Lekker Fit Project ook bij AJc'96


Datum: 05 april 2023

De schooljeugd van Losser neemt al langere tijd deel aan het project LEKKER FIT. Ook AJc'96 levert hier een bijdrage aan. Op de woensdagmiddaggen levert AJc'96 knowhow en ruimte  in de vorm van voetbaltrainingen.

 

 

Locatie

Losser

Soort activiteit

Uitgebreid lesprogramma

Betrokken organisaties

Basisscholen, gemeenten en eventueel andere organisaties die betrokken kunnen worden in uitvoering, zoals thuiszorg, GGD en fitnesscentra.

Doelgroep

Kinderen van de basisschool en hun ouders/opvoeders.

Doelstelling

Het lespakket Lekker fit! heeft een preventief doel. Het speelt in op het eet- en beweeggedrag van kinderen in de basisschoolleeftijd. Het maakt hen bewust van het belang van gezonde voeding en beweging. Ook krijgen zij ondersteuning bij het maken van gezonde keuzes. De nadruk van het pakket ligt op fit zijn. Door fit zijn en de slagzin ‘fit zijn is fijn' centraal te stellen, wordt het overgewicht indirect aangepakt, zonder kinderen met overgewicht te stigmatiseren.

Omschrijving van de activiteiten

-Voor iedere klas is lesmateriaal beschikbaar
-Er worden fitheidmetingen gedaan. Hiervoor zijn 2 twee instrumenten beschikbaar (de Eurofit-test en een beoordelingsinstrument motorische vaardigheden, een zogenaamd leerlingvolgsysteem) die inzicht geven in de fysieke en motorische ontwikkeling van het kind. De testen zijn bedoeld om de leerling bewust te maken van de betekenis van bewegen en kennis te laten maken met de diverse beweegvormen en het persoonlijk kunnen in deze beweegvormen.

Bijzonderheden

Voor de uitvoering van gedeeltes van het lespakket kan ondersteuning gevraagd worden aan organisaties als Thuiszorg, GGD en fitnesscentra.

Website

www.lekkerfitopschool.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 « Terug naar het overzicht
Agenda
Agenda vergaderingen en kantinegebruik.
21 september 2023

Borrel-en moeselbokaal voor ouders jeugdspelers
01 juni 2012

Feest voor A en B teams
11 mei 2012

AJc tournament 2e editie internationaal C-en D tournooi
25 mei 2012

34e Internationale Veteranen/Alte Herrentoernooi
02 juni 2012

Veteranentoernooi sc Halen
16 juni 2012 
Sponsoren van AJC'96
 
AJc'96 TWITTER
 
Historie AJC`96


Internationaal jeugdtoernooi


Tournooi Veteranen 2012
St. beh. voetbalvelden Losser