Verslag Ajc-Kosc


Datum: 10 oktober 2012

 

  

Na de ongelukkige nederlaag van vorige week tegen Luctor moest AJc'96 nu aantreden tegen KOSC uit Ootmarsum. Beide teams begonnen gehandicapt aan de aftrap, want zowel KOSC als AJc'96 hebben een behoorlijke lijst van afwezigen.

Vanaf het eerste fluitsignaal ontstonden er aan beide kanten een aantal mogelijkheden om de score te openen. Voor AJc'96 schoot Bart de Jong na een voorzet van Sander van der Meer tegen de keeper en even later deed Gijs Kattenpoel Oude Heerink hetzelfde na een verre ingooi van Niek Smudde. Ook KOSC kwam een aantal keren gevaarlijk door, maar gelukkig stond het vizier vaak niet scherp of was de van een blessure terug gekeerde Koen Brinkman een sta in de weg voor de aanvallers van KOSC. Nadat Bart de Jong uit een mooie aanval op de lat kopt, wordt de toegekende corner wel tot doelpunt gepromoveerd. Joeri Klein Robbenhaar kan de bal vrijstaand in de verre hoek koppen en ondanks een aantal hachelijke momenten voor beide doelen is de 1-0 ook de rust stand.

AJc'96 begint sterk aan de 2de helft en komt ook snel op 2-0. Een mooie aanval over rechts komt uit bij Jeroen Kamphuis, zijn inzet wordt nog gepakt door de keeper maar in de rebound is het Joeri die zijn 2de van de middag aantekent. Daarna moet AJc'96 de wedstrijd in het slot gooien, maar ondanks 5 uitstekende mogelijkheden weet de ploeg de marge niet verder te vergroten. Uit het niets produceert KOSC de aansluitingstreffer. Ruben Baanstra pikt een uittrap van Koen op en laat de verdediging en Koen kansloos met een hard schot in de verre hoek. Hierdoor vecht KOSC zich weer terug in de wedstrijd en probeert het AJc'96 onder druk te zetten. Gelukkig voor de thuisploeg helpt Harm Bossink een handje. Na een onnodige overtreding met gestrekt been krijgt hij de rode kaart voor geschoteld. AJc'96 krijgt daardoor de ruimte om verder uit te lopen, maar telkens is of de eindpass niet goed of staat de keeper in de weg van een grotere voorsprong. Uiteindelijk krijgt KOSC ook nog een grote kans op de gelijkmaker, maar gelukkig voor de thuisploeg verdwijnt de bal langs de paal over de achterlijn.

Gezien de overige uitslagen een erg belangrijke overwinning, waardoor AJC'96 zich nu in de grote middenmoot bevindt. Volgende week zaterdag speelt AJc'96 voor de beker bij en tegen de Rigtersbleek. Deze wedstrijd wordt zaterdag om 17.00 uur gespeeld.« Terug naar het overzicht
Agenda
Speelschema jeugd
16 augustus 2012

Jaarvergadering Veteranenafdeling
26 oktober 2012

Dropping.
02 november 2023

AJC Dartstrophy
23 november 2023

Kerstbakjes maken
13 december 2023

Kerstkaarten
17 december 2023 
Sponsoren van AJC'96
 
AJc'96 TWITTER
 
Historie AJC`96


Internationaal jeugdtoernooi


Tournooi Veteranen 2012


St. beh. voetbalvelden Losser