Voorbeschouwing AJc'96- Luctor & Emergo

Datum: 10 april 2023

Deze zondag speelt het 1ste elftal van AJc'96 tegen Luctor et Emergo uit Almelo. Voor beide ploegen is dit wederom een belangrijke wedstrijd, want beide teams willen graag snel afstand nemen van de degradatiezone. AJc'96 heeft de afgelopen 3 wedstrijden daartoe een belangrijke stap gezet. Alle 3 de wedstrijden werden in een overwinning omgezet. Na de overwinningen op WIjhe en Heino, moest afgelopen weekend Vaassen er aan geloven. Op de eerste 20 minuten na was AJc'96 de bovenliggende partij en uiteindelijk werd het 3-1 door 2 doelpunten van Sander van der Meer en een doelpunt van Pascal Wolkorte.

Ook Luctor et Emergo was de laatste weken goed op dreef. Van de laatste 4 wedstrijden werden er 3 gewonnen. Vorige week ging het echter mis tegen het hoog geklasseerde Heino. Onze gasten van vandaag werden in Heino op een 2-1 nederlaag getrakteerd. Het doelpunt kwam op naam van Burak Basut.

Eerder dit seizoen speelden beide teams voor het eerst in de historie tegen elkaar. Na een dramatische seizoensopening behaalde AJc'96 haar eerste zege in Almelo. Op de eerste 30 minuten na speelde AJc'96 een prima wedstrijd en door doelpunten van Johnny Khanou (2x) en Ruud Roelofsen werd het uiteindelijk 1-3.

Vandaag dus zoals eerder aangegeven een erg belangrijke wedstrijd waarin het team dat vandaag wint waarschijnlijk definitief afstand neemt van de degradatiezone. De belangen zijn dus voor beide teams groot. We hopen in ieder geval op een sportieve en spannende wedstrijd.