rob Teders
Middenveld: Jeroen Kamphuis, Nick Ensink op Reimer (85. Ruben Meekhof), Sven Peereboom (72. Jasper Bouwman) en Erik Schulenborg (62. Marco van Veen)
Aanval: Niek Smudde en Johnny Khanou

Drie gespeeld, negen punten. AJc is de competitie goed begonnen en moest in Goor tegen Twenthe proberen om ook na 4 wedstrijden de volle buit te behouden. Zonder Sander en Robbert (geschorst), Laurens (werk) en Nick V. (herstellende) trad AJc in een enigszins gewijzigde opstelling aan op het kunstgras in Goor.
In de eerste helft was er weinig aan de hand. AJc dicteerde het spelbeeld en Twenthe liet zich ver inzakken. Omdat het tempo te laag lag op het nogal trage kunstgras wist Twenthe redelijk eenvoudig op de been te blijven. Ook al omdat er een aantal spelers van AJc een snipperdag hadden genomen. Hierdoor werd het er ook niet gemakkelijker op. Toch creëerde AJc haarzelf wel een aantal kansen. De eerste was er voor Johnny. Na vijf minuten belandt er een voorzet precies op het hoofd bij Johnny. Helemaal vrij bij de tweede paal kopt hij precies in de handen van de keeper. Niet veel later krijgt Johnny weer een kopkans. Dit keer komt hij net iets te kort en de bal verdwijnt naast het doel. Twenthe komt er het eerste half uur niet aan en AJc probeert zorgvuldig op zoek te gaan naar de openingstreffer. Na ruim een half uur spelen komt AJc op voorsprong. Een ietwat makkelijk gegeven vrije bal wordt door Marijn langs de muur geschoten en verdwijnt in het doel. 0 - 1. Na dit doelpunt zakt AJc nog verder weg en komt ook Twenthe een aantal keren over de middenlijn. Vooral over de rechterkant is het een aantal malen gevaarlijk en komt AJc een paar keer goed weg, omdat de eindpass onzorgvuldig is. 10 Een paar minuten voor rust krijgt AJc nog een goede kans, nadat Sven zichzelf goed vrijspeelt. Hij neemt echter te weinig tijd en schiet de bal te gehaast op doel. Vlak voor rust komt AJc nog een keer goed weg, nadat de spits van Twenthe een vrije bal snoeihard op de bovenkant van de lat plaatst. Zo gaat AJc met een 0 - 1 voorsprong de rust in.
In de tweede helft zijn de rollen omgedraaid. Twenthe speelt vele malen agressiever en overloopt het middenveld van AJc keer op keer. Omdat ook de voorwaartsen de wandelschoenen hadden aangetrokken was het wachten op de gelijkmaker. Een aantal keren is Twenthe er dan ook dichtbij, maar de lat, goed keeperswerk en geluk aan AJc-zijde zorgen ervoor dat het lang 0 - 1 blijft. AJc zet hier helemaal niets tegenover en als er al ballen voorin komen dan zijn ze in sneltrein tempo weer terug. Twintig minuten voor tijd krijgt dan Twenthe loon naar werken. Een voorzet vanaf rechts wordt slecht verwerkt en opnieuw ingebracht. De bal blijft precies voor de voeten liggen van de spits van Twenthe, die de bal hoog in het doel jaagt. 1 - 1. Twenthe gelooft hierdoor in een beter resultaat en zet nog een keer aan voor de, op dat moment verdiende, overwinning. Er wordt echter niet meer gescoord. AJc blijft met het nodige kunst- en vliegwerk op de been en mag achteraf blij zijn met een punt. Op basis van de eerste helft had er eigenlijk gewoon gewonnen moeten worden, maar het uiteindelijke punt was deze zondag het maximaal haalbare.
Al met al is AJc met 10 punten uit 4 wedstrijden de competitie goed begonnen. A.s. zondag komt een, voor AJc, onbekende tegenstander op bezoek. Op het Hannekerveld mag AJc tegen De Zweef uit Nijverdal proberen om de ongeslagen status te behouden. Tot dan.32e minuut 0 - 1 Marijn Winkelhuis
71e minuut 1 - 1

 AJc'96 - TVC'28 2 - 1 (1 - 1)

Opstelling:
Doel: Koen Brinkman
Verdediging: Jord Peereboom, Luuk Adolfsen, Marijn Winkelhuis en Rob Teders
Middenveld: Laurens Huitink, Jeroen Kamphuis, Robbert Weegerink en Sven Peereboom (68. Marco van Veen)
Aanval: Niek Smudde en Johnny Khanou

De tweede thuiswedstrijd van het seizoen kwam TVC uit Tubbergen op bezoek. AJc heeft na twee wedstrijden nog de volle buit en hoopt om deze lijn zo lang mogelijk door te trekken. TVC en AJc streden afgelopen seizoen lang voor de tweede plek in de derde klasse. AJc wist uiteindelijk 2e te worden en zodoende directe promotie af te dwingen. TVC wist uiteindelijk via de nacompetitie promotie veilig te stellen. Wedstrijden tussen beide ploegen levert vaak genoeg spektakel op en ook vandaag was er weer genoeg stof om over na te praten.
AJc begon goed aan het duel. TVC liet zich inzakken en AJc was veelvuldig in balbezit. Omdat beide ploegen in een niet al te hoog tempo speelden ontstonden er aan beide kanten weinig kansen. Na een klein half uur was het wel meteen raak, nadat Marijn een cornerbal nam. De inzet van Robbert kon eerst nog gekeerd worden door de keeper, maar de bal viel precies voor de voeten van Johnny. 1 - 0. Lang kan AJc niet genieten van deze voorsprong. Een wel heel makkelijk gegeven vrije schop wordt langs de muur geschoten en verdwijnt in het doel. 1 - 1. Omdat beide ploegen niet bij machte zijn om gaten te vinden in de defensie van de tegenstander blijft het tot aan de rust gelijk.
In de tweede helft wordt het spelbeeld er niet veel beter op en gebeurd er in eerste instantie weinig, maar na ruim een kwartier leeft de wedstrijd plotseling weer op. Robbert deelt aan de zijkant een schouderduw uit, waarna er wat tumult ontstaat. Volgens de scheidsrechter deelde Robbert hierin een tik uit en kon hierdoor met rood vroegtijdig de kleedkamer opzoeken. Met 10 tegen 11 was het TVC dat logischerwijs het overwicht kreeg. Toch was het AJc dat op voorsprong kwam. Een bal valt net in de zestien voor de voet van Johnny, die de bal prachtig in het doel schiet. 2 - 1. Hierna wordt Sven gewisseld voor "good old" Marco en laat AJc zich gewillig inzakken en mag TVC het spel gaan maken. AJc houdt het speelveld klein en probeert via de counter toe te slaan. AJc komt niet echt in de problemen. TVC is eigenlijk alleen nog gevaarlijk via cornerballen en krijgt hiermee nog 2 goede mogelijkheden. Eerst weet Koen een goed gekopte bal over het doel te tikken en even later staat Marijn precies op de goede plek om de bal van de lijn te halen. Hierdoor behoudt AJc haar voorsprong en lijkt TVC het geloof in een goed resultaat een klein beetje te verliezen. AJc krijgt de laatste 10 minuten nog de beste kansen om de wedstrijd definitief te beslissen. Jord en Laurens weten echter in kansrijke positie de bal niet in het doel te krijgen. Hierdoor blijft het tot het eind toe wel spannend. Waar de scheidrechter de hele wedstrijd nadrukkelijk aanwezig was en strooide met kaarten vond hij het na een paar minuten blessuretijd wel goed. Hier had gezien de tweede helft een aantal extra minuten ook niet misstaan.
Al met al weer een overwinning en AJc start hierdoor net als het vorige seizoen met 3 overwinningen op rij. Volgende week moet de ploeg op bezoek bij Twenthe Goor. Wij hopen op jullie steun.

27e minuut 1 - 0 Johnny Khanou
31e minuut 1 - 1
63e minuut 2 - 1 Johnny Khanou

 

Schalkhaar - AJc'96 2 - 4 (0 - 3)

Opstelling:
Doel: Koen Brinkman
Verdediging: Laurens Huitink, Luuk Adolfsen, Marijn Winkelhuis en Rob Teders
Middenveld: Sven Peereboom, Nick Ensink op Reimer (85. Erik Schulenberg), Robbert Weegerink (78. Jord Peereboom) en Sander van der Meer
Aanval: Niek Smudde en Johnny Khanou

Na de overwinning van vorige week moest AJc aantreden in en tegen Schalkhaar. Schalkhaar was de competitie ook begonnen met een overwinning. In de regen probeerden beide ploegen om de overwinning in de eerste speelronde een goed vervolg te geven.
AJc startte net als vorige week behoudend aan het duel. Het liet de tegenstander het spel maken en kwam er dan gevaarlijk uit. Na ruim 10 minuten had dit al succes. Een indraaiende corner wordt slecht verwerkt en Johnny kan de bal simpel binnenkoppen. 0 - 1. Niet veel later valt de volgende treffer. Wederom een dood spelmoment en wederom krijgt Schalkaar de bal niet goed weg. Niek is het, die de bal het laatste zetje geeft. 0 - 2. Schalkhaar probeert zich te herpakken, maar na ruim 20 minuten valt ook al de 0 - 3. Een vrije bal van Niek wordt scherp ingedraaid en nadat de bal 2 keer is geblokt is het Sander die de bal uiteindelijk in het doel schiet. AJc speelt zeker niet beter dan Schalkhaar, maar krijgt de doelpunten in de schoot geworpen. Na precies een half uur spelen moet het eigenlijk al 0 - 4 worden. Sander kan alleen op de doelman af, omspeelt hem goed, maar komt blijkbaar net iets teveel aan de zijkant en schiet de bal in het zijnet. Na een half uur komt ook Schalkhaar een aantal keren voor het doel van Koen. Het spel gaat op en neer, omdat beide ploegen moeite hebben om in de organisatie te blijven voetballen. Toch lukt het Schalhaar niet om kansen te creëren. Behoudens een aantal vrije ballen en een enkele cornerbal kunnen ze niet gevaarlijk worden. Ruststand 0 - 3.
In de tweede helft probeert Schalhaar terug in de wedstrijd te komen door een vroeg doelpunt te scoren. De eerste goede kans is echter voor AJc. Sander kan wederom alleen op het doel af, maar dit keer schiet hij recht op de doelman. Doordat AJc vergeet om de wedstrijd helemaal af te maken, blijft Schalkhaar geloven in een beter resultaat. 20 minuten voor tijd weet het dan ook te scoren. Een vrije bal bij de tweede paal wordt goed terug gekopt en een speler van Schalkhaar kan ongehinderd de 1 - 3 aantekenen. Schalkhaar gelooft er dan nog in, maar niet veel later is het Johnny die alleen op de doelman af kan en de bal beheerst binnen schiet. 1 - 4. Er lijkt niets aan de hand en AJc kan de wedstrijd rustig uitspelen. Toch maakt het zichzelf nog moeilijk. Sander tikt een middenvelder van Schalhaar wel heel opzichtig aan en moet met rood van het veld. Hierna speelt Schalkhaar alles of niets en zet het AJc behoorlijk onder druk. 5 minuten voor tijd weten ze de 2 - 4 aan te tekenen. Een speler van Schalhaar speelt zichzelf knap vrij en krult de bal van zestien meter in de kruising. Schalkhaar zet hierna nog wel aan, maar weet niet meer te scoren. Na 4 minuten blessuretijd vindt de scheidsrechter het welletjes en fluit af.
A.s. Zondag moet AJc het thuis opnemen tegen een oude bekende. TVC uit Tubbergen komt dan namelijk op bezoek. Tot dan.

12e minuut 0 - 1 Johnny Khanou
17e minuut 0 - 2 Niek Smudde
21e minuut 0 - 3 Sander van der Meer
73e minuut 1 - 3 Kevin Manenschijn
77e minuut 1 - 4 Johnny Khanou
86e minuut 2 - 4 Koen Klosters

 ajc'96  -  wijhe   3-1

Opstelling:


Doel: Dion Maartens
Verdediging: Jord Peereboom (72. Laurens Huitink), Luuk Adolfsen, Marijn Winkelhuis en Rob Tedes
Middenveld: Sven Peereboom (60. Jasper Bouwman), Nick Ensink op Reimer, Robbert Weegerink (82. Rob Olde Keizer) en Sander van der Meer
Aanval: Niek Smudde en Johnny Khanou

Na een aantal oefen- en bekerwedstrijden was het dan zover en kon er eindelijk begonnen worden met de competitie. Tegenstander Wijhe is een totale onbekende, dus kon er op voorhand weinig zinnigs gezegd worden over de sterkte van de ploeg. Met nieuwkomers Sander en Rob T. in de basis kon de strijd om de punten beginnen.
Wijhe startte het duel goed en liet de bal goed rondgaan. Vooral de driehoek op het middenveld en de drie voorwaartsen bewegen veel en men weet elkaar goed te vinden. Tot grote kansen leidt dit niet. AJc heeft moeite om in de duels te komen, omdat het feitelijk 1 man tekort komt op het middenveld. Het veld is vrij breed en van achteruit wordt er te laat doorgestapt. Wijhe combineert er rustig op los en komt naar ruim een kwartier verdient op voorsprong. Jord laat zich binnendoor verassen en de linkerspits van Wijhe komt hierdoor oog in oog met Dion. Met een mooi lobje, waar Dion net niet de hand voldoende achterkrijgt, komt Wijhe op een 0 - 1 voorsprong. Hierna gaat AJc wat feller spelen, toch blijft het moeite houden met de tegenstander. Kansen komen er wel. Robbert speelt zich knap vrij en schiet de bal goed in. De keeper weet de inzet echter tot corner te verwerken. Na een half uur krijgt AJc de uitgelezen mogelijkheid om op gelijke hoogte te komen. Een cornerbal belandt op de hand van een speler van Wijhe en de scheidsrechter legt de bal op de stip. De anders zeer koelbloedige Niek schiet de bal niet goed in en de keeper van Wijhe keert de inzet met de voet. Ruststand 0 - 1.
In de tweede helft pakt AJc het wat energieker aan. Robbert, Nick en Johnny spelen op het middenveld man op man en Wijhe komt er in de tweede helft niet meer aan te pas. Al gauw komt AJc op gelijke hoogte. Johnny krijgt de bal zeer gelukkig mee na een mistrap van 1 van de verdedigers. Johnny levert een goede voorzet af, die door Niek kan worden binnen getikt. 1 - 1. AJc neemt het heft in handen en komt dan ook verdient op een 2 - 1 voorsprong. Een verre ingooi van Jord komt voor de voeten van Sander, die goed wegdraait en de bal simpel binnen kan tikken. AJc geeft achterin weinig meer weg en de paar hoge ballen voor de pot worden vakkundig weggewerkt. 10 minuten voor tijd valt dan de beslissing. Een goede pass van Laurens bereikt Sander die, na een goede aanname, voor zijn verdediger kruipt. Deze kan niets anders doen dan Sander neer te leggen. Sander neemt de penalty zelf en hij faalt niet. 3 - 1. AJc krijgt nog een aantal goede mogelijkheden, maar weet niet meer te scoren. Na een tiental minuten blessuretijd vindt de scheidsrechter het mooi geweest en zijn de eerste drie punten binnen voor AJc.
A.s. dinsdag mag AJc de laatste 8 minuten uitspelen tegen Juliana voor de beker en volgende week zondag wacht de eerste uitwedstrijd. AJc gaat dan op bezoek bij Schalkhaar.

16e minuut 0 - 1 Marijn de Graaf
49e minuut 1 - 1 Niek Smudde
58e minuut 2 - 1 Sander van der Meer
76e minuut 3 - 1 Sander van der Meer (pen.)

 

 

 

 

ATC is in de laatste competitiewedstrijd tegen een ruime nederlaag aangelopen. In een wedstrijd om de bekende keizers baard speelden AJC en ATC vrijuit en de kansen regen zich aaneen. Qua kansen deden de ploegen niet voor elkaar onder, alleen het vizier van de Lossernaren stond duidelijk wat beter afgesteld, wat resulteerde in een 6-2 eindstand.
De wedstrijd begon met enige vertraging. De aangewezen scheidsrechter stond op de autobaan vast in de file die veroorzaakt werd door het vertrek van de spelersbus van FC Twente richting Amsterdam. Een lid van AJC nam de honneurs waar, maar moest wel eerst naar huis om kleding op te halen. Vervolgens bleek bij het betreden van het veld ook de kleding te veel op elkaar te lijken en moest de thuisploeg andere shirts aan, omdat ATC de reserveshirts vergeten was. Heb ik dit verhaal niet eerder gehoord?

Trainer John van Miert, die zijn laatste wedstrijd voor ATC coachte, had een aantal wijzigingen in de opstelling doorgevoerd. De spelers die doorgaans wat minder spelen kregen nu speeltijd toebedeeld.
De wedstrijd ging in volle vaart van start. Na 10 minuten stond het al 1-1. Eerst tikte Sven Peereboom van dichtbij binnen, nadat de achterhoede van ATC flink te kijk was gezet: 1-0. Vlak daarna bracht Rob Damveld vanaf de elf meterstip zijn ploeg weer langszij: 1-1. De strafschop was toegekend, nadat een schot van Glenn Ross met de hand was gekeerd.
De ploegen waren in die fase aan elkaar gewaagd, maar gaandeweg de eerste helft trok AJC het initiatief meer naar zich toe. AJC heeft op het middenveld en in de voorhoede een aantal handige en snelle jongens en de verdedigers hadden hier hun handen vol aan. AJC kreeg op dat moment de kansen en uiteindelijk ook de doelpunten. In de 27e minuut verricht Sander Nijlant een geweldige redding, maar het bleek uitstel van executie. De hoekschop die er op volgde werd door Ruben Meekhof binnen gekopt: 2-1. Van ATC-zijde stond men erbij en keek ernaar.
Voor rust lag de bal nog twee keer in het netje en beide keren gebeurde dat middels een kopbal. Eerst kopte Niek Smudde raak, 3-1, en twee minuten deed Ruben Meekhof het nog eens dunnetjes over: 4-1. Zo leek de wedstrijd bij rust al gespeeld.

In de tweede helft begon ATC heel sterk. Tussen de 53e en 73e minuut noteerde uw verslaggever maar liefst tien kansen/doelpogingen van ATC en slechts één van AJC. Het mag dan ook een groot wonder heten dat na 73 minuten het scorebord nog steeds 4-1 aangaf. Rob Damveld kopt eerst uit een vrije trap van Niels Knoef op de lat. Een minuut later kan Jasper van den Brink vanaf de middenlijn alleen op de doelman af, maar hij ziet de doelman redden. Vervolgens komt Glenn Ross een teenlengte te kort bij een voorzet van Jasper. En daarna komen nog twee schoten van Niels Knoef, vier doelpogingen van Jasper van de Brink en een kans voor Amanuel Tunc.
Achteraf vragen de ATC'ers zich af wat er gebeurd zou zijn als zij uit die tien kansen wel één keer of vaker gescoord zouden hebben. Maar ja, wij Tukkers zeggen: "achteraf kijk je een koe in de kont."
In de 74e minuut staan aan de zijkant van het veld jeugdspelers van AJC klaar voor een erehaag voor hun afscheid nemende aanvoerder Marijn Winkelhuis. Nog één keer gaat hij mee naar voren en het lijkt wel afgesproken werk: met een diepe buiging gaan de ATC-ers aan de kant en voor hij er erg in heeft staat Marijn alleen voor Sander Nijlant en beheerst zet hij de 5-1 op het bord. Leuk voor hem, maar vanuit ATC-oogpunt ongelooflijk.
In de resterende minuten scoren beide ploegen nog één keer: eerst Amanuel Tunc voor ATC en vervolgens Jeroen Kamphuis voor AJC en zo staat de 6-2 eindstand op het bord.

Door deze uitslag eindigt ATC dit seizoen op de 10e plaats. Bij een overwinning waren we zelfs 6e geweest, zo dicht zit het bij elkaar. Een kniesoor die daar op let. Na een hele moeizame eerste helft van de competitie kan ATC er gewoon trots op zijn dat de ploeg zich vorige week al veilig heeft gespeeld. Over een paar jaar vraagt niemand meer naar de eindklassering. Voor de jonge ploeg van John van Miert was dit op dit moment het hoogst haalbare.
DOS '19 en Schalkhaar gaan in de nacompetitie proberen het tweede klasserschap veilig te stellen. AGOVV, de Zweef en TVC gaan in de nacompetitie voor een plek in de eerste klasse.

 

 

 

Na een redelijk goede voorbereiding begon de competitie voor AJc'96 met de thuiswedstrijd tegen WVC uit Winterswijk. Beide ploegen begonnen afwachtend aan de wedstrijd en het duurde ook enige tijd voordat de eerste kansen genoteerd konden worden. Na wat speldenprikjes over en weer viel na een kleine 30 minuten spelen de 1-0 voor AJc'96. Sander van der Meer stuurde Joerie Klein Robbenhaar de diepte in en de voorzet van Joeri werd door Nick Voogtsgeerd op knappe wijze, via de onderkant van de lat, ingeschoten.
Na het doelpunt werd WVC wat sterker en 5 minuten voor rust werd de stand weer recht getrokken. De spits kon op 11 meter van het doel de bal aannemen en deze rustig terug leggen. In eerste instantie wist Koen Brinkman nog redding te brengen, maar de rebound was een makkelijke prooi voor de middenvelder van WVC.

In de 2de helft werd AJc'96 steeds sterker en kreeg het ook steeds meer kansen om op voorsprong te komen. Rob Teders schoot echter over en een schot van Nick Voogtsgeerd belande op de paal. Uiteindelijk zette Gijs Kattenpoel Oude Heerink op de verdiende voorsprong. Na wederom een goede actie van Sander schoot Gijs de bal prachtig in de verre hoek. WVC moest nu weer komen en AJc'96 kreeg daardoor veel ruimte. De ruimte werd vaak goed gebruikt maar ondanks een aantal goede mogelijkheden werd de bevrijdende 3-1 niet gemaakt en kon WVC blijven hopen op een punt. Echte mogelijkheden kregen ze daar niet voor en na een kleine 95 minuten floot de prima leidende scheidsrechter voor het eindsignaal. Een prima start van het nieuwe seizoen en op basis van de 2de helft een meer dan verdiende overwinning die eigenlijk wel hoger had moeten uitvallen.

 

Na een redelijk goede voorbereiding begon de competitie voor AJc'96 met de thuiswedstrijd tegen WVC uit Winterswijk. Beide ploegen begonnen afwachtend aan de wedstrijd en het duurde ook enige tijd voordat de eerste kansen genoteerd konden worden. Na wat speldenprikjes over en weer viel na een kleine 30 minuten spelen de 1-0 voor AJc'96. Sander van der Meer stuurde Joerie Klein Robbenhaar de diepte in en de voorzet van Joeri werd door Nick Voogtsgeerd op knappe wijze, via de onderkant van de lat, ingeschoten.
Na het doelpunt werd WVC wat sterker en 5 minuten voor rust werd de stand weer recht getrokken. De spits kon op 11 meter van het doel de bal aannemen en deze rustig terug leggen. In eerste instantie wist Koen Brinkman nog redding te brengen, maar de rebound was een makkelijke prooi voor de middenvelder van WVC.

In de 2de helft werd AJc'96 steeds sterker en kreeg het ook steeds meer kansen om op voorsprong te komen. Rob Teders schoot echter over en een schot van Nick Voogtsgeerd belande op de paal. Uiteindelijk zette Gijs Kattenpoel Oude Heerink op de verdiende voorsprong. Na wederom een goede actie van Sander schoot Gijs de bal prachtig in de verre hoek. WVC moest nu weer komen en AJc'96 kreeg daardoor veel ruimte. De ruimte werd vaak goed gebruikt maar ondanks een aantal goede mogelijkheden werd de bevrijdende 3-1 niet gemaakt en kon WVC blijven hopen op een punt. Echte mogelijkheden kregen ze daar niet voor en na een kleine 95 minuten floot de prima leidende scheidsrechter voor het eindsignaal. Een prima start van het nieuwe seizoen en op basis van de 2de helft een meer dan verdiende overwinning die eigenlijk wel hoger had moeten uitvallen.

 

Na een redelijk goede voorbereiding begon de competitie voor AJc'96 met de thuiswedstrijd tegen WVC uit Winterswijk. Beide ploegen begonnen afwachtend aan de wedstrijd en het duurde ook enige tijd voordat de eerste kansen genoteerd konden worden. Na wat speldenprikjes over en weer viel na een kleine 30 minuten spelen de 1-0 voor AJc'96. Sander van der Meer stuurde Joerie Klein Robbenhaar de diepte in en de voorzet van Joeri werd door Nick Voogtsgeerd op knappe wijze, via de onderkant van de lat, ingeschoten.
Na het doelpunt werd WVC wat sterker en 5 minuten voor rust werd de stand weer recht getrokken. De spits kon op 11 meter van het doel de bal aannemen en deze rustig terug leggen. In eerste instantie wist Koen Brinkman nog redding te brengen, maar de rebound was een makkelijke prooi voor de middenvelder van WVC.

In de 2de helft werd AJc'96 steeds sterker en kreeg het ook steeds meer kansen om op voorsprong te komen. Rob Teders schoot echter over en een schot van Nick Voogtsgeerd belande op de paal. Uiteindelijk zette Gijs Kattenpoel Oude Heerink op de verdiende voorsprong. Na wederom een goede actie van Sander schoot Gijs de bal prachtig in de verre hoek. WVC moest nu weer komen en AJc'96 kreeg daardoor veel ruimte. De ruimte werd vaak goed gebruikt maar ondanks een aantal goede mogelijkheden werd de bevrijdende 3-1 niet gemaakt en kon WVC blijven hopen op een punt. Echte mogelijkheden kregen ze daar niet voor en na een kleine 95 minuten floot de prima leidende scheidsrechter voor het eindsignaal. Een prima start van het nieuwe seizoen en op basis van de 2de helft een meer dan verdiende overwinning die eigenlijk wel hoger had moeten uitvallen.

 

Na een redelijk goede voorbereiding begon de competitie voor AJc'96 met de thuiswedstrijd tegen WVC uit Winterswijk. Beide ploegen begonnen afwachtend aan de wedstrijd en het duurde ook enige tijd voordat de eerste kansen genoteerd konden worden. Na wat speldenprikjes over en weer viel na een kleine 30 minuten spelen de 1-0 voor AJc'96. Sander van der Meer stuurde Joerie Klein Robbenhaar de diepte in en de voorzet van Joeri werd door Nick Voogtsgeerd op knappe wijze, via de onderkant van de lat, ingeschoten.
Na het doelpunt werd WVC wat sterker en 5 minuten voor rust werd de stand weer recht getrokken. De spits kon op 11 meter van het doel de bal aannemen en deze rustig terug leggen. In eerste instantie wist Koen Brinkman nog redding te brengen, maar de rebound was een makkelijke prooi voor de middenvelder van WVC.

In de 2de helft werd AJc'96 steeds sterker en kreeg het ook steeds meer kansen om op voorsprong te komen. Rob Teders schoot echter over en een schot van Nick Voogtsgeerd belande op de paal. Uiteindelijk zette Gijs Kattenpoel Oude Heerink op de verdiende voorsprong. Na wederom een goede actie van Sander schoot Gijs de bal prachtig in de verre hoek. WVC moest nu weer komen en AJc'96 kreeg daardoor veel ruimte. De ruimte werd vaak goed gebruikt maar ondanks een aantal goede mogelijkheden werd de bevrijdende 3-1 niet gemaakt en kon WVC blijven hopen op een punt. Echte mogelijkheden kregen ze daar niet voor en na een kleine 95 minuten floot de prima leidende scheidsrechter voor het eindsignaal. Een prima start van het nieuwe seizoen en op basis van de 2de helft een meer dan verdiende overwinning die eigenlijk wel hoger had moeten uitvallen.

 

Na een redelijk goede voorbereiding begon de competitie voor AJc'96 met de thuiswedstrijd tegen WVC uit Winterswijk. Beide ploegen begonnen afwachtend aan de wedstrijd en het duurde ook enige tijd voordat de eerste kansen genoteerd konden worden. Na wat speldenprikjes over en weer viel na een kleine 30 minuten spelen de 1-0 voor AJc'96. Sander van der Meer stuurde Joerie Klein Robbenhaar de diepte in en de voorzet van Joeri werd door Nick Voogtsgeerd op knappe wijze, via de onderkant van de lat, ingeschoten.
Na het doelpunt werd WVC wat sterker en 5 minuten voor rust werd de stand weer recht getrokken. De spits kon op 11 meter van het doel de bal aannemen en deze rustig terug leggen. In eerste instantie wist Koen Brinkman nog redding te brengen, maar de rebound was een makkelijke prooi voor de middenvelder van WVC.

In de 2de helft werd AJc'96 steeds sterker en kreeg het ook steeds meer kansen om op voorsprong te komen. Rob Teders schoot echter over en een schot van Nick Voogtsgeerd belande op de paal. Uiteindelijk zette Gijs Kattenpoel Oude Heerink op de verdiende voorsprong. Na wederom een goede actie van Sander schoot Gijs de bal prachtig in de verre hoek. WVC moest nu weer komen en AJc'96 kreeg daardoor veel ruimte. De ruimte werd vaak goed gebruikt maar ondanks een aantal goede mogelijkheden werd de bevrijdende 3-1 niet gemaakt en kon WVC blijven hopen op een punt. Echte mogelijkheden kregen ze daar niet voor en na een kleine 95 minuten floot de prima leidende scheidsrechter voor het eindsignaal. Een prima start van het nieuwe seizoen en op basis van de 2de helft een meer dan verdiende overwinning die eigenlijk wel hoger had moeten uitvallen.

 

Na een redelijk goede voorbereiding begon de competitie voor AJc'96 met de thuiswedstrijd tegen WVC uit Winterswijk. Beide ploegen begonnen afwachtend aan de wedstrijd en het duurde ook enige tijd voordat de eerste kansen genoteerd konden worden. Na wat speldenprikjes over en weer viel na een kleine 30 minuten spelen de 1-0 voor AJc'96. Sander van der Meer stuurde Joerie Klein Robbenhaar de diepte in en de voorzet van Joeri werd door Nick Voogtsgeerd op knappe wijze, via de onderkant van de lat, ingeschoten.
Na het doelpunt werd WVC wat sterker en 5 minuten voor rust werd de stand weer recht getrokken. De spits kon op 11 meter van het doel de bal aannemen en deze rustig terug leggen. In eerste instantie wist Koen Brinkman nog redding te brengen, maar de rebound was een makkelijke prooi voor de middenvelder van WVC.

In de 2de helft werd AJc'96 steeds sterker en kreeg het ook steeds meer kansen om op voorsprong te komen. Rob Teders schoot echter over en een schot van Nick Voogtsgeerd belande op de paal. Uiteindelijk zette Gijs Kattenpoel Oude Heerink op de verdiende voorsprong. Na wederom een goede actie van Sander schoot Gijs de bal prachtig in de verre hoek. WVC moest nu weer komen en AJc'96 kreeg daardoor veel ruimte. De ruimte werd vaak goed gebruikt maar ondanks een aantal goede mogelijkheden werd de bevrijdende 3-1 niet gemaakt en kon WVC blijven hopen op een punt. Echte mogelijkheden kregen ze daar niet voor en na een kleine 95 minuten floot de prima leidende scheidsrechter voor het eindsignaal. Een prima start van het nieuwe seizoen en op basis van de 2de helft een meer dan verdiende overwinning die eigenlijk wel hoger had moeten uitvallen.

 

AJc'96 haalde op deze zonnige zondag een zwaar bevochten overwinning op koploper Tubantia. De thuisploeg kreeg voor de wedstrijd een kleine domper te verwerken doordat Sander van der Meer te ziek was om spelen. En Laurens Huitink was afwezig vanwege de geboorte van zijn zoon.

De wedstrijd begon van beide kanten redelijk afwachtend en erg veel viel er niet te genieten voor de supporters in de 1ste helft. Kansen waren er voor beide teams nauwelijks. Voor AJc'96 waren het vooral een aantal schoten in de 16 meter van Tubantia die vaak geblokt werden en toen de bal wel doorkwam was het Rob Teders die op de paal schoot. Aan de andere kant stond ook Koen Brinkman zijn mannetje op het moment dat het gevaarlijk dreigde te worden en zodoende werd er gerust met 0-0 op het scorebord. 

In de tweede helft werd AJc'96 langzaam wat sterker. Niek Smudde komt een teenlengte te kort om een goede voorzet van Joeri Klein Robbenhaar tot doelpunt te promoveren. Als Johnny Khanou voor Luuk Adolfsen in het veld komt, is er ook meteen wat meer dreiging naar voren. De 1-0 valt uiteindelijk uit een penalty. Nadat Niek Nick Vootsgeerd de diepte in stuurt wordt Nick onreglementair gestopt binnen de beruchte lijnen. Waar normaal rood staat voor het neerhalen van een doorgebroken speler spaart de leidsman de linksback door hem enkel de gele kaart te tonen. Voor Bart de Jong is het een koud kunstje om vanaf de stip AJc'96 op voorsprong te zetten. Als daarna de linksback Jord Pereboom daarna onderuit schopt en zijn tweede gele kaart krijgt lijkt de wedstrijd gespeeld. Echter heeft de leidsman niet in de gaten dat het zijn tweede gele kaart is. Na 5 minuten verder spelen komt hij er toch achter en hersteld hij onder hevige protesten van Tubantia zijn fout. In de laatste 5 minuten probeert Tubantia met hoge ballen voor de goal gevaar te stichten, maar Koen is wederom heer en meester in zijn eigen strafschopgebied en na 6 minuten extra speeltijd fluit de scheidsrechter voor het laatst deze middag.

In een gelijk opgaande wedstrijd is het AJc'96 dat aan het langste eind trekt. Volgende week wacht de lastige uitwedstrijd naar Dieze West, dat deze zondag met 3-2 verloor van PH uit Almelo. Na 3 wedstrijden is het al wel duidelijk dat de meeste ploegen gelijkwaardig aan elkaar zijn in de 2de klasse J en dat het waarschijnlijk een mooi en spannend seizoen gaat worden.

 

AJc'96 haalde op deze zonnige zondag een zwaar bevochten overwinning op koploper Tubantia. De thuisploeg kreeg voor de wedstrijd een kleine domper te verwerken doordat Sander van der Meer te ziek was om spelen. En Laurens Huitink was afwezig vanwege de geboorte van zijn zoon.

De wedstrijd begon van beide kanten redelijk afwachtend en erg veel viel er niet te genieten voor de supporters in de 1ste helft. Kansen waren er voor beide teams nauwelijks. Voor AJc'96 waren het vooral een aantal schoten in de 16 meter van Tubantia die vaak geblokt werden en toen de bal wel doorkwam was het Rob Teders die op de paal schoot. Aan de andere kant stond ook Koen Brinkman zijn mannetje op het moment dat het gevaarlijk dreigde te worden en zodoende werd er gerust met 0-0 op het scorebord. 

In de tweede helft werd AJc'96 langzaam wat sterker. Niek Smudde komt een teenlengte te kort om een goede voorzet van Joeri Klein Robbenhaar tot doelpunt te promoveren. Als Johnny Khanou voor Luuk Adolfsen in het veld komt, is er ook meteen wat meer dreiging naar voren. De 1-0 valt uiteindelijk uit een penalty. Nadat Niek Nick Vootsgeerd de diepte in stuurt wordt Nick onreglementair gestopt binnen de beruchte lijnen. Waar normaal rood staat voor het neerhalen van een doorgebroken speler spaart de leidsman de linksback door hem enkel de gele kaart te tonen. Voor Bart de Jong is het een koud kunstje om vanaf de stip AJc'96 op voorsprong te zetten. Als daarna de linksback Jord Pereboom daarna onderuit schopt en zijn tweede gele kaart krijgt lijkt de wedstrijd gespeeld. Echter heeft de leidsman niet in de gaten dat het zijn tweede gele kaart is. Na 5 minuten verder spelen komt hij er toch achter en hersteld hij onder hevige protesten van Tubantia zijn fout. In de laatste 5 minuten probeert Tubantia met hoge ballen voor de goal gevaar te stichten, maar Koen is wederom heer en meester in zijn eigen strafschopgebied en na 6 minuten extra speeltijd fluit de scheidsrechter voor het laatst deze middag.

In een gelijk opgaande wedstrijd is het AJc'96 dat aan het langste eind trekt. Volgende week wacht de lastige uitwedstrijd naar Dieze West, dat deze zondag met 3-2 verloor van PH uit Almelo. Na 3 wedstrijden is het al wel duidelijk dat de meeste ploegen gelijkwaardig aan elkaar zijn in de 2de klasse J en dat het waarschijnlijk een mooi en spannend seizoen gaat worden.

 

 

AJc'96 is in de 2de uitwedstrijd van het seizoen wederom tegen een nederlaag aangelopen. In Zwolle werd het 4-0 voor Dieze West. De wedstrijd begon met een afwachtend AJc'96 en een redelijk makkelijk combinerend Dieze West. De thuisploeg beschikt over een aantal snelle en technisch vaardige spelers en hier had AJc'96 de handen vol aan. Ondanks dat de tegenstander makkelijk combineert wordt het niet echt gevaarlijk in het eerste half uur. Het is zelfs AJc'96 dat de grootste kansen krijgt. De grootste is voor Nick Voogtsgeerd, maar zijn schot wordt uiteindelijk door de keeper tot corner verwerkt. De Lossernaren komen er nog een aantal keren gevaarlijk uit, maar telkens is de eindpass niet goed genoeg om echte kansen te creëren.
Na 35 minuten spelen valt de 1-0. Na een aanval van AJc'96 schakelt Dieze West razendsnel om en komt de rechtsbuiten 1-1 met Jeroen Kamphuis. Na een goede passeerbeweging wordt de bal onhoudbaar achter Koen Brinkman geschoten. Ondanks een prachtige pegel van Gijs Kattenpoel Oude Heerink op de lat is de 1-0 ook de ruststand.

In de 2de helft probeert AJc'96 wat meer druk op de tegenstander te zetten. Echter zorgt dit ook voor meer ruimte achter de verdediging. Dieze West maakte hier dankbaar gebruik van. En door een penalty en een prachtig afstandschot is het vrij snel 3-0 en is de wedstrijd gespeeld. Uiteindelijk wordt het nog 4-0 als Jeroen de bal tegen zich aangeschoten krijgt en daarna ziet dat de bal daardoor precies in de loop van een Dieze West speler terecht komt. Daarna voor de speler een koud kunstje om de bal langs Koen te schieten.

Na een redelijke 1ste helft werd AJc'96 de 2de helft weg gespeeld. Volgende week de thuiswedstrijd tegen SDC'12 zaak om de 3 punten in eigen huis te houden om aansluiting met de bovenste ploegen in de 2de klasse J te behouden.

 

 

AJc'96 is in de 2de uitwedstrijd van het seizoen wederom tegen een nederlaag aangelopen. In Zwolle werd het 4-0 voor Dieze West. De wedstrijd begon met een afwachtend AJc'96 en een redelijk makkelijk combinerend Dieze West. De thuisploeg beschikt over een aantal snelle en technisch vaardige spelers en hier had AJc'96 de handen vol aan. Ondanks dat de tegenstander makkelijk combineert wordt het niet echt gevaarlijk in het eerste half uur. Het is zelfs AJc'96 dat de grootste kansen krijgt. De grootste is voor Nick Voogtsgeerd, maar zijn schot wordt uiteindelijk door de keeper tot corner verwerkt. De Lossernaren komen er nog een aantal keren gevaarlijk uit, maar telkens is de eindpass niet goed genoeg om echte kansen te creëren.
Na 35 minuten spelen valt de 1-0. Na een aanval van AJc'96 schakelt Dieze West razendsnel om en komt de rechtsbuiten 1-1 met Jeroen Kamphuis. Na een goede passeerbeweging wordt de bal onhoudbaar achter Koen Brinkman geschoten. Ondanks een prachtige pegel van Gijs Kattenpoel Oude Heerink op de lat is de 1-0 ook de ruststand.

In de 2de helft probeert AJc'96 wat meer druk op de tegenstander te zetten. Echter zorgt dit ook voor meer ruimte achter de verdediging. Dieze West maakte hier dankbaar gebruik van. En door een penalty en een prachtig afstandschot is het vrij snel 3-0 en is de wedstrijd gespeeld. Uiteindelijk wordt het nog 4-0 als Jeroen de bal tegen zich aangeschoten krijgt en daarna ziet dat de bal daardoor precies in de loop van een Dieze West speler terecht komt. Daarna voor de speler een koud kunstje om de bal langs Koen te schieten.

Na een redelijke 1ste helft werd AJc'96 de 2de helft weg gespeeld. Volgende week de thuiswedstrijd tegen SDC'12 zaak om de 3 punten in eigen huis te houden om aansluiting met de bovenste ploegen in de 2de klasse J te behouden.

 

 

AJc'96 is in de 2de uitwedstrijd van het seizoen wederom tegen een nederlaag aangelopen. In Zwolle werd het 4-0 voor Dieze West. De wedstrijd begon met een afwachtend AJc'96 en een redelijk makkelijk combinerend Dieze West. De thuisploeg beschikt over een aantal snelle en technisch vaardige spelers en hier had AJc'96 de handen vol aan. Ondanks dat de tegenstander makkelijk combineert wordt het niet echt gevaarlijk in het eerste half uur. Het is zelfs AJc'96 dat de grootste kansen krijgt. De grootste is voor Nick Voogtsgeerd, maar zijn schot wordt uiteindelijk door de keeper tot corner verwerkt. De Lossernaren komen er nog een aantal keren gevaarlijk uit, maar telkens is de eindpass niet goed genoeg om echte kansen te creëren.
Na 35 minuten spelen valt de 1-0. Na een aanval van AJc'96 schakelt Dieze West razendsnel om en komt de rechtsbuiten 1-1 met Jeroen Kamphuis. Na een goede passeerbeweging wordt de bal onhoudbaar achter Koen Brinkman geschoten. Ondanks een prachtige pegel van Gijs Kattenpoel Oude Heerink op de lat is de 1-0 ook de ruststand.

In de 2de helft probeert AJc'96 wat meer druk op de tegenstander te zetten. Echter zorgt dit ook voor meer ruimte achter de verdediging. Dieze West maakte hier dankbaar gebruik van. En door een penalty en een prachtig afstandschot is het vrij snel 3-0 en is de wedstrijd gespeeld. Uiteindelijk wordt het nog 4-0 als Jeroen de bal tegen zich aangeschoten krijgt en daarna ziet dat de bal daardoor precies in de loop van een Dieze West speler terecht komt. Daarna voor de speler een koud kunstje om de bal langs Koen te schieten.

Na een redelijke 1ste helft werd AJc'96 de 2de helft weg gespeeld. Volgende week de thuiswedstrijd tegen SDC'12 zaak om de 3 punten in eigen huis te houden om aansluiting met de bovenste ploegen in de 2de klasse J te behouden.

Agenda
Ingeplande wedstrijd B-team:
21 augustus 2013

Wedstrijdschema 1e incl beker
06 juli 2013

Activiteiten kalender Veteranen AJC ’96
09 juni 2013

Toernooi agenda JEUGD
06 maart 2013 
Sponsoren van AJC'96
 
AJc'96 TWITTER
 
Historie AJC`96


Internationaal jeugdtoernooi


Tournooi Veteranen 2013


St. beh. voetbalvelden Losser